Art Basel Hong Kong van 21 tot 25 maart 2023

Art Basel Hong-Kong is een jaarlijkse internationale kunstbeurs die plaatsvindt in Hong-Kong en wordt georganiseerd door Art Basel. Dit jaar gaat de beurs door op van 21 tot 25 maart 2023. Het is een van de meest toonaangevende kunstbeurzen ter wereld en trekt elk jaar duizenden kunstliefhebbers, verzamelaars en professionals uit de kunstwereld.

Lehmann Maupin (www.lehmannmaupin.com/galleries/hong-kong) is een bekende internationale galerie voor hedendaagse kunst met vestigingen in New York, Hong-Kong en Seoul. De galerie is opgericht in 1996 en vertegenwoordigt een breed scala aan kunstenaars uit verschillende landen en culturen, die werken in verschillende media, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en video.

Lehmann Maupin is regelmatig aanwezig op Art Basel Hong-Kong en toont ook dit jaar daar werken van haar kunstenaars. Op de beurs presenteert de galerie vaak nieuwe en opvallende werken die zijn ontworpen om de aandacht van de bezoekers te trekken en hun interesse te wekken.

De aanwezigheid van Lehmann Maupin op Art Basel Hong-Kong biedt kunstliefhebbers en verzamelaars de mogelijkheid om kennis te maken met enkele van de meest opwindende en innovatieve kunstenaars van deze tijd en hun werk te ontdekken en te waarderen.

Lehmann Maupin'spresentatie tijdens de editie van Art Basel Hong-Kong 2023 zal een selectie van nieuwe en historisch belangrijke werken bevatten uit de disciplines schilderkunst, beeldhouwkunst en gemengde media. Samen demonstreren deze werken onze toewijding aan een divers en mondiaal programma. Uitgelichte kunstenaars zijn:

  1. Kader Attia: Kader Attia is een Frans-Algerijnse kunstenaar die bekend staat om zijn conceptuele werken die de impact van kolonialisme, oorlog en globalisering op de menselijke ervaring onderzoeken. Zijn werk omvat vaak installaties, sculpturen en video'sdie refereren aan culturele en politieke geschiedenissen en tradities.

  2. Heidi Bucher: Heidi Bucher was een Zwitserse kunstenaar die bekend stond om haar 'huidskulpturen', gemaakt van latex en gips. Haar werk onderzocht het idee van het lichaam en de architectuur als een persoonlijke en sociale ruimte en de spanningen tussen binnen- en buitenwerelden.

  3. Billy Childish: Billy Childish is een Britse kunstenaar en dichter die bekend staat om zijn expressionistische schilderijen, collages en tekeningen. Zijn werk is vaak rauw en emotioneel en onderzoekt thema'sals identiteit, mannelijkheid en de menselijke conditie.

  4. Mandy El-Sayegh: Mandy El-Sayegh is een in Londen gevestigde kunstenaar die werkt met gemengde media, waaronder collage, schilderkunst en tekenen. Haar werk onderzoekt thema'sals taal, identiteit en de consumptiecultuur en combineert vaak elementen van verschillende culturele en historische bronnen.

  5. Tom Friedman: Tom Friedman is een Amerikaanse kunstenaar die bekend staat om zijn speelse en surrealistische sculpturen, installaties en tekeningen. Zijn werk onderzoekt vaak de grenzen van materialen en vormen en stelt vragen over onze perceptie en begrip van de werkelijkheid.

  6. Gilbert & George: Gilbert & George zijn een in Londen gevestigd kunstenaarsduo dat bekend staat om hun fotografische en videowerken die thema'sals religie, politiek en seksualiteit verkennen. Hun werk is vaak provocerend en maatschappijkritisch en is te zien in musea en galerieën over de hele wereld.

  7. Nicholas Hlobo: Nicholas Hlobo is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar die werkt met een breed scala aan materialen, waaronder rubber, leer en textiel. Zijn werk onderzoekt vaak thema'sals identiteit, seksualiteit en macht en is te zien in musea en galerieën over de hele wereld.

  8. Chantal Joffe: Chantal Joffe is een in Londen gevestigde kunstenaar die bekend staat om haar portretten van vrouwen en kinderen. Haar schilderijen zijn vaak expressief en intiem en onderzoeken thema'sals vrouwelijkheid, moederschap en identiteit.

  9. Lee Bul: Lee Bul is een Zuid-Koreaanse kunstenaar die werkt met een breed scala aan media, waaronder installaties, sculpturen en tekeningen. Haar werk onderzoekt vaak de menselijke conditie en de grenzen van het lichaam en zet vraagtekens bij conventionele normen en ideeën over schoonheid, gender en macht. Haar werk is te zien in musea en galerieën over de hele wereld en is bekroond met talloze prijzen en onderscheidingen.

  10. Liu Wei: Liu Wei is een Chinese kunstenaar die werkt met een breed scala aan media, waaronder schilderkunst, installaties en video. Zijn werk onderzoekt vaak de spanningen tussen stedelijke en landelijke gebieden, evenals de invloed van politiek en economie op de samenleving.

  11. Marilyn Minter: Marilyn Minter is een Amerikaanse kunstenaar die bekend staat om haar hyperrealistische schilderijen en foto'svan glamour en decadentie. Haar werk onderzoekt vaak thema'sals seksualiteit, schoonheid en consumptiecultuur.

  12. Tammy Nguyen: Tammy Nguyen is een in New York gevestigde kunstenaar die werkt met schilderkunst, sculpturen en video. Haar werk onderzoekt vaak politieke en sociale kwesties, zoals immigratie, kolonialisme en nationalisme, en benadrukt de onderlinge verbondenheid van verschillende culturen en tradities.

  13. Osgemeos: Osgemeos is een Braziliaans kunstenaarsduo dat bekend staat om hun kleurrijke en levendige muurschilderingen en installaties. Hun werk combineert elementen van street art, graffiti en populaire cultuur en onderzoekt thema'sals jeugd, cultuur en identiteit.

  14. Lari Pittman: Lari Pittman is een Amerikaanse kunstenaar die werkt met schilderkunst, tekeningen en installaties. Zijn werk onderzoekt vaak thema'sals gender, seksualiteit en sociale klasse, en gebruikt een complexe mix van symbolen, kleuren en patronen om complexe verhalen te vertellen.

  15. Robin Rhode: Robin Rhode is een in Zuid-Afrika geboren kunstenaar die bekend staat om zijn interactieve installaties en performances. Zijn werk onderzoekt vaak de grenzen van ruimte en tijd en gebruikt elementen van straatkunst en animatie om nieuwe verhalen te vertellen.

  16. Do Ho Suh: Do Ho Suh is een Zuid-Koreaanse kunstenaar die werkt met sculpturen, installaties en tekeningen. Zijn werk onderzoekt vaak thema'sals identiteit en migratie en maakt gebruik van delicate en transparante materialen om de grenzen tussen binnen- en buitenruimtes te onderzoeken.

  17. Sung Neung Kyung: Sung Neung Kyung is een in Zuid-Korea geboren kunstenaar die werkt met schilderkunst, tekeningen en installaties. Haar werk onderzoekt vaak de relatie tussen mens en natuur en maakt gebruik van levendige kleuren en patronen om complexe verhalen te vertellen.

  18. Nari Ward: Nari Ward is een Jamaicaans-Amerikaanse kunstenaar die werkt met sculpturen, installaties en video. Zijn werk onderzoekt vaak thema'sals ras, klasse en politiek, en maakt gebruik van gevonden objecten en materialen om nieuwe betekenissen te creëren.


Deze kunstenaars vertegenwoordigen een diverse en wereldwijde reeks perspectieven en benaderingen van hedendaagse kunst. Hun werken zijn vaak uitdagend en onderzoekend en bevragen conventionele ideeën over identiteit, macht en onze relatie tot de wereld om ons heen. Op Art Basel Hong-Kong 2023 zullen ze te zien zijn in een selectie van nieuwe en historisch belangrijke werken die het diverse en mondiaal georiënteerde programma van Lehmann Maupin demonstreren. Bezoekers zullen een breed scala aan stijlen en media ervaren, variërend van schilderkunst en beeldhouwkunst tot installaties en performances. Hun werken belichten thema'szoals immigratie, identiteit, politiek, stedelijke en landelijke landschappen, en de relatie tussen mens en natuur. Hun visies bieden nieuwe en frisse perspectieven en stellen ons in staat om te reflecteren op de complexe werkelijkheid van onze wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...