Hoe Burberry zijn toewijding laat zien aan de jeugd in China

Burberry is een merk dat altijd op zoek is naar manieren om zijn creativiteit en innovatie te tonen en dit is niet anders in het nieuwe jaar. Het merk heeft een offline tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met jonge Chinese talenten om het éénjarige jubileum van het Burberry Generation-project te vieren. Het culturele centrum voor jongeren in Shanghai, TX Huaihai, is de locatie voor de tentoonstelling die plaatsvindt van 31 december tot 9 januari.

Het Burberry Generation-project, gelanceerd in november 2020 voor de Chinese markt, toont de pionierskrachten op verschillende gebieden, waaronder muziek, kunst, sport en technologie. Het project heeft in het afgelopen jaar geresulteerd in 11 afleveringen met samenwerkingen met meer dan 30 makers van inhoud. Burberry heeft samengewerkt met deze jonge talenten om een breed scala aan kunstwerken te creëren in de geest van de ethos van de merkoprichter Thomas Burberry van verkennen en verder gaan.

De tentoonstelling is gecureerd onder drie thema's, namelijk 'Reconstructed Garden', 'Variation' en 'My Balance', en presenteert een verscheidenheid aan artistieke vormen, waaronder beeldhouwkunst, fotografie en virtuele en digitale kunst. De tentoonstelling biedt niet alleen een showcase van creatieve stukken, maar ook interactieve workshopsessies om de lokale gemeenschap te betrekken, evenals een meeslepende, grootschalige CGI-kunstinstallatie in samenwerking met de in New York gevestigde Chinese beeldend kunstenaar Shane Fu.

Het Burberry Generation-project is gericht op het ondersteunen van lokale opkomende talenten en het bouwen van een gemeenschap waar ze inspiratie van elkaar kunnen opdoen. Burberry toont niet alleen het werk van deze jonge gezichten en helpt hen steeds meer bekendheid te krijgen, maar bouwt ook een gemeenschap op waar ze hun aard als vrij, drijvend en gemarginaliseerd kunnen behouden, terwijl ze deze creatieve geesten aanmoedigen om grenzen te verleggen, wat aansluit bij Burberry's geest van 'verder gaan'.

Burberry is zich bewust van de eisen van de jongere generaties van China en heeft zich gerealiseerd dat deze doelgroepen verder kijken dan gestroomlijnde campagnes om inspiratie en kennis te vinden in merkinhoud. Het Burberry Generation-project is een uniek platform voor lokale opkomende talenten om hun werk te tonen en zichzelf te laten zien aan de wereld. De tentoonstelling is een prachtige manier om te laten zien hoe mode en kunst elkaar ontmoeten en inspireren, en Burberry toont hierbij zijn toewijding aan het ondersteunen van de jonge generatie van creatieve talenten.

Burberry heeft met de tentoonstelling en het Burberry Generation-project een belangrijke stap gezet in het creëren van een community-gerichte en collaboratieve benadering van merkinnovatie. Door te werken met lokale opkomende talenten, bouwt Burberry een unieke gemeenschap op die niet alleen het merk, maar ook de bredere kunst- en cultuurgemeenschap in China ten goede zal komen.

Hoewel veel merken hebben geprobeerd gebruik te maken van de kunsthype in China, zal alleen diegenen met nieuwheid, consistentie en authenticiteit hun relevantie voor doelgroepen behouden. Burberry is erin geslaagd om een ​​oprechte en gemeenschapsgerichte benadering te nemen in zijn project, waardoor het merk zich onderscheidt van andere merken.

De offline tentoonstelling en het Burberry Generation-project zijn ook een slimme manier voor Burberry om zich te blijven onderscheiden in de postpandemische wereld. Veel merken hebben hun marketing- en verkoopstrategieën moeten heroverwegen en aanpassen aan de veranderende consumentengedragingen. Burberry heeft gekozen voor een aanpak die gericht is op het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het stimuleren van de creativiteit van jonge talenten, wat hen zal helpen om zich te onderscheiden en relevant te blijven in een zeer competitieve markt.

Al met al heeft Burberry een geweldige prestatie geleverd met de Burberry Generation-tentoonstelling en het gelijknamige project. Door een gemeenschap-gerichte en collaboratieve benadering te nemen, laat Burberry zien dat het niet alleen een merk is dat stijlvolle kleding produceert, maar ook een merk dat zich inzet voor het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het bevorderen van creativiteit.

Bovendien is Burberry een van de vele luxemerken die de Chinese markt verkennen en uitbreiden, die een belangrijke speler is geworden in de wereldwijde modemarkt. De groei van de middenklasse in China heeft geleid tot een enorme toename van de vraag naar luxeproducten en -merken, waardoor de concurrentie op de markt is toegenomen. Burberry heeft met het Burberry Generation-project en de offline tentoonstelling een slimme zet gedaan om zich te blijven onderscheiden en een sterke band op te bouwen met de jongere generaties van China.

Het Burberry Generation-project en de tentoonstelling zijn ook een goede manier voor Burberry om zijn imago te versterken als een merk dat zich inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door samen te werken met lokale talenten, kan Burberry een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de creatieve industrie en het bevorderen van lokale cultuur. Dit kan bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen waarin Burberry opereert.

Al met al is de Burberry Generation-tentoonstelling een geweldige manier voor Burberry om zijn band met de jongere generaties van China te versterken en te laten zien dat het merk zich inzet voor innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Door te werken met lokale opkomende talenten en de bredere kunst- en cultuurgemeenschap in China te ondersteunen, zal Burberry zijn merkimago versterken en de lokale gemeenschappen waarin het opereert helpen bij hun duurzame ontwikkeling.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...