Paris Saint-Germain zet zijn transformatie uiteen met nieuw boek

Paris Saint-Germain, de Franse voetbalclub, heeft een nieuw boek gelanceerd genaamd 'Off The Pitch' dat de transformatie van de club in het afgelopen decennium in kaart brengt. Het boek, dat meer dan 400 pagina'stelt, richt zich op de periode sinds de Qatar Investment Authority en voorzitter Nasser Al-Khelaifi de controle over de club hebben overgenomen in 2011.

Off The Pitch laat zien hoe Paris Saint-Germain zich heeft ontwikkeld tot een wereldwijd merk, met een bijzondere nadruk op hun samenwerkingen op het gebied van mode met KOCHÉ en Jordan Brand, en hun muziekwerk met de Rolling Stones en Prince. Bovendien bevat het boek voorheen ongeziene foto'sen woorden van beroemde gezichten die een rol hebben gespeeld in de decennialange transformatie.

Het boek werd gelanceerd door Fabien Allegre, de brand director van Paris Saint-Germain, die aangaf dat veel andere sportmerken tegenwoordig hun ontwikkelingsstrategie volgen die tien jaar geleden werd geïnitieerd. De club blijft streven naar het behouden van hun voorsprong door zich te richten op nieuwe talenten en de visie en flexibiliteit die hen kenmerkt. Zo gaan ze op zoek naar ambachtslieden die echte expertise bieden en de beste producten in hun vakgebied maken, wanneer ze uitgaan in Parijs en andere Franse regio s.

Het boek Off The Pitch van Paris Saint-Germain belicht de evolutie van de club vanaf de overname door Qatar Investment Authority en voorzitter Nasser Al-Khelaifi in 2011 tot aan de dag van vandaag. Het boek, dat meer dan 400 pagina'stelt, legt uit hoe Paris Saint-Germain zich in de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld tot een wereldwijd merk dat verder gaat dan voetbal. Het boek geeft bijzondere aandacht aan de mode-samenwerkingen van de club met KOCHÉ en Jordan Brand, evenals de muziekwerken die de club heeft gemaakt met Rolling Stones en Prince.

Naast de mode- en muziekpartnerschappen, bevat het boek ongeziene foto'sen woorden van bekende gezichten die een rol hebben gespeeld in de transformatie van de club. Het boek bevat ook interviews met key spelers en stafleden die de club hebben helpen groeien tot wat het nu is.

Volgens Fabien Allegre, de brand director van Paris Saint-Germain, gaat het werk van de club verder dan alleen het voetbalveld. Ze willen zich blijven onderscheiden van andere sportmerken door hun visie en flexibiliteit te behouden en door het ontdekken van nieuwe talenten en ambachtslieden. Door hun bezoeken aan Parijs en andere Franse regio'sproberen ze de beste producten in hun vakgebied te ontdekken.

Het boek is nu verkrijgbaar in de webshop van Paris Saint-Germain, waarbij de eerste 75 exemplaren van de eerste editie ook een origineel kunstwerk van Rero bevatten. Off The Pitch is een interessant boek voor fans van Paris Saint-Germain en voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van sportmerken en hun invloed op mode, muziek en cultuur.

Het boek Off The Pitch is echter meer dan alleen een eerbetoon aan de prestaties van Paris Saint-Germain op het gebied van mode, muziek en cultuur. Het geeft ook inzicht in hoe de club erin is geslaagd om een wereldwijd merk te worden en hoe het haar succes heeft vertaald naar het veld. Het boek bevat verhalen over de opmerkelijke prestaties van de club, zoals het winnen van de Ligue 1-titel zeven keer in de afgelopen negen seizoenen en het bereiken van de finale van de UEFA Champions League in 2020.

Bovendien gaat het boek ook in op de verschillende initiatieven die Paris Saint-Germain heeft genomen om bij te dragen aan de gemeenschap, waaronder het PSG Foundation programma, dat zich richt op het ondersteunen van jongeren in kwetsbare situaties door middel van sport, onderwijs en cultuur. Ook wordt de focus gelegd op de inspanningen van de club op het gebied van duurzaamheid en groen beleid.

Hoewel het boek voornamelijk gericht is op de transformatie van Paris Saint-Germain als merk, bevat het ook interessante informatie over de sportieve prestaties van de club gedurende het decennium. In 2011 stond de club bijvoorbeeld nog niet bekend als een internationale grootmacht, maar door de investeringen van de Qatar Investment Authority en het aantrekken van topvoetballers als Zlatan Ibrahimovic en Neymar, slaagde PSG erin om de Franse Ligue 1-titel te winnen in zeven van de tien seizoenen. Bovendien behaalde de club voor het eerst de finale van de UEFA Champions League in 2020, hoewel ze deze verloren van Bayern München.

Het boek bevat ook informatie over de unieke samenwerkingen van Paris Saint-Germain met mode- en muziekmerken. In 2019 lanceerde de club bijvoorbeeld een limited edition-kledingcollectie met het Franse modemerk KOCHÉ, dat bekend staat om zijn avant-gardistische en streetwear-geïnspireerde ontwerpen. PSG werkte ook samen met Jordan Brand, het sportmerk van basketballegende Michael Jordan, om een ​​unieke kleding- en schoenencollectie te creëren. Daarnaast organiseerde de club verschillende concerten met artiesten zoals de Rolling Stones en Prince.

Het boek bevat verder interviews en citaten van beroemde personen die hebben bijgedragen aan de groei van de club, waaronder de voormalige spelers Zlatan Ibrahimovic en David Beckham, evenals de Braziliaanse voetballegende Pelé en de Franse president Emmanuel Macron.

Off The Pitch is een eerbetoon aan de transformatie van Paris Saint-Germain van een regionale voetbalclub naar een wereldwijd merk dat in de sportwereld en daarbuiten bekend is. Het laat zien hoe de club erin slaagde om zichzelf op de kaart te zetten door middel van unieke samenwerkingen en een sterke ontwikkelingsstrategie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...