Louis Vuitton onthult Limited Edition Falcon Exception

Louis Vuitton heeft onlangs de nieuwe Flacon d'Exception onthuld, een gelimiteerde oplage van slechts 200 genummerde flessen van één liter gemaakt van Baccarat-kristal en ontworpen door de beroemde ontwerper Marc Newson. Deze exclusieve flessen zijn speciaal gemaakt voor kenners van exclusieve geuren. De flessen zijn ontworpen met een leren basis, gestempeld met het logo van Louis Vuitton, en worden tentoongesteld onder een glazen koepel.

De fles bevat drie karakteristieke geuren van Louis Vuitton, samengesteld door meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud: Rose des Vents, Matière Noire en L'Immensité. Elk van deze geuren heeft zijn eigen unieke karakter en is zorgvuldig samengesteld uit verschillende ingrediënten om een perfecte geur te creëren.

Om het handgemaakte ontwerp van Marc Newson te verbeteren, heeft Louis Vuitton de hulp ingeroepen van Baccarat Crystalworks, dat al meer dan 250 jaar bekend staat om zijn expertise op het gebied van glasblazen. De flessen zijn vervaardigd met behulp van eeuwenoude glasblaastechnieken en het meest kostbare kristal.

De zwarte kristallen dop van de fles is voorzien van het LV Circle-logo in met de hand beschilderd goudglazuur, wat een prachtige touch toevoegt aan het ontwerp. De fles rust majestueus op een basis van natuurlijk leer, dat is vervaardigd in de ateliers van Louis Vuitton. Het leer krijgt na verloop van tijd een uniek, amberkleurig patina.

Jacques Cavallier Belletrud heeft voor de geur Rose des Vents de essentie van een rozenveld in Grasse gevangen. Het parfum heeft accenten van iris en ceder en krijgt geglazuurde accenten als het in contact komt met peper. Voor L'Immensité heeft hij een ode aan frisheid gecomponeerd, met een knetterende geur van gember, opgehelderd door de bitterheid van grapefruit en verzacht door een verslavende en sensuele amberkleurige noot. Matière Noire wordt vergeleken met een reis door de donkerste, kostbaarste bossen, met tonen van patchouli en agarwood. De dierlijke tonen van het agarwood worden versterkt door zwarte bessen en contrasteren met de witheid van narcis en jasmijn.

Marc Newson, de ontwerper van de Flacon d'Exception, heeft het ontwerp geïnspireerd op vintage geurdisplays en wilde iets grilligs en leuks creëren dat ook heel functioneel is. Het resultaat is een sculpturale fles die een ware eyecatcher is en perfect past bij het luxe merk Louis Vuitton.

Het is opmerkelijk dat Louis Vuitton zich voor dit project heeft gewend tot Marc Newson, een gerenommeerde ontwerper en architect, die bekend staat om zijn futuristische en avant-gardistische ontwerpen. Newson heeft samengewerkt met verschillende prestigieuze merken, zoals Apple, Nike en Ford, en heeft een diepgaande kennis van materialen en technologieën. Hij heeft de Flacon d'Exception ontworpen als een kunstwerk dat zowel esthetisch als functioneel is.

De fles zelf is een meesterwerk van vakmanschap en expertise, vervaardigd van het meest kostbare kristal dat beschikbaar is bij Baccarat Crystalworks. Het productieproces omvat eeuwenoude glasblaastechnieken die alleen door de meest ervaren meesters worden beheerst. De fles wordt geleverd met een leren basis, die met de hand is gestempeld met het logo van Louis Vuitton en een uniek, amberkleurig patina krijgt na verloop van tijd.

De fles bevat drie karakteristieke geuren van Louis Vuitton, samengesteld door meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud. Belletrud heeft voor Rose des Vents de delicate aroma'svan een rozenveld in Grasse vastgelegd, terwijl L'Immensité een frisse, knapperige geur heeft van grapefruit en gember. Matière Noire daarentegen is geïnspireerd op de donkerste en meest waardevolle bossen ter wereld en heeft tonen van agarwood en zwarte bessen.

De Flacon d'Exception is een luxueus en exclusief product dat is ontworpen voor verzamelaars en liefhebbers van fijnproeversparfums. Met een prijskaartje van €16.500 is het duidelijk dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar het is zeker een opmerkelijk staaltje vakmanschap en kunst.

De Flacon d'Exception van Louis Vuitton is een kunstwerk op zich en wordt gezien als een meesterwerk dat is ontworpen voor de echte kenners. De fles is gemaakt van Baccarat-kristal, wat een van de meest kostbare materialen is die worden gebruikt voor luxe producten. Louis Vuitton heeft samengewerkt met de bekende ontwerper Marc Newson, die het ontwerp van de fles heeft gemaakt en een speciale leren basis heeft gecreëerd met het logo van het Maison erop gestempeld.

De Flacon d'Exception is een gelimiteerde oplage van slechts 200 genummerde flessen van één liter en bevat drie karakteristieke geuren van Louis Vuitton, samengesteld door meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud: Rose des Vents, Matière Noire en L'Immensité. Elk van deze geuren is zorgvuldig gecomponeerd om een unieke en onvergetelijke olfactorische ervaring te bieden aan degenen die de fles bezitten.

De fles is gemaakt door Master Glassmakers van Baccarat Crystalworks, die 250 jaar geschiedenis en expertise hebben op het gebied van glasblazen. Ze gebruikten eeuwenoude technieken om de fles te vervaardigen, met behulp van het meest kostbare kristal. De zwarte kristallen dop is voorzien van het LV Circle-logo in met de hand beschilderd goudglazuur, wat een prachtige touch toevoegt.

Om het handgemaakte ontwerp van Marc Newson te vergroten, rust de fles op een basis van natuurlijk leer, vervaardigd in de ateliers van Louis Vuitton. Het delicate en gevoelige leer krijgt een uniek amberkleurig patina dat de tijdloze elegantie van het product weerspiegelt.

Elke geur die in de Flacon d'Exception zit, is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Rose des Vents neemt de drager mee naar een rozenveld in Grasse, waar de accenten van iris en ceder een strak tintje toevoegen aan de geur. L'Immensité is een laserscherpe ode aan frisheid met accenten van gember en grapefruit, terwijl de geur wordt verzacht door een verslavende en sensuele amberkleurige noot. Matière Noire wordt vergeleken met een reis door de donkerste, kostbaarste bossen, namelijk patchouli en agarwood, en wordt versterkt door zwarte bessen en contrasteert met de witheid van narcis en jasmijn.

De Flacon d'Exception van Louis Vuitton niet alleen een kunstwerk op zich, maar ook een unieke en onvergetelijke olfactorische ervaring. Het is het resultaat van de samenwerking tussen de meest getalenteerde ambachtslieden ter wereld, die hebben samengewerkt om een product te creëren dat alleen kan worden beschreven als meesterlijk.

Meer over Flacon d'Exception

Flacon d'Exception is een gelimiteerde editie van Louis Vuitton parfums, ontworpen door Marc Newson en gemaakt van Baccarat-kristal. De fles is gevuld met drie karakteristieke geuren van Louis Vuitton, gemaakt door meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud: Rose des Vents, Matière Noire en L'Immensité. De fles is ontworpen voor kenners en is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 200 genummerde flessen van één liter.

De fles is gemaakt van het meest kostbare kristal en is vervaardigd door Master Glassmakers op basis van eeuwenoude glasblaastechnieken van Baccarat Crystalworks, dat 250 jaar geschiedenis en expertise heeft. De zwarte kristallen dop is voorzien van het LV Circle-logo in met de hand beschilderd goudglazuur, wat een prachtige touch toevoegt.

De fles rust majestueus op een basis van natuurlijk leer, vervaardigd in de ateliers van Louis Vuitton, waarvan het delicate en gevoelige leer een uniek, amberkleurig patina krijgt. Om het handgemaakte ontwerp van Marc Newson te vergroten, is de fles tentoongesteld onder een glazen koepel en zit deze op een leren basis gestempeld met het logo van het Maison.

Elke geur heeft zijn eigen unieke samenstelling. Rose des Vents brengt ons midden in een rozenveld in Grasse, met accenten van iris en ceder en geglazuurde accenten als het in contact komt met peper. L'Immensité is een laserscherpe ode aan frisheid, met een knetterende geur van gember, opgehelderd door de bitterheid van grapefruit en verzacht door een verslavende en sensuele amberkleurige noot. Matière Noire wordt vergeleken met een reis door de donkerste, kostbaarste bossen, namelijk patchouli en agarwood, versterkt door zwarte bessen en contrasterend met de witheid van narcis en jasmijn.

De Flacon d'Exception bevat drie karakteristieke geuren van Louis Vuitton, samengesteld door meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud: Rose des Vents, Matière Noire en L'Immensité.

Voor de creatie van deze geuren heeft Jacques Cavallier Belletrud zich laten inspireren door de reizen die hij maakte in verschillende delen van de wereld. Zo neemt Rose des Vents je mee naar een rozenveld in Grasse, waar accenten van iris en ceder een strak tintje toevoegen. Matière Noire wordt vergeleken met een reis door de donkerste, kostbaarste bossen, namelijk patchouli en agarwood. De dierlijke tonen van het agarwood worden versterkt door zwarte bessen en contrasteren met de witheid van narcis en jasmijn. Voor L'Immensité creëerde Jacques Cavallier Belletrud een laserscherpe ode aan frisheid, waarbij een knetterende geur van gember wordt opgehelderd door de bitterheid van grapefruit en verzacht door een verslavende en sensuele amberkleurige noot.

Louis Vuitton staat bekend om zijn hoge kwaliteitseisen en het gebruik van luxe grondstoffen. Zo wordt voor de Flacon d'Exception gebruik gemaakt van Baccarat-kristal, dat bekend staat om zijn helderheid en kwaliteit. Daarnaast is de fles voorzien van een zwarte kristallen dop met het LV Circle-logo in met de hand beschilderd goudglazuur. De fles rust op een basis van natuurlijk leer, dat in de ateliers van Louis Vuitton is vervaardigd en een uniek, amberkleurig patina krijgt. Tot slot zijn de geuren samengesteld door meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud, die bekend staat om zijn gebruik van hoogwaardige ingrediënten en innovatieve creaties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...