Super Bowl 50 verwelkomt de toevoeging van Nike Gold Sneakers

Nike heeft de Super Bowl 50 Nike Gold Collection gelanceerd ter ere van de gouden verjaardag van NFL'sSuper Bowl. Deze collectie bevat op maat gemaakte sneakers en kleding voor mannen, vrouwen en kinderen met speciale zwarte en gouden kleurstellingen. De Air Trainer 1 is het meest opvallende stuk uit de collectie, met een geheel gouden make-over als eerbetoon aan de Golden Super Bowl. Het heeft een gerimpeld metallic bovenwerk met zwarte accenten op de tussenzool, buitenzool, binnenvoering en branding, evenals het officiële Super Bowl 50-logo op de inlegzolen.

De Air Trainer 1 is een iconisch model van Nike dat voor het eerst werd uitgebracht in 1987. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een veelzijdige sneaker voor cross-training, met een combinatie van leer, suède en mesh op het bovenwerk voor een optimale ondersteuning en ventilatie.

De Air Trainer 1 was een revolutionair model voor zijn tijd omdat het voor het eerst de Air-technologie combineerde met de kenmerkende zijwaartse ondersteuning van Nike. De zichtbare Air-unit in de hiel biedt extra demping en comfort, terwijl de laterale steunbanden bij de middenvoet de voet stabiliseren tijdens zijwaartse bewegingen.

Het Air Trainer 1-model is sinds de oorspronkelijke release in verschillende kleurstellingen uitgebracht en heeft verschillende samenwerkingen gehad met beroemdheden en merken. In de Super Bowl 50 Nike Gold Collection heeft de Air Trainer 1 een geheel gouden make-over gekregen als eerbetoon aan de Golden Super Bowl, met subtiele zwarte accenten op de tussenzool, buitenzool, binnenvoering en branding. Het is een opvallend stuk uit de collectie en een must-have voor sneakerliefhebbers die fan zijn van voetbal en de geschiedenis van Nike.

De Air Trainer 1 bevat verschillende technische aspecten die het tot een populaire en comfortabele sneaker maken. Hieronder volgen enkele technische kenmerken:

  • Combinatie van leer, suède en mesh op het bovenwerk: Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en ventilatie van de voet tijdens het trainen. Het leer en suède zorgen voor duurzaamheid en stabiliteit, terwijl het mesh bijdraagt aan de ventilatie van de voet.
  • Zichtbare Air-unit in de hiel: Dit is een van de meest opvallende technische kenmerken van de Air Trainer 1. De zichtbare Air-unit biedt extra demping en comfort tijdens het trainen en vermindert de impact op de voet tijdens het landen.
  • Laterale steunbanden bij de middenvoet: Deze steunbanden stabiliseren de voet tijdens zijwaartse bewegingen. Dit is vooral handig bij cross-training, waarbij vaak zijwaartse bewegingen worden gemaakt.
  • Rubberen buitenzool met visgraatpatroon: De buitenzool van de Air Trainer 1 is voorzien van een visgraatpatroon dat zorgt voor extra grip en tractie op verschillende oppervlakken. Dit is vooral belangrijk bij het trainen op gladde of oneffen oppervlakken.


Over het algemeen is de Air Trainer 1 een zeer technisch en functioneel model dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van cross-training. Het combineert de kenmerkende Air-technologie van Nike met laterale steun en optimale ventilatie voor een comfortabele en duurzame sneaker die geschikt is voor verschillende sportactiviteiten.

Naast de Air Trainer 1, heeft de Ultra XT sneaker ook een glamoureuze facelift gekregen, met subtiele gouden accenten overal. De Super Bowl 50 Speed Destroyed collectie omvat ook speciale versies van de Air Max 1 Ultra PRM en Air Huarache PRM voor dames.

Het is belangrijk op te merken dat de Nike Super Bowl 50-collectie slechts in beperkte hoeveelheden in de winkels verkrijgbaar is. Als je fan bent van voetbal en deze collectie leuk vindt, is het verstandig om snel naar de dichtstbijzijnde Nike-winkel te gaan om deze te bemachtigen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...