Steinway en Lenny Kravitz werken samen voor prachtige piano vleugel

Steinway & Sons, het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf dat's werelds beste piano's maakt, werkt samen met de populaire zanger en kunstenaar Lenny Kravitz om een nieuw pianomeesterwerk in beperkte oplage te creëren. Deze buitengewone piano in beperkte oplage, simpelweg 'Kravitz Grand' genoemd, is gebaseerd op het gewilde Model B van het bedrijf en is geïnspireerd op de opvallende Afrikaanse thema's die vaak werden gebruikt in schilderijen, sculpturen en stofontwerpen in de kunstscene van de jaren 1920 in Parijs. De Kravitz Grand piano combineert hardrock esdoorn met zeldzaam Macassar ebbenhout in 15 verschillende lagen die persoonlijk zijn geselecteerd door de Grammy Award-winnende muzikant.

Deze speciale versie van Steinway's Model B wordt ook geleverd met handgesneden motieven op de pianorand, het binnendeksel en het muziekbureau, waarvoor meer dan 200 uur handsnijwerk nodig was van de meesterambachtslieden van het bedrijf, en imposante pianopoten in blokstijl die ook met de hand zijn gesneden en worden geleverd in een mooie zwarte ebbenhouten afwerking. Andere details die het vermelden waard zijn, zijn onder meer een coole metalen afwerking op de gietijzeren plaat van de piano en massief bronzen gietstukken voor de pedaallier en de bovenste stick, die ook zijn voorgesteld door Kravitz en gegoten door Modern Art Foundry. Steinway's nieuwste piano heeft ook aangepaste metalen afwerkingen voor de pedalen, scharnieren en de koperen muziekbakken, plus een genummerde special edition-plaat die ook in messing is afgewerkt.

De pianotoetsen zijn ook vrij bijzonder, afgewerkt in ebbenhout en mat crème, Om dit spectaculaire aanbod compleet te maken, wordt de Kravitz Grand aangevuld met een handgemaakte pianobank, die is gemaakt van hetzelfde Macassar-ebbenhout als de piano, en een kleurrijke stof met faux cheetahprint. Steinway & Sons maakt slechts 10 eenheden van deze schoonheid, elk geprijsd op een coole €500.000!

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...