Steinway en Lenny Kravitz werken samen voor prachtige piano vleugel

Steinway & Sons, de befaamde pianobouwer wiens instrumenten sinds 1853 in concertzalen en huiskamers wereldwijd te vinden zijn, heeft de handen ineengeslagen met rockicoon en veelzijdig kunstenaar Lenny Kravitz. Deze samenwerking heeft geleid tot de creatie van een show-stopping vleugelpiano, die zowel de essentie van Steinway's vakmanschap belichaamt als de ziel van Kravitz's flamboyante stijl.

De wortels van Steinway & Sons liggen in de traditie van topkwaliteit en uitmuntendheid. Elk van hun piano's wordt met de hand gemaakt en het bedrijf heeft meer dan 125 patenten op zijn naam staan. Een Steinway piano is niet zomaar een instrument; het is een erfstuk dat generaties lang meegaat.

Lenny Kravitz, wiens carrière door de decennia heen zich niet alleen heeft vertaald in meeslepende muziek maar ook in opvallende mode en uniek interieurdesign, brengt een extra dimensie aan de samenwerking. Door zijn bedrijf Kravitz Design Inc., heeft hij zijn artistieke visie toegepast op verschillende sectoren, waaronder meubeldesign, vastgoed en productconcepten. De combinatie van Steinway & Sons' vermaarde kwaliteit en Kravitz's eclectische designfilosofie belooft een bijzonder resultaat.

Het resultaat van deze samenwerking is niets minder dan betoverend. De exclusieve vleugelpiano is niet alleen een instrument van de hoogste akoestische kwaliteit maar ook een opvallend kunstwerk. Het design weerspiegelt de bohemien rock-'n-roll esthetiek van Kravitz, gemixt met de tijdloze elegantie waar Steinway om bekend staat. Het instrument is rijkelijk voorzien van op maat gemaakte details zoals een unieke afwerking, extravagante inlegwerkzaamheden en vernuftige accenten die de piano zowel visueel als auditief uniek maken.

Het begon allemaal toen Kravitz, zelf een gepassioneerd pianospeler en eigenaar van meerdere Steinway piano's, besloot om zijn creatieve krachten te bundelen met Steinway om iets werkelijk unieks te creëren. Deze samenwerking gaat verder dan alleen de uiterlijke schoonheid; er wordt immers ook aandacht besteed aan de technische innovaties die bij Steinway hoog in het vaandel staan.

Elke toets, hamer en snaar in deze special edition vleugelpiano is met precisie ontworpen en vervaardigd. De klankkwaliteit is daarmee van het hoogste niveau, zoals men kan verwachten van een Steinway-piano, met rijke bassen en heldere hoge tonen die elke nuance van de muzikale expressie vastleggen.

De samenwerking tussen Steinway & Sons en Lenny Kravitz overstijgt het gewone en gaat richting het buitengewone. Het is een fusie van kunst, muziek en vakmanschap waarmee beide partijen hun grenzen hebben verlegd en iets hebben gecreëerd wat zowel een lust voor het oor als een streling voor het oog is. De piano vleugel, waarvan er slechts een beperkt aantal worden geproduceerd, symboliseert de verbinding tussen traditie en moderniteit, tussen klassieke muziek en hedendaags design.

Deze bijzondere editie is een eerbetoon aan de enorme culturele bijdrage van zowel Steinway als Kravitz en zal ongetwijfeld een felbegeerd object worden onder verzamelaars, muzikanten en designliefhebbers. Het is een perfect voorbeeld van hoe twee verschillende werelden - muziek en design - samen kunnen komen en elkaar kunnen versterken.

De Steinway & Sons en Lenny Kravitz piano zal een blijvende indruk achterlaten in de wereld van de muziekinstrumenten en is een getuigenis van menselijk vernuft, artistieke visie en onvervalste passie. Het is niet alleen een instrument dat prachtige muziek voortbrengt, maar ook een verhaal vertelt over samenwerking, innovatie en de oneindige mogelijkheden wanneer creativiteit geen grenzen kent.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...