Dit is de 600.000ste piano van Steinway en Sons - de Fibonacci

In de wereld van de muziek staat Steinway & Sons al meer dan een eeuw en een half bekend om zijn uitzonderlijke bijdrage aan de pianoforte. Dit prestigieuze bedrijf, opgericht in 1853, heeft zich keer op keer bewezen als een pionier in het ontwerpen en vervaardigen van piano'sdie niet alleen instrumenten zijn, maar ook kunstwerken. Het is dan ook geen verrassing dat de aankondiging van hun 600.000ste piano, de Fibonacci , met veel enthousiasme werd ontvangen.

Het verhaal van de Fibonacci-piano begint bij Leonardo van Pisa, bekend als Fibonacci, een wiskundige die leefde tijdens de Middeleeuwen. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de beroemde reeks getallen die zijn naam draagt. Deze reeks, waarbij elk getal de som is van de twee voorgaande getallen, wordt geassocieerd met de Gulden Snede, een concept dat de ideale proporties beschrijft die terug te vinden zijn in kunst, architectuur en de natuurlijke wereld. De toepassing van deze principes in de ontwerpen van beroemde kunstenaars en architecten heeft geleid tot de creatie van enkele van de meest memorabele werken in de geschiedenis.

De schoonheid van de Gulden Snede is teruggebracht in de Steinway Fibonacci. De afmetingen, vormen en patronen van dit meesterwerk zijn geïnspireerd door deze wiskundige verhouding, wat resulteert in een visuele en akoestische harmonie die ongeëvenaard is. De negen voet lange Steinway Model D concertvleugel belichaamt de grandeur en de kracht die nodig zijn voor grote concertzalen, terwijl het gebruik van topkwaliteit materialen zoals esdoorn, ebbenhout en walnoot zorgt voor een ongekend rijke en warme klank.

Wat de Fibonacci-piano zo speciaal maakt, is niet enkel het gebruik van de Gulden Snede, maar ook de extreme exclusiviteit. Slechts tien van deze instrumenten zijn geproduceerd, elk met de hand gemaakt en voorzien van een nummer en de handtekening van Frank Pollaro, een gerenommeerde ontwerper bekend om zijn prachtige houtwerk. Deze benadering waarborgt de uniciteit van elke piano en biedt de eigenaren een stukje unieke geschiedenis, een nalatenschap van Steinway'svoortdurende streven naar perfectie.

Naast de Fibonacci heeft Steinway & Sons ook andere speciale edities op de markt gebracht, zoals de Heliconia ontworpen door Dale Chihuly, de Rhapsody geïnspireerd door George Gershwin en de transparante Glass Piano. Deze instrumenten benadrukken de innovatiekracht van Steinway en breiden de esthetische en akoestische mogelijkheden van de piano uit. Maar de schoonheid van Steinway is dat het niet exclusief is voor de rijken en beroemdheden. Door middel van hun Model B-piano'skrijgen meer mensen de gelegenheid om een stukje van het beroemde Steinway-vakmanschap in huis te halen.

Steinway & Sons blijft een standaarddrager in de wereld van de pianobouw, continu op zoek naar vernieuwing en het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van muzikale expressie. De essentie van Steinway - het creëren van het perfecte instrument - is duidelijk waarneembaar in elk detail van de Fibonacci-piano. De harmonische relatie tussen kunst en wiskunde, tussen passie en precisie, manifesteert zich in een ervaring die de zintuigen overstijgt.

De Steinway Fibonacci is dus veel meer dan een muziekinstrument; het is een erkenning van de menselijke geest en verbeeldingskracht. Een erkenning van de mogelijkheid om iets echt wonderbaarlijks te creëren. Voor toekomstige generaties biedt de Fibonacci een venster naar de rijke geschiedenis en het erfgoed van Steinway & Sons, een viering van de kunst van het pianomaken en de onuitputtelijke zoektocht naar uitmuntendheid die het merk definieert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...