Dit is de 600.000ste piano van Steinway en Sons, de Fibonacci

Steinway & Sons is een legendarische pianofabrikant die al meer dan 160 jaar hoogwaardige instrumenten produceert. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van innovatie en excellentie in pianobouw en staat bekend om de productie van enkele van's werelds beste piano's. Een van de meest recente innovaties van Steinway is de Fibonacci, een vleugelpiano die is vernoemd naar de beroemde Italiaanse wiskundige Fibonacci.

Het ontwerp van de Steinway Fibonacci Piano is gebaseerd op de Fibonacci-reeks, een wiskundige reeks waarbij elk getal de som is van de twee voorgaande getallen (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, enzovoort). Het ontwerp van de piano is zo nauwkeurig berekend dat het exact voldoet aan de gulden snede-verhouding, waardoor het een uniek gevoel van harmonie en balans heeft.

De Steinway Fibonacci Piano is een vleugelpiano van negen voet, een Steinway & Sons Model D-piano, die al wordt gewaardeerd op €2,4 miljoen. Het ontwerp van de piano is gebaseerd op de Fibonacci-reeks en de gulden snede-verhouding en is uitgevoerd in verschillende houtsoorten zoals esdoorn, ebbenhout en walnoot. Het ontwerp van de piano heeft niet alleen een esthetisch doel, maar heeft ook een positief effect op de toonkwaliteit en de speelbaarheid van de piano.

De Steinway Fibonacci Piano is een van de duurste en meest exclusieve piano's ter wereld, met slechts tien exemplaren wereldwijd. Elke piano is genummerd en gesigneerd door de ontwerper, Frank Pollaro. Naast de Fibonacci heeft Steinway ook andere bijzondere en exclusieve piano's ontworpen, zoals de Heliconia, de Rhapsody en de Glass Piano. Deze instrumenten zijn niet alleen meesterwerken van pianobouw, maar ook van design en technologie.

In tegenstelling tot de exclusieve Fibonacci, creëert Steinway & Sons ook tot zes limited edition Model B-piano's (6'10.5") geïnspireerd op het prachtige ontwerp van de Fibonacci. Dit is een betaalbare manier om een stukje van de Steinway-innovatie en excellentie in huis te halen.

Steinway & Sons blijft zich voortdurend inzetten voor innovatie en excellentie in pianobouw, en blijft een van de meest toonaangevende en gerespecteerde namen in de muziekindustrie.

Het ontwerp van de Steinway Fibonacci Piano is niet alleen geïnspireerd door de Fibonacci-reeks, maar ook door de gulden snede, een verhouding die door veel kunstenaars en ontwerpers wordt beschouwd als een ideale verhouding van esthetische harmonie en schoonheid. Het ontwerp van de piano is zo nauwkeurig berekend dat het exact voldoet aan de gulden snede-verhouding, waardoor het een uniek gevoel van harmonie en balans heeft.

De Steinway Fibonacci Piano is in een zeer beperkte oplage geproduceerd, met slechts tien exemplaren wereldwijd. Elke piano is genummerd en gesigneerd door de ontwerper, Frank Pollaro. Naast de Fibonacci heeft Steinway ook andere bijzondere en exclusieve piano's ontworpen, zoals de Heliconia, de Rhapsody en de Glass Piano. Deze instrumenten zijn niet alleen meesterwerken van pianobouw, maar ook van design en technologie.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...