Steinway maakt prachtige Arabesque Piano in beperkte oplage

Ter ere van het 160-jarig jubileum werkte Steinway samen met de beroemde meubelontwerper Dakota Jackson om de Arabesque te creëren. Dit unieke en innovatieve ontwerp is slechts in een beperkte oplage van 50 piano'sgemaakt, die stuk voor stuk als meesterwerken beschouwd kunnen worden. De naam Arabesque is afgeleid van ballet, waar het een pose is die schijnbaar in de tijd is opgeschort, met de ledematen van de danser gestrekt, waardoor een gevoel van energie wordt overgebracht dat vrij door hen heen en de lucht in stroomt. Op dezelfde manier komt de betoverende schoonheid van deze piano voort uit de prachtige ontwerpaccenten, die de indruk wekken van vloeibaarheid en beweging, energie en gratie.

De Arabesque Piano is ontworpen door Dakota Jackson, een designer met wie Steinway al eerder samenwerkte aan de Tricentennial Limited Edition voor de 300e verjaardag van dit prachtige instrument.

Het unieke ontwerp van de Steinway Arabesque Piano is geïnspireerd op de art nouveau stijl en het werk van de Franse glas-in-loodkunstenaar Émile Gallé. Het ontwerp kenmerkt zich door gestileerde bloemmotieven, geometrische patronen en organische vormen en is uitgevoerd in prachtig handgemaakte inleg van verschillende houtsoorten.

De Steinway Arabesque Piano heeft niet alleen een prachtig ontwerp, maar ook een indrukwekkende toonkwaliteit. Het is een concertvleugel die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die Steinway & Sons aan al hun piano'sstelt. Het is voorzien van het beroemde Steinway-systeem, dat zorgt voor een helder en krachtig geluid, en een uitstekende speelbaarheid.

De Steinway Arabesque Piano is een beperkte editie, met slechts 50 exemplaren wereldwijd. Elke piano is genummerd en gesigneerd door Dakota Jackson en wordt geleverd met een bijpassende verstelbare pianobank. Het is een geweldige keuze voor pianisten en muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een uniek en hoogwaardig instrument, dat een eerbetoon is aan de rijke geschiedenis en de innovatieve geest van Steinway & Sons.

Het ontwerp van de Steinway Arabesque Piano was zo innovatief en indrukwekkend dat het in 2014 de 'Best of the Best' Red Dot Design Award heeft gewonnen, een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Dit is slechts een van de vele prijzen en erkenningen die Steinway & Sons door de jaren heen heeft ontvangen voor hun toonaangevende piano-ontwerpen en -technologieën.

De Steinway Arabesque Piano heeft een prachtige kast die is gemaakt van verschillende houtsoorten met inlegwerk van hoogwaardige materialen zoals esdoorn, palissander en ebbenhout. De piano heeft ook vergulde messing accenten die het luxe gevoel van het instrument versterken.

Hierbij een paar opmerkelijke kenmerken van de Steinway Arabesque Piano die het vermelden waard zijn:

  • Het ontwerp van de Arabesque Piano is geïnspireerd door de art nouveau-stijl, die aan het einde van de 19e eeuw opkwam en bekend staat om zijn organische vormen en decoratieve ontwerpen. De piano is daarom niet alleen een eerbetoon aan de 160-jarige geschiedenis van Steinway & Sons, maar ook aan een belangrijke periode in de kunstgeschiedenis.

  • Het inlegwerk van de Steinway Arabesque Piano is met de hand vervaardigd en bestaat uit verschillende soorten hout, waaronder mahonie, esdoorn, ebbenhout, walnoot en ivoor. Het ontwerp is zo complex dat het uren kan duren om slechts een klein stukje af te maken, en het voltooien van het inlegwerk voor een enkele piano kan weken of zelfs maanden in beslag nemen.

  • De Arabesque Piano is voorzien van het beroemde Steinway-systeem, dat bestaat uit meer dan 12.000 individuele onderdelen die allemaal met de hand worden gemonteerd en afgesteld. Dit systeem zorgt voor een uitstekende toonkwaliteit en speelbaarheid en is een belangrijke reden waarom Steinway-piano'szo hoog worden gewaardeerd door professionele pianisten over de hele wereld.

  • Tot slot is het vermeldenswaard dat de Steinway Arabesque Piano een van de duurste piano'ster wereld is, met een prijskaartje van meer dan een half miljoen dollar. Dit weerspiegelt niet alleen de hoge kwaliteit van het instrument en het unieke ontwerp, maar ook de exclusiviteit van de beperkte oplage en de zeer bekwame ambachtslieden die het hebben gemaakt.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...