Christian Louboutin lanceert tweede Walk a Mile in My Shoes collectie

Als een van de best verkochte wereldwijde schoenenmerken is het gelijknamige label van Christian Louboutin op koers gebleven met directioneel schoenontwerp en het vergroten van cultureel bewustzijn. Voor lente/zomer 2022 wordt de ontwerper weer vergezeld door Sabrina en Idris Elba voor 'Seizoen II' van zijn succesvolle 'Walk a Mile in My Shoes' -collectie. De levendige capsule heeft een melange van samengestelde kleuren voor mannen en vrouwen, waaronder een sportieve witte en gemengde pastel 'Louis Junior Spikes' sneaker, een slanke zwarte 'Greggy Chick' veterschoen en een paar witte grafische '2002sl Low' sneakers voor heren.

Mede gemaakt door de Elba'sen Mr. Louboutin, elke schoen bestaat uit de beroemde 'rode onderkant' -zool waar het merk CL bekend om is geworden, en gaat verder op hetzelfde opbeurende pad als de 'Season I' drop - die meer dan €1 Miljoen dollar heeft opgehaald sinds het begin van de capsule in 2021.

Door sterke banden op te bouwen met het merk en de nadruk van de nieuwe capsule op familie en gemeenschap, zijn de creaties van de Elba voor 'Seizoen II' persoonlijk voor hun oorsprongsverhaal. Sabrina's'Maryam' sandaal is opgedragen aan haar moeder, terwijl Idris' '2002SL' sneaker is vernoemd naar zijn geboorteland Sierra Leone.

Extra stijlen zijn onder meer een gebrande oranje en rode espadrille loafer die CL's'collectie voor verandering' buffert, waarbij 100% van de opbrengst rechtstreeks naar zes verschillende goede doelen gaat, waaronder de AfriKids en Casa 93 stichtingen.

Over de nieuwe collectie gesproken tijdens een videoshoot achter de schermen, zegt Sabrina: 'Gezien wat we deden en de impact die we hadden met de eerste collectie, voelt het gewoon als een eer om het voort te kunnen zetten. ' Chiming in, voegt de heer Louboutin eraan toe: 'Dit is een viering van wanneer je iets doet dat op veel manieren werkt en dat mensen helpt - en organisaties helpt.'

De nieuwe 'Walk a Mile in My Shoes' -collectie is nu beschikbaar om te winkelen en kan worden gekocht via de website van het merk.

De Walk a Mile in My Shoes' -collectie

De 'Walk a Mile in My Shoes' -collectie is een samenwerking tussen Toms en de Elvis Presley Estate. De collectie omvat een reeks limited edition schoenen en zonnebrillen geïnspireerd op de iconische stijl van Elvis Presley. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar Presley Charitable Foundation, die goede doelen ondersteunt op het gebied van gezondheid, onderwijs en muziek.

De schoenen in de collectie hebben stijlelementen die geïnspireerd zijn op verschillende periodes in de carrière van Elvis Presley, zoals zijn optredens in Las Vegas en zijn films uit de jaren 60. De zonnebrillen zijn ontworpen om te passen bij de stijl van de schoenen en zijn voorzien van details zoals gouden accenten en gravures van Elvis Presley'shandtekening.

De 'Walk a Mile in My Shoes' -collectie is niet alleen een eerbetoon aan Elvis Presley, maar ook een manier om zijn nalatenschap voort te zetten door middel van filantropie. Toms, opgericht in 2006, heeft vanaf het begin een filantropische missie gehad om één paar schoenen te schenken aan een kind in nood voor elk paar dat ze verkopen. Tot nu toe hebben ze meer dan 100 miljoen paar schoenen gedoneerd aan kinderen in nood over de hele wereld.

Met de 'Walk a Mile in My Shoes' -collectie combineert Toms zijn filantropische missie met de iconische stijl van Elvis Presley en steunt het tegelijkertijd goede doelen die belangrijk waren voor de legendarische zanger.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...