Kering heeft horlogemerken Girard-Perregaux en Ulysse Nardin verkocht

Kering is een toonaangevende speler in de luxegoederenindustrie, met een portfolio van merken die een breed scala aan producten produceren, waaronder mode, accessoires, sieraden en horloges. Enkele van de bekendste merken die eigendom zijn van Kering zijn Gucci, Balenciaga en Saint Laurent. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het zijn hele belang in zowel Girard-Perregaux als Ulysse Nardin heeft verkocht aan Sowind Group SA, die de twee horlogemakers beheert.

Beide merken hebben een rijke geschiedenis en staan bekend om hun innovatieve ontwerpen en vakmanschap. Girard-Perregaux dateert al uit 1771 en is vooral bekend om zijn Three Golden Bridges, die voor het eerst werden geïntroduceerd in het Esmeralda zakhorloge in 1884 en sindsdien opnieuw zijn uitgevonden in verschillende materialen. Ulysse Nardin, dat zijn oorsprong vindt in 1846, heeft een lange geschiedenis in het maken van maritieme chronometers voor scheepsvloten en heeft ook baanbrekende prestaties geleverd met het Freak-horloge, dat tijd zonder handen vertelt, en de implementatie van Silicium in uurwerken.

Beide merken worden momenteel geleid door Patrick Pruniaux, een CEO met een lange geschiedenis in de horloge-industrie, die ook aan de Apple Watch heeft gewerkt. Hij nam het over bij Ulysse Nardin in augustus 2017 en werd een jaar later benoemd om ook Girard-Perregaux te runnen. Beide fabrikanten hebben veel potentieel op het gebied van innovatie, geschiedenis en vakmanschap, maar hebben nog niet het soort tractie gezien dat Kering'sultra-succesvolle vernieuwingen van Balenciaga en Gucci hebben gezien.

Kering heeft beide huizen ondersteund bij hun ontwikkeling en hun positionering versterkt, en ervoor gezorgd dat ze over voldoende middelen beschikken om hun groei te financieren. De groep heeft vertrouwen in het management om het ondernomen werk met succes voort te zetten. Jean-François Palus, directeur van de groep van Kering, voegde eraan toe dat het uitgebreide werk dat de groep de afgelopen jaren bij Girard-Perregaux en Ulysse Nardin heeft verricht, de basis heeft gelegd voor duurzame groei.

Het is mogelijk dat deze merken beter zullen gedijen buiten een conglomeraat als Kering, dat gewend is aan de snelle modewereld waar trends, capsules, samenwerkingen en talloze collecties binnen een jaar moeten worden geproduceerd. Het zal zowel Girard-Perregaux als Ulysse Nardin in staat stellen om in een tempo te werken dat meer in lijn is met de fijne kneepjes en het tragere vakmanschap van de horloge-industrie, waar werknemers soms levens bij één productie werken in tegenstelling tot de snelle omloopsnelheid van de mode-industrie.

Al met al lijkt de verkoop van Girard-Perregaux en Ulysse Nardin aan Sowind Group SA een positieve stap te zijn voor beide horlogemerken. Hoewel Kering in staat was om deze merken te ondersteunen en te helpen groeien, zullen ze nu meer vrijheid hebben om in hun eigen tempo te werken en zich te richten op de fijne kneepjes en het vakmanschap van de horloge-industrie.

Patrick Pruniaux, de CEO van beide merken, heeft een indrukwekkende achtergrond in de horloge-industrie en lijkt de juiste persoon te zijn om beide merken verder te ontwikkelen en te laten groeien. Zijn ervaring bij Apple zal ook van onschatbare waarde zijn bij het helpen van beide merken om te innoveren en zich aan te passen aan de veranderende tijden.

De horloge-industrie is een zeer competitieve markt en het kan moeilijk zijn voor kleinere merken om op te vallen tussen de grote spelers. Door zich te concentreren op vakmanschap en innovatie, kunnen Girard-Perregaux en Ulysse Nardin zich blijven onderscheiden van de rest en hun positie als leiders in de horloge-industrie versterken.

Het is interessant om op te merken dat de verkoop van Girard-Perregaux en Ulysse Nardin aan Sowind Group SA plaatsvond op een moment waarop de horloge-industrie in het algemeen een verandering ondergaat. De opkomst van smartwatches en de veranderende smaak van consumenten hebben geleid tot een verschuiving in de markt, waarbij sommige traditionele horlogemerken worstelen om relevant te blijven.

In deze context lijkt het strategisch voor Girard-Perregaux en Ulysse Nardin om zich te concentreren op hun sterke punten en zich te richten op de fijne kneepjes en het vakmanschap van de horloge-industrie. Door dit te doen, kunnen ze zich onderscheiden van de concurrentie en hun positie als leiders in de horloge-industrie behouden.

Sowind Group SA is geen nieuwkomer in de horloge-industrie. Het is de moedermaatschappij van horlogemaker Frederique Constant en heeft ook aandelen in horlogemerken zoals Alpina en Ateliers de Monaco. Door de acquisitie van Girard-Perregaux en Ulysse Nardin versterkt Sowind Group SA zijn positie als een belangrijke speler in de horloge-industrie en vergroot het zijn portfolio van merken.

Hoewel de verkoop van Girard-Perregaux en Ulysse Nardin aan Sowind Group SA positief lijkt, kan het nog te vroeg zijn om te beoordelen wat de toekomst zal brengen voor deze horlogemerken. Het is belangrijk op te merken dat de horloge-industrie een zeer competitieve markt blijft en dat het succes van elk merk afhankelijk is van talloze factoren, waaronder consumentenvoorkeuren, economische trends en de vaardigheden van het management.

Toch lijkt de verkoop van Girard-Perregaux en Ulysse Nardin aan Sowind Group SA een positieve stap voor beide horlogemerken. Het stelt hen in staat om zich te concentreren op hun sterke punten en hun positie als leiders in de horloge-industrie te behouden, terwijl ze de vrijheid hebben om in hun eigen tempo te werken. We zullen moeten afwachten wat de toekomst zal brengen voor deze legendarische horlogemerken en hoe Sowind Group SA ze zal leiden naar succes en groei.

Sowind Group SA

Sowind Group SA is een Zwitsers bedrijf dat eigendom is van de familie Boveri en gevestigd is in Plan-les-Ouates, een buitenwijk van Genève. Het bedrijf is actief in de horloge-industrie en is eigenaar van verschillende merken, waaronder horlogemaker Frederique Constant en horlogemerken Alpina en Ateliers de Monaco.

Sowind Group SA is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een sterke positie opgebouwd in de horloge-industrie. Het bedrijf heeft zich gericht op het ontwikkelen van hoogwaardige horloges met een traditioneel ontwerp en vakmanschap, en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de sector.

Het bedrijf is ook betrokken bij verschillende filantropische initiatieven en heeft bijgedragen aan goede doelen, zoals het verstrekken van fondsen voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden en het ondersteunen van organisaties die zich bezighouden met milieubescherming.

Met de acquisitie van Girard-Perregaux en Ulysse Nardin heeft Sowind Group SA zijn positie in de horloge-industrie verder versterkt. Beide merken hebben een rijke geschiedenis en sterke reputatie in de industrie, en het lijkt erop dat Sowind Group SA van plan is om deze merken verder te ontwikkelen en te laten groeien. De toekomst zal uitwijzen hoe succesvol deze acquisitie zal zijn en hoe Sowind Group SA deze merken zal leiden naar verdere groei en succes.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...