Medicom Toy onthult zijn derde Andy Warhol X Jean-Michel Basquiat

Medicom Toy staat bekend om zijn samenwerkingen met bekende kunstenaars voor hun BE @RBRICK-speelgoed. Dit keer is de focus gericht op twee gerenommeerde Amerikaanse kunstenaars, Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat. Het is de derde keer dat de twee kunstenaars samenwerken voor een BE @RBRICK-figuur.

Het BE @RBRICK-speelgoed is verkrijgbaar in zowel de 400% als 100% maten en heeft een goudgele basiskleur. Het ontwerp omvat elementen van Basquiats kenmerkende neo-expressionisme en Warhol's moderne kunststijlen. Het speelgoed is voorzien van abstracte symbolen en blokletterwoorden in een reeks kleuren, waaronder koraal, bordeauxrood, cerulean blauw, zwart en wit.

De handtekening van Warhol en de naam van Basquiat, met zijn iconische kroon, zijn te vinden op de rug van het BE @RBRICK-speelgoed in zwart-wit. Het eindresultaat is een uniek en kleurrijk speelgoed dat zowel verzamelaars als kunstliefhebbers zal aanspreken.

De Andy Warhol x Jean-Michel Basquiat BE @RBRICK #3 is nu verkrijgbaar bij HBX, een online winkel die gespecialiseerd is in mode- en lifestyleproducten. Dit is een geweldige kans voor verzamelaars en kunstliefhebbers om een ​​uniek stuk van twee van 's werelds meest invloedrijke kunstenaars te bezitten.

Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat waren twee iconische kunstenaars die bekend stonden om hun unieke stijlen en expressieve kunstwerken. Ze ontmoetten elkaar in de jaren tachtig en begonnen samen te werken aan verschillende kunstprojecten. Hun samenwerking was niet alleen uniek vanwege de artistieke stijlen die ze gebruikten, maar ook vanwege de persoonlijke vriendschap die ze deelden.

De samenwerking tussen Warhol en Basquiat was een van de meest opmerkelijke samenwerkingen in de kunstgeschiedenis. Hun kunstwerken werden beschouwd als een weerspiegeling van de toenmalige hedendaagse samenleving en waren vaak provocerend en uitdagend. De kunstwerken bevatten vaak thema's zoals politiek, ras, gender en macht.

Medicom Toy is een Japans bedrijf dat BE @RBRICK-speelgoed produceert. BE @RBRICK is een reeks speelgoedfiguren die in verschillende maten beschikbaar zijn en die vaak samenwerken met bekende merken en kunstenaars. Het bedrijf staat bekend om zijn unieke ontwerpen en de hoogwaardige kwaliteit van hun producten.

De Andy Warhol x Jean-Michel Basquiat BE @RBRICK #3 is een van de nieuwste samenwerkingen van het bedrijf. Het speelgoed is een eerbetoon aan de unieke kunstwerken van de twee kunstenaars en biedt verzamelaars en kunstliefhebbers de kans om een ​​stukje van hun nalatenschap te bezitten. Het speelgoed is verkrijgbaar in verschillende maten en heeft een uniek en kleurrijk ontwerp dat de stijlen van beide kunstenaars weerspiegelt.

Het Andy Warhol x Jean-Michel Basquiat BE @RBRICK-speelgoed heeft een goudgele basiskleur met een ontwerp dat zowel de stijlen van Warhol als Basquiat weerspiegelt. Het ontwerp omvat abstracte symbolen en blokletterwoorden in een reeks kleuren, waaronder koraal, bordeauxrood, cerulean blauw, zwart en wit. Het speelgoed heeft ook Warhol's handtekening en de naam van Basquiat met zijn iconische kroon op de rug in zwart-wit.

Het BE @RBRICK-speelgoed is gemaakt van vinyl, een duurzaam en veelzijdig materiaal dat vaak wordt gebruikt in speelgoedproductie. Het speelgoed is verkrijgbaar in zowel de 400% als 100% maten, wat betekent dat het respectievelijk vier keer en één keer zo groot is als de werkelijke grootte van de kunstenaars.

Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat hebben beiden een enorme impact gehad op de moderne kunst en cultuur. Warhol is vooral bekend om zijn pop art-werken, die vaak iconische beelden en symbolen uit de Amerikaanse cultuur bevatten, zoals Campbell's soepblikken en Coca-Cola-flessen. Hij was ook een bekende figuur in de New Yorkse kunst- en uitgaansscene van de jaren zestig en zeventig.

Jean-Michel Basquiat begon als straatkunstenaar en werd al snel bekend om zijn unieke stijl van neo-expressionisme, waarin hij symbolen en woorden combineerde om krachtige, emotionele kunstwerken te creëren. Zijn werk belichtte vaak kwesties zoals racisme, politiek en de uitdagingen van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

De samenwerking tussen Warhol en Basquiat was niet alleen gebaseerd op hun artistieke stijlen, maar ook op hun persoonlijke vriendschap. Hoewel hun samenwerking relatief kort was, produceerden ze enkele van de meest iconische kunstwerken van de jaren tachtig en inspireerden ze een hele generatie kunstenaars.

Medicom Toy's BE @RBRICK-serie is een geweldige manier om deze twee iconische kunstenaars te eren en hun kunstwerken te introduceren bij een nieuwe generatie. Het speelgoed is verkrijgbaar in verschillende maten en biedt een uniek ontwerp dat de stijlen van beide kunstenaars combineert. Het is een perfect verzamelobject voor kunstliefhebbers en verzamelaars en biedt een geweldige manier om de nalatenschap van deze twee kunstenaars voort te zetten.

Het Andy Warhol x Jean-Michel Basquiat BE @RBRICK-speelgoed:

  • Fabrikant: Medicom Toy
  • Merk: BE @RBRICK
  • Kunstenaars: Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat
  • Materiaal: Vinyl
  • Kleur: Goudgeel met verschillende kleuren symbolen en letters, waaronder koraal, bordeauxrood, cerulean blauw, zwart en wit
  • Hoogte: 400% maat - ongeveer 28 cm, 100% maat - ongeveer 7 cm
  • Gewicht: Ongeveer 1,8 kg voor 400% maat en 100 g voor 100% maat
  • Verpakking: Doos met artwork van de kunstenaars
  • Beschikbaarheid: Nu verkrijgbaar bij HBX en geselecteerde retailers


Het speelgoed is verkrijgbaar in twee maten, 400% en 100%, waarbij de 400% maat ongeveer vier keer zo groot is als de werkelijke grootte van de kunstenaars en de 100% maat ongeveer één keer zo groot is. Het speelgoed is gemaakt van vinyl, een duurzaam en veelzijdig materiaal dat vaak wordt gebruikt in de productie van speelgoed.

Het ontwerp van het speelgoed omvat abstracte symbolen en blokletterwoorden in verschillende kleuren, samen met de handtekening van Warhol en de naam van Basquiat met zijn iconische kroon op de rug in zwart-wit. Het speelgoed wordt geleverd in een doos met artwork van de kunstenaars, waardoor het een geweldig verzamelobject is voor kunstliefhebbers en verzamelaars.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...