White Cube presenteert eerste solo tentoonstelling van Isamu Noguchi

White Cube, een gerenommeerde Londense galerie voor moderne en hedendaagse kunst, presenteert een nieuwe solotentoonstelling over het legendarische werk van Isamu Noguchi. De tentoonstelling, genaamd 'A New Nature', is geproduceerd in samenwerking met The Isamu Noguchi Foundation and Garden Museum, New York, en markeert de eerste solo-presentatie van werken van de kunstenaar in de galerie sinds de aankondiging van vertegenwoordiging in april 2021.

De tentoonstelling toont verschillende onderling samenhangende series van Noguchi'slevenslange inspanningen om een begrip van de levende wereld te verbreden. Het hart van de tentoonstelling is Ceiling and Waterfall, een golvend aluminium plafond en een roestvrijstalen lamellen fonteinmuur die oorspronkelijk werd geïnstalleerd op 666 Fifth Avenue, New York en permanent werd verwijderd in 2019. Deze installatie is representatief voor Noguchi'sbenadering van natuur, waarbij hij geen onderscheid maakt tussen wat we doorgaans 'natuur' noemen en andere elementen, zoals beton of interstellaire ruimtes.

Verdere hoogtepunten van de tentoonstelling zijn onder meer een complete set van 26 gegalvaniseerde stalen sculpturen en vijf verschillende configuraties van Octetra, het modulaire, geometrische speelsysteem dat hij in de jaren zestig ontwikkelde op basis van Buckminster Fullers theorieën over de fundamentele structuren die in de natuur worden aangetroffen. De tentoonstelling biedt daarmee een uitgebreide en diverse kijk op het werk van Noguchi, waarbij zijn fascinatie voor de natuur en de relatie tussen mens en natuur centraal staan.

De tentoonstelling 'A New Nature' zal te zien zijn in White Cube Bermondsey van 4 februari tot 3 april 2022. White Cube staat bekend om zijn focus op baanbrekende hedendaagse kunst en heeft een internationale reputatie opgebouwd als een van 'swerelds toonaangevende galerieën voor hedendaagse kunst.

De tentoonstelling biedt ook een zeldzame kans om de werken van Noguchi in een galerie te zien, aangezien veel van zijn werken permanent zijn geïnstalleerd in openbare ruimtes of privécollecties. Het is daarom een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst om een uitgebreid overzicht te krijgen van Noguchi'soeuvre.

White Cube, de galerie die de tentoonstelling organiseert, heeft een sterke reputatie opgebouwd als een van 'swerelds toonaangevende galerieën voor hedendaagse kunst en heeft een geschiedenis van baanbrekende tentoonstellingen van prominente kunstenaars. De keuze om samen te werken met The Isamu Noguchi Foundation and Garden Museum, New York, geeft aan dat White Cube een sterke betrokkenheid heeft bij het behoud en de bevordering van moderne kunst en dat het zich bewust is van de artistieke relevantie van Noguchi'swerk.

Al met al belooft 'A New Nature' een fascinerende en inspirerende tentoonstelling te worden die niet alleen de invloed van Isamu Noguchi op de moderne kunst laat zien, maar ook de manier waarop hij de grenzen van de traditionele kunstvormen heeft verlegd en nieuwe manieren van denken over natuur en esthetiek heeft geïntroduceerd.

De tentoonstelling is niet alleen een hommage aan Noguchi'screatieve oeuvre, maar ook aan zijn unieke visie op de relatie tussen kunst en natuur. Het onderstreept zijn overtuiging dat natuurlijke en door de mens gemaakte elementen naast elkaar kunnen bestaan en dat kunst een positieve rol kan spelen in het creëren van nieuwe ruimtes en omgevingen.

De keuze van White Cube om 'A New Nature' te presenteren tijdens een moment waarop de wereld zich bewust wordt van de noodzaak om duurzame, ecologische oplossingen te vinden, is ook significant. De tentoonstelling biedt een inspirerend voorbeeld van hoe kunst en ontwerp kunnen bijdragen aan het creëren van een meer duurzame en bewuste toekomst.

'A New Nature' is een tentoonstelling die niet alleen de artistieke nalatenschap van Isamu Noguchi eert, maar ook een bredere boodschap over de rol van kunst en esthetiek in de moderne wereld uitdraagt. Het is een unieke kans om een ​​van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw te ontdekken en te waarderen.

Over Isamu Noguchi

Isamu Noguchi werd geboren in Los Angeles in 1904 en groeide op in Japan en de Verenigde Staten. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs en werkte samen met bekende kunstenaars als Constantin Brancusi en Alexander Calder.

Noguchi was een veelzijdige kunstenaar en ontwierp een breed scala aan werken, waaronder monumentale sculpturen, parken, tuinen, meubels, verlichting en theaterdecors. Hij werd ook beschouwd als een van de belangrijkste landschapsarchitecten van zijn tijd en creëerde verschillende openbare parken en tuinen, waaronder de beroemde Noguchi Garden in Costa Mesa, Californië.

Noguchi'swerk werd gekenmerkt door zijn unieke vermogen om traditionele vormen en materialen te combineren met moderne technologieën en esthetiek. Hij had een voorliefde voor natuurlijke materialen zoals steen, hout en metaal, en creëerde abstracte sculpturen die waren geïnspireerd op de natuur en de Japanse esthetiek.

Noguchi'swerk heeft een blijvende invloed gehad op de kunstwereld en wordt nog steeds beschouwd als een belangrijk onderdeel van de moderne kunstgeschiedenis. Hij ontving talloze onderscheidingen en prijzen tijdens zijn leven, waaronder de National Medal of Arts in 1987. Hij stierf in 1988 op 84-jarige leeftijd.

Het werk van Noguchi blijft een bron van inspiratie en fascinatie voor hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en architecten over de hele wereld. Zijn oeuvre omvat zowel grote openbare werken als kleine objecten voor het huis, waaronder meubels en verlichting.

Noguchi'sbenadering van kunst was onconventioneel en grensverleggend, en zijn werk wordt vaak beschouwd als een reactie op de industriële revolutie en de opkomst van de machine-esthetiek. Hij was ook geïnspireerd door de Japanse kunst en cultuur, en zijn werk getuigt van zijn zoektocht naar een synthese van de oosterse en westerse tradities.

Als een van de meest invloedrijke en veelzijdige kunstenaars van de 20e eeuw heeft Noguchi een blijvende impact gehad op de kunst, architectuur en design. Zijn werk is te vinden in vele belangrijke openbare collecties en musea over de hele wereld, waaronder het Museum of Modern Art in New York, de Tate Modern in Londen en het National Museum of Modern Art in Tokyo.

De tentoonstelling 'A New Nature' in White Cube is een belangrijke erkenning van Noguchi'sartistieke nalatenschap en biedt een unieke gelegenheid om zijn werk te ontdekken en te waarderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...