Galerie Persoon op Domein Oogenlust presenteert Afrique Sauvage

In het schilderachtige Domein Oogenlust in Eersel, waar natuur en kunst elkaar ontmoeten, biedt Galerie Persoon een unieke kijk op de rauwe schoonheid van Afrika met de solotentoonstelling 'Afrique Sauvage' van de Belgische fotograaf Robby Bolleyn. Van 5 november tot en met 17 december 2022 kunnen bezoekers zich laten meevoeren naar een wereld die zowel wild als wonderschoon is.

Met dertig zwart-witfoto's weet Bolleyn de essentie van Afrika te vangen. Zijn werken zijn meer dan alleen afbeeldingen; ze vormen een brug tussen de kijker en de diepe spirituele identiteit van zowel de menselijke als de dierlijke inwoners van het continent. De portretten getuigen van een zeldzame intimiteit met zijn onderwerpen, waarmee Bolleyn een respectvol eerbetoon brengt aan de ongerepte natuur en haar bewoners.

De fotograaf, geboren in 1966 te Antwerpen, heeft marketing, natuureducatie en fotografie gestudeerd. Na een periode werkzaam te zijn geweest bij het Wereld Natuur Fonds maakte hij de overstap naar professionele fotografie, geleid door zijn passie voor de natuur en culturen wereldwijd. Samen met zijn Nederlandse echtgenote Marleen doorkruist Bolleyn regelmatig het Afrikaanse continent om zijn fascinatie voor deze ontembare wereld vast te leggen.

'Afrique Sauvage' laat ons kennismaken met verschillende Afrikaanse stammen, waarvan de leden vaak leven onder extreme omstandigheden. Hun trotse blikken lijken eeuwen van tradities, rituelen en de strijd om overleving over te brengen. Bolleyn richt zijn lens niet enkel op mensen, maar ook op de majestueuze wilde dieren van Afrika. Hij brengt ons dichterbij de Serengeti’s grote katten zoals de cheetah en de leeuw, de oeroude olifanten en de gestreepte zebra’s. Deze close-ups gaan verder dan esthetiek alleen; ze laten een kwetsbare kant zien die vaak verborgen blijft.

Het Domein Oogenlust vormt het perfecte toneel voor deze expressieve fotocollectie. Het domein is bekend om zijn harmonieuze versmelting van natuurlijke elementen met kunst en design, wat de ervaring van de tentoonstelling naar een hoger niveau tilt. Bezoekers kunnen na het bewonderen van Bolleyns kunst door de inspirerende tuinen wandelen of nagenieten in het domein's stijlvolle café.

Robby Bolleyn's autonome werk heeft al meerdere malen de aandacht getrokken in de internationale kunstwereld. Zijn exposities zijn onder andere te zien geweest op kunstbeurzen als de Affordable Art Fair Hampstead in Londen, Art Breda, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary. Zijn thuisbasis bevindt zich tegenwoordig in Frankrijk op een authentieke boerderij, waar hij leeft en werkt te midden van de landelijke rust.

De expositie 'Afrique Sauvage' bij Galerie Persoon op Domein Oogenlust is een uitgelezen kans voor liefhebbers van fotografie, natuur en cultuur om een diepere connectie met het Afrikaanse continent te ervaren. Het is een ontmoeting met een wild, maar tegelijkertijd verbluffend mooi Afrika, gezien door de ogen van een uitzonderlijke kunstenaar. Deze solo-expositie belooft een onvergetelijke culturele verrijking te zijn, een ware ode aan de ongetemde geest van Afrique Sauvage.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...