Galerie Persoon op Domein Oogenlust presenteert Afrique Sauvage

In de schaduw van dennenbomen en het ritselende loof, daar waar natuur en kunst samensmelten, ligt Domein Oogenlust in Eersel - een plek die bezoekers inspireert met zijn harmonieuze combinatie van flora, design en visuele kunst. Het is binnen deze serene omgeving dat Galerie Persoon trots haar nieuwste tentoonstelling presenteert: Afrique Sauvage van de Belgische fotograaf Robby Bolleyn. Van 5 november tot en met 17 december 2022 heeft men de gelegenheid zich onder te dompelen in de wilde en onaangeraakte schoonheid van Afrika, gevangen door de lens van Bolleyn.

Het werk van Robby Bolleyn neemt je mee op een visuele reis langs de vele facetten van het Afrikaanse continent. Met dertig zwart-witfoto'svangt hij de essentie van een wereld waarin zowel de mens als de flora en fauna in al hun rauwheid en schoonheid naar voren komen. De foto'szijn meer dan enkel beelden; ze zijn een medium dat toeschouwers verbindt met de spirituele dieptes van Afrika, waarbij elke afbeelding de unieke identiteit van haar onderwerp onthult.

De solotentoonstelling biedt een intieme blik op verschillende Afrikaanse stammen, met portretten die getuigen van tradities en een voortdurende strijd om te overleven. Bolleyn toont ons de trotse gezichten van mensen die leven in extreme omstandigheden, maar wiens ogen verhalen vertellen van eeuwenoud erfgoed en rituelen. Zijn fotografisch werk strekt zich echter niet alleen uit tot mensen. Ook de indrukwekkende wilde dieren van het continent krijgen een podium. De grote katten van de Serengeti zoals cheeta'sen leeuwen, de oeroude olifanten, en de gestreepte zebra s; ze worden allen op een manier vastgelegd die hun kwetsbaarheid laat zien - een kant die normaal verborgen blijft achter hun imposante verschijning.

Robby Bolleyn heeft een rijke achtergrond, geboren in 1966 in Antwerpen en met studies in marketing, natuureducatie en fotografie. Zijn loopbaan begon bij het Wereld Natuur Fonds, maar geleidelijk maakte hij de overstap naar professionele fotografie, gedreven door zijn passie voor natuur en cultuur. Op zijn vele reizen door Afrika wordt hij vaak vergezeld door zijn Nederlandse echtgenote Marleen, samen verkennen zij het uitgestrekte continent, steeds op zoek naar nieuwe verhalen om te vertellen via zijn fotografie.

Domein Oogenlust biedt de perfecte locatie voor Afrique Sauvage , een plek waar de expressieve kunst van Bolleyn volledig tot zijn recht komt. Na het aanschouwen van de tentoonstelling kunnen bezoekers zich laten betoveren door de sierlijke tuinen of ontspannen in het sfeervolle café van het domein. Het geheel zorgt voor een ervaring die alle zintuigen prikkelt.

De autonome werken van Bolleyn hebben al meerdere malen internationale erkenning gekregen. Zijn exposities zijn getoond op prestigieuze kunstbeurzen zoals de Affordable Art Fair Hampstead in Londen, Art Breda, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary. Tegenwoordig vindt hij zijn thuis in Frankrijk, waar hij in alle rust leeft en werkt op een authentieke boerderij.

De expositie Afrique Sauvage is een kans om getuige te zijn van het ongerepte en krachtige Afrika zoals Bolleyn het ziet - een continent van ongeëvenaarde schoonheid en fascinerende culturen. Het is een belichaming van de wilde geest en een viering van de schoonheid die in het hart van Afrika leeft. Voor degenen die gepassioneerd zijn door fotografie, natuur en culturele diversiteit, is deze solo-expositie bij Galerie Persoon op Domein Oogenlust een niet te missen ervaring. Een culturele verrijking die niet alleen het oog pleziert maar ook het hart raakt. Een ode aan de ongetemde natuur en de authentieke pracht van Afrique Sauvage .


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...