Ruinart Blanc de Blancs collectie van Georgia Russell

Ruinart, het oudste champagnehuis: band met kunst en opvallende verpakking. Ruinart, opgericht in 1729, is het oudste champagnehuis met een lange geschiedenis van samenwerking met kunstenaars. Ooit vroegen ze de beroemde Tsjechische kunstenaar Alphonse Mucha om een poster voor hun champagne te ontwerpen. Recentelijk werkten ze samen met de Schotse kunstenaar Georgia Russell voor de presentatie van hun Blanc de Blancs-champagne.

Russell haalde inspiratie uit de witte krijtputten van Ruinart, die dienen als kelders omdat het krijt de temperatuur op 11 graden Celsius houdt. Ze ontwierp een prachtige witte versiering voor de fles, geïnspireerd door de inkepingen in de muren van de oude krijtmijnen. Deze versiering zorgt voor een mooi samenspel van licht met de gouden kleur van de Chardonnay-druiven, die kenmerkend zijn voor Ruinart.

De versiering is niet alleen een sieraad, maar ook een symbolische bewaker van de fles. Het voegt veel waarde toe aan de toch al uitstekende champagnecollectie van Ruinart.

Ruinart heeft zich altijd ingezet om kunst en cultuur te integreren in hun merkidentiteit. Door de jaren heen heeft het champagnehuis samengewerkt met verschillende getalenteerde kunstenaars uit diverse disciplines om hun passie voor creativiteit en innovatie te tonen.

In aanvulling op hun samenwerking met Alphonse Mucha en Georgia Russell, heeft Ruinart ook andere samenwerkingen opgezet met opmerkelijke artiesten. Deze samenwerkingen hebben geleid tot unieke kunstwerken en verpakkingen die het merk een exclusieve en herkenbare uitstraling geven.

Ruinart's toewijding aan kunst en vakmanschap strekt zich ook uit tot hun wijnbereidingsproces. Ze gebruiken traditionele methoden en combineren deze met moderne technieken om een onderscheidende en verfijnde smaak te creëren. Het merk staat bekend om zijn uitmuntende champagnes, zoals de Blanc de Blancs, de Rosé, en de Dom Ruinart, die allemaal geliefd zijn bij kenners en liefhebbers van champagne.

Deze toewijding aan kunst en vakmanschap heeft ervoor gezorgd dat Ruinart vandaag de dag wordt beschouwd als een pionier in de champagnewereld. Het merk blijft voortdurend grenzen verleggen door artistieke samenwerkingen aan te gaan en innovatieve producten en verpakkingen te ontwikkelen, waardoor het een blijvende indruk achterlaat op zowel de kunstwereld als de wereld van de luxe champagnes.

De invloed van Ruinart gaat verder dan alleen de kunstwereld en de champagnesector. Hun voortdurende samenwerking met kunstenaars zorgt ervoor dat het merk opvalt op internationale kunstbeurzen en tentoonstellingen. Ruinart is een trotse partner van prestigieuze evenementen zoals Art Basel, Frieze Art Fair en Paris Photo. Deze samenwerkingen onderstrepen hun betrokkenheid bij het ondersteunen en bevorderen van hedendaagse kunst en cultuur.

Ruinart is ook toegewijd aan duurzaamheid en het behoud van het milieu. Ze implementeren duurzame wijnbouwpraktijken en hebben zich gericht op het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Het merk investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe, milieuvriendelijke verpakkingen en productiemethoden te introduceren, en om de biodiversiteit van hun wijngaarden te behouden en verbeteren.

Daarnaast zet Ruinart zich in voor sociale verantwoordelijkheid en ondersteunt het lokale gemeenschappen en goede doelen. Ze organiseren en sponsoren diverse culturele en educatieve evenementen om de waarden van hun merk te delen en anderen te inspireren.

Door zich voortdurend in te zetten voor kunst, innovatie, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid, blijft Ruinart een toonaangevend merk in de champagnewereld en een inspiratiebron voor anderen. Het merk blijft zijn rijke erfgoed en geschiedenis koesteren, terwijl het zich aanpast aan veranderende tijden en zich blijft richten op het creëren van uitzonderlijke champagnes die de essentie van vakmanschap, creativiteit en innovatie belichamen. Ruinart's toewijding aan duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid is een ander belangrijk aspect van hun voortdurende evolutie. Ze zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd de hoogste kwaliteit van hun producten te behouden.

Een voorbeeld van Ruinart's inzet voor duurzaamheid is de introductie van een innovatieve, milieuvriendelijke verpakking voor hun champagnes. Deze verpakking, gemaakt van recyclebaar materiaal, is ontworpen om de flessen te beschermen en tegelijkertijd het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit initiatief getuigt van hun streven om een evenwicht te vinden tussen traditie en vooruitgang.

Ruinart organiseert ook regelmatig evenementen en tentoonstellingen die kunst, cultuur en champagne combineren, waarmee ze een platform bieden aan opkomende en gevestigde kunstenaars om hun werk te presenteren. Deze evenementen helpen om het bewustzijn en de waardering voor zowel de kunstwereld als de wereld van de champagne te vergroten.

In de toekomst zal Ruinart ongetwijfeld blijven groeien en zich aanpassen aan de veranderende wereld om hen heen. Toch zullen ze altijd trouw blijven aan hun rijke geschiedenis en de kernwaarden die hen tot een iconisch merk in de champagnewereld hebben gemaakt. Door de combinatie van kunst, vakmanschap en duurzaamheid blijft Ruinart zich onderscheiden als een merk dat synoniem is met luxe, elegantie en verfijning.

 • Ruinart Blanc de Blancs:

  • Een verfijnde en elegante champagne gemaakt van 100% Chardonnay-druiven
  • Licht, fris en fruitig, met tonen van citrus, witte bloemen en een vleugje mineraliteit
  • Beschikbaar in verschillende formaten, zoals 750 ml, magnum (1,5 L) en jéroboam (3 L)
 • Ruinart Rosé:

  • Een fruitige, verleidelijke roséchampagne gemaakt van een blend van Chardonnay- en Pinot Noir-druiven
  • Tonen van rood fruit, zoals aardbeien en frambozen, gecombineerd met een vleugje exotische kruiden
  • Beschikbaar in verschillende formaten, zoals 750 ml, magnum (1,5 L) en jéroboam (3 L)
 • Ruinart Brut:

  • Een evenwichtige, elegante brut champagne gemaakt van een blend van Chardonnay-, Pinot Noir- en Pinot Meunier-druiven
  • Fruitige aroma's en een fijne mousse, met tonen van perzik, peer en geroosterde amandelen
  • Beschikbaar in verschillende formaten, zoals 750 ml, magnum (1,5 L) en jéroboam (3 L)
 • Dom Ruinart:

  • Een prestigieuze cuvée gemaakt van de beste Chardonnay- en Pinot Noir-druiven
  • Complex en verfijnd, met tonen van rijp fruit, geroosterde noten en een lange afdronk
  • Beschikbaar in zowel Blanc de Blancs als Rosé, in 750 ml-formaat
 • Ruinart R de Ruinart:

  • Een expressieve champagne met een mix van Chardonnay-, Pinot Noir- en Pinot Meunier-druiven
  • Levendige aroma's van geel fruit, brioche en honing, met een verfrissende zuurgraad
  • Beschikbaar in 750 ml-formaat
 • Limited editions en geschenkverpakkingen:

  • Ruinart werkt vaak samen met kunstenaars om speciale edities en unieke geschenkverpakkingen te creëren
  • Deze kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid


* beschikbare producten en prijzen kunnen variëren​​​

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...