Veuve Clicquot en Baccarat presenteren een exclusieve champagne-emmer van blok kristal

Veuve Clicquot en Baccarat hebben samengewerkt om een adembenemende champagne-emmer te creëren, geïnspireerd op het verhaal van Madame Clicquot, een pionier in de internationale zakenwereld van de 19e eeuw. Deze emmer, die lijkt op een enorme kristallen inktpot, is gemaakt uit één blok kristal en bevat zes voortreffelijke Veuve Clicquot-vintages uit 1989, 2004 en 2008. Bij deze unieke emmer worden vier Baccarat-kristallen champagneglazen en een elegant leren dienblad geleverd.

Het productieproces van dit meesterwerk, dat twee jaar in beslag nam, eiste meer dan 1.000 uur werk van de meest ervaren ambachtslieden van Baccarat. Er zullen slechts 15 van deze champagne-inktpotten worden geproduceerd, elk met een prijskaartje van €55.000. Kopers worden ook uitgenodigd voor een privébezoek aan Champagne, in het noordoosten van Frankrijk, om de rijke geschiedenis van Veuve Clicquot te ontdekken en een betoverend kasteel te bezoeken.

Deze schitterende Baccarat x Veuve Clicquot champagne-emmer is een eerbetoon aan de nalatenschap van Madame Clicquot en kan worden gekocht op de website van Veuve Clicquot.

De samenwerking tussen Veuve Clicquot en Baccarat is een perfecte combinatie van twee iconische Franse merken die bekend staan om hun luxe en vakmanschap. Deze exclusieve champagne-emmer is niet alleen een eerbetoon aan het verhaal van Madame Clicquot, maar ook een symbool van verfijning en de voortreffelijke kwaliteit waar beide merken voor staan.

Het bezit van zo'n indrukwekkend kunstwerk zal ongetwijfeld een statussymbool worden voor degenen die het geluk hebben er een te bemachtigen. Het is een unieke kans om een stukje geschiedenis van zowel Veuve Clicquot als Baccarat in huis te halen. Bovendien zal het privébezoek aan Champagne een onvergetelijke ervaring zijn, waarbij u de gelegenheid krijgt om de wijnmakerij en kelders van Veuve Clicquot te verkennen en deel te nemen aan exclusieve proeverijen.

Deze champagne-emmer is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een bewijs van de voortdurende innovatie en passie voor perfectie die beide merken kenmerken. Het benadrukt het streven naar het creëren van buitengewone producten die de tand des tijds kunnen doorstaan en die een blijvende indruk achterlaten op degenen die ze mogen bezitten.

Het bezit van de Baccarat x Veuve Clicquot champagne-emmer is zonder twijfel een buitengewone investering en een uniek verzamelobject. Het zal ongetwijfeld een prominente plaats innemen in de huizen van de gelukkige kopers en zal generaties lang worden gekoesterd als een prachtig voorbeeld van luxe en verfijning.

Over Veuve Clicquot

Veuve Clicquot is een Frans champagnehuis dat in 1772 werd opgericht door Philippe Clicquot-Muiron. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogwaardige champagne en is een van de meest herkenbare namen in de branche.

De handtekeningchampagne van het bedrijf is de Veuve Clicquot Yellow Label, die een mix is van Pinot Noir-, Chardonnay- en Pinot Meunier-druiven. De Yellow Label staat bekend om zijn rijke en fruitige smaak, met tonen van perzik, abrikoos en brioche.

Veuve Clicquot heeft een lange geschiedenis van innovatie in de champagnewereld. In het begin van de 19e eeuw ontwikkelde het bedrijf een proces voor het verwijderen van bezinksel dat tijdens het fermentatieproces ontstaat. Dit maakte het mogelijk om heldere, sprankelende champagne te produceren en revolutioneerde de branche.

Het bedrijf staat ook bekend om zijn opvallende verpakking, met een gele etiket en een opvallende oranje doos. Dit kleurenschema werd gekozen door Madame Clicquot, die het bedrijf overnam na de dood van haar man en bekend werd als de "Grande Dame van Champagne".

Vandaag de dag is Veuve Clicquot eigendom van het luxe goederenconglomeraat LVMH en wordt beschouwd als een van de topchampagne-merken ter wereld. De producten worden verkocht in meer dan 150 landen en het bedrijf heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn champagne.

Over Baccarat

Baccarat is een Frans luxemerk dat gespecialiseerd is in hoogwaardige kristallen producten. Opgericht in 1764 door koning Lodewijk XV, heeft het bedrijf een lange geschiedenis van het creëren van enkele van 's werelds meest exquise kristallen stukken.

Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige glaswerk, waaronder wijnglazen, champagneglazen en karaffen, evenals zijn decoratieve kristallen figuurtjes en kroonluchters. Baccarat-kristal is gemaakt van een mix van silica, loodoxide, soda en kaliumoxide, wat het zijn kenmerkende helderheid en briljantie geeft.

Baccarat-kristal is gebruikt in enkele van 's werelds meest prestigieuze hotels, restaurants en particuliere woningen en is in opdracht van royalty's en staatshoofden vervaardigd. De kristallen stukken van het bedrijf zijn ook te zien geweest in tal van films, waaronder James Bond-films en Disney's Beauty and the Beast.

Naast zijn kristallen producten produceert Baccarat ook fijne sieraden, parfums en andere luxeproducten. Het merk staat bekend om zijn elegante en tijdloze ontwerpen, die traditioneel vakmanschap combineren met moderne innovatie.

Tegenwoordig is Baccarat eigendom van het Chinese investeringsbedrijf Fortune Fountain Capital en heeft het winkels en boetieks over de hele wereld, waaronder in Parijs, New York en Tokio.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...