Baccarat en Luxury Living Group onthullen stijlvolle La Maison-collectie

Tijdens de Maison & Objet-show 2019 in Parijs heeft Baccarat indruk gemaakt door zijn eerste collectie meubels en woonaccessoires te presenteren, ontworpen in samenwerking met het getalenteerde team van Luxury Living Group. De verfijnde La Maison-collectie borduurt voort op Baccarat's rijke erfgoed en breidt het assortiment uit met tijdloze en elegante stukken.

La Maison, geïnspireerd door de geschiedenis van het merk, omvat een reeks stijlvolle meubels en unieke woonaccessoires die de aandacht trekken. Enkele van 's werelds meest gerenommeerde interieurontwerpers hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze collectie, wat resulteert in een verbluffend eindproduct. Vervaardigd in Italië en wereldwijd gedistribueerd, getuigt de collectie van het vakmanschap van Baccarat's ambachtslieden, dat al meer dan twee eeuwen van generatie op generatie wordt doorgegeven.

La Maison is een perfecte balans tussen traditie en moderniteit, voortkomend uit de hoge productiestandaarden en de expertise die door de jaren heen is opgebouwd. De collectie richt zich op veeleisende consumenten die verlangen naar meer Baccarat in hun leven. Luxury Living Group zal verantwoordelijk zijn voor de productie en distributie van La Maison, terwijl de productie van de kristallen elementen die enkele items zullen sieren, in handen blijft van de bekwame ambachtslieden van Baccarat.

Met de introductie van de La Maison-collectie hebben Baccarat en Luxury Living Group een prachtige samenwerking gerealiseerd, resulterend in een verfijnde collectie die zowel het rijke erfgoed van Baccarat als de innovatieve benadering van Luxury Living Group weerspiegelt. Deze bijzondere collectie biedt een unieke kans om de ongeëvenaarde elegantie en vakmanschap van Baccarat in het interieur op te nemen.

De La Maison-collectie van Baccarat en Luxury Living Group is een uitstekend voorbeeld van hoe twee vooraanstaande merken hun krachten kunnen bundelen om een buitengewoon product te creëren dat zowel luxe als functionaliteit biedt. De samenwerking heeft geleid tot een reeks meubels en woonaccessoires die de kenmerkende stijlen van beide merken weerspiegelen en tegelijkertijd een frisse en moderne benadering van interieurontwerp bieden.

De collectie omvat een breed scala aan meubels en accessoires, variërend van banken, fauteuils en tafels tot verlichting, spiegels en decoratieve objecten. Elk item is zorgvuldig ontworpen om zowel visueel aantrekkelijk als praktisch te zijn en is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals fluweel, hout en uiteraard Baccarat-kristal.

De aandacht voor detail in de ontwerpen is onmiskenbaar, met ingewikkelde patronen, kristallen accenten en subtiele kleuren die de stukken een unieke uitstraling geven. Bovendien zijn de ontwerpen geïnspireerd op de rijke geschiedenis van Baccarat en de tradities van vakmanschap die generaties lang zijn doorgegeven, wat zorgt voor een tijdloze elegantie die past bij zowel klassieke als moderne interieurs.

Deze uitgebreide collectie biedt eindeloze mogelijkheden voor het creëren van gepersonaliseerde, luxueuze ruimtes die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van stijl en comfort. Consumenten kunnen er zeker van zijn dat elk item in de La Maison-collectie is ontworpen met de grootst mogelijke zorg en vakmanschap, wat resulteert in een interieur dat zowel verfijnd als uitnodigend is.

De La Maison-collectie van Baccarat en Luxury Living Group vertegenwoordigt een perfecte samensmelting van erfgoed, vakmanschap en hedendaags design. De prachtige meubels en woonaccessoires bieden een verbluffende aanvulling op elk interieur, en de samenwerking tussen deze twee gerenommeerde merken is een schitterend voorbeeld van hoe kunst en functionaliteit kunnen samengaan om een luxe en verfijnde leefomgeving te creëren.

Over de Luxury Living Group

Luxury Living Group is een toonaangevend bedrijf op het gebied van luxe meubels en interieurontwerp. Het bedrijf is opgericht in 1960 door de Italiaanse ondernemer Alberto Vignatelli en heeft zijn hoofdkantoor in Forlì, Italië. Luxury Living Group staat bekend om zijn vermogen om traditioneel vakmanschap te combineren met moderne technieken en materialen om unieke en stijlvolle meubels en woonaccessoires te creëren. Het bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid met showrooms in steden als Milaan, Londen, Parijs, New York en Miami.

Luxury Living Group werkt samen met een reeks prestigieuze merken en ontwerpers, zoals Fendi Casa, Bentley Home, Bugatti Home, Trussardi Casa en Ritz Paris Home Collection, om op maat gemaakte meubels en interieurontwerpen te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en verfijning. Deze samenwerkingen hebben geleid tot enkele van de meest verbluffende en luxueuze meubelcollecties die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De producten van Luxury Living Group worden gekenmerkt door hun aandacht voor detail, het gebruik van hoogwaardige materialen en hun innovatieve ontwerpen. Van weelderige banken en fauteuils tot elegante tafels en verlichting, het bedrijf is erin geslaagd om een breed scala aan meubelstukken en accessoires te creëren die passen bij zowel traditionele als moderne interieurs.

Naast meubels en woonaccessoires biedt Luxury Living Group ook interieurontwerpdiensten aan. Het bedrijf werkt nauw samen met klanten om hun visie tot leven te brengen en hen te helpen bij het creëren van een luxueuze en stijlvolle woonruimte. Of het nu gaat om een residentieel project of een commerciële onderneming zoals een hotel of een luxe jacht, Luxury Living Group heeft de expertise en ervaring om uitzonderlijke interieurs te ontwerpen en realiseren.

In de loop der jaren heeft Luxury Living Group een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van luxe meubels en interieurontwerp, en blijft het bedrijf nieuwe en spannende samenwerkingen aangaan, zoals de recente samenwerking met Baccarat voor de La Maison-collectie. Deze samenwerkingen stellen Luxury Living Group in staat om zijn aanbod uit te breiden en zijn klanten de meest exclusieve en verfijnde meubels en woonaccessoires aan te bieden.

Over Baccarat

Baccarat is een wereldberoemd luxe merk, gespecialiseerd in kristallen glaswerk, verlichting, sieraden en accessoires. Het bedrijf werd opgericht in 1764 in de Franse stad Baccarat, waar het tot op de dag van vandaag zijn productie en hoofdkantoor heeft. Baccarat staat synoniem voor vakmanschap, kwaliteit en verfijning en heeft in de loop der jaren een prestigieuze reputatie opgebouwd op het gebied van kristalproductie.

De kristalproducten van Baccarat worden gemaakt door hoogopgeleide ambachtslieden die de traditionele technieken van glasblazen en -slijpen beheersen. Deze vaardigheden worden van generatie op generatie doorgegeven, wat bijdraagt aan het behoud van het vakmanschap en de kwaliteit waar Baccarat bekend om staat.

Het assortiment van Baccarat omvat een breed scala aan producten, waaronder:

  • Glaswerk: Baccarat is vooral bekend om zijn prachtige kristallen glaswerk, zoals wijnglazen, champagneglazen, whiskyglazen en karaffen. Deze stukken worden gekenmerkt door hun elegantie, helderheid en precisie in vorm en snede.
  • Verlichting: Baccarat produceert ook verfijnde kristallen kroonluchters, wandlampen, tafellampen en vloerlampen. Deze verlichtingsstukken geven elke ruimte een vleugje glamour en verfijning.
  • Sieraden: Het merk heeft ook een prachtige collectie kristallen sieraden, waaronder halskettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Deze sieraden zijn het resultaat van het combineren van traditioneel vakmanschap met moderne ontwerpen.
  • Accessoires: Baccarat biedt een reeks luxe accessoires, zoals vazen, schalen, sculpturen en fotolijsten, gemaakt van het kenmerkende kristal. Deze items voegen een vleugje elegantie en verfijning toe aan elk interieur.
  • Parfumflessen: Het merk staat ook bekend om zijn exquise kristallen parfumflessen, die vaak worden beschouwd als ware kunstwerken.


In de afgelopen decennia heeft Baccarat samengewerkt met bekende ontwerpers en merken om speciale collecties en limited edition-producten te creëren, zoals de recente samenwerking met Luxury Living Group voor de La Maison-collectie. Deze samenwerkingen hebben geleid tot innovatieve en unieke producten die de grenzen van traditioneel kristalontwerp verleggen, terwijl de kwaliteit en het vakmanschap waar Baccarat bekend om staat, behouden blijven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...