Brilliant Earth stralende Solstice collectie van duurzame en ethische luxe sieraden

Brilliant Earth, opgericht in 2005 door Beth Gerstein en Eric Grossberg, is een bedrijf dat zich richt op ethisch verantwoorde en duurzame fijne sieraden. Met hun nieuwste luxueuze Solstice-collectie betreden ze de markt van hoogwaardige sieraden. Het pronkstuk van deze derde collectie is een adembenemende 18-karaats witgouden diamanten halsketting met een totaalgewicht van 75 karaat, aangeboden voor €99.990. Deze rode loper-waardige ketting is voorzien van ronde, markies- en peervormige diamanten.

De Solstice-collectie bestaat uit 16 in San Francisco ontworpen sieraden geïnspireerd door winterse ijskristallen en vers gevallen sneeuw. De stukken bevatten een scala aan ontwerpelementen, zoals micropavé- en melee-diamanten, sterrenzettingen en ingewikkelde patronen voor een gedurfde uitstraling. Elk stuk in deze collectie is gemaakt met in het laboratorium gekweekte, conflictvrije diamanten, waarbij een speciale techniek, chemische dampafzetting (CVD), wordt gebruikt om de edelstenen te laten groeien uit kleine koolstofdiamantzaden van bestaande diamanten.

Voor klanten die de voorkeur geven aan natuurlijke diamanten, biedt Brilliant Earth ook verlovings- en trouwringen aan met 'Beyond Conflict Free'-diamanten, zorgvuldig geselecteerd uit ethische en milieuvriendelijke bronnen. Andere opvallende stukken uit de Solstice-collectie zijn onder meer een 18-karaats witgouden armband bezet met ronde, markies- en peervormige diamanten (€19.990) en een paar oogverblindende oorbellen (€7.990) met dezelfde diamantvormen, schijnbaar zwevend binnen de 18-karaats witgouden druppelvormige frames.

De Solstice-collectie van Brilliant Earth is niet alleen een toonbeeld van vakmanschap en elegantie, maar ook een voorbeeld van hun toewijding aan duurzaamheid en ethische productie. Met de introductie van deze collectie benadrukt het bedrijf hun missie om de sieradenindustrie te transformeren en klanten de mogelijkheid te bieden om te investeren in prachtige, verantwoorde sieraden zonder in te leveren op kwaliteit of ontwerp.

Naast de eerder genoemde stukken, biedt de Solstice-collectie ook een verscheidenheid aan andere sieraden, zoals ringen, hangers en broches. Deze stukken zijn ontworpen met dezelfde aandacht voor detail en bevatten eveneens prachtige diamanten en edelmetalen die op verantwoorde wijze zijn verkregen. Prijzen variëren afhankelijk van het ontwerp, de gebruikte materialen en het aantal diamanten.

Bij Brilliant Earth begrijpen ze dat de herkomst van sieraden net zo belangrijk is als het ontwerp zelf. Daarom zetten ze zich in om transparantie te bieden over de bron van hun materialen en hun productieprocessen. Zo zijn klanten verzekerd van hun aankoop en kunnen ze met trots hun sieraden dragen, wetende dat ze bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

Kortom, de Solstice-collectie van Brilliant Earth is een prachtige combinatie van luxe, vakmanschap en ethische verantwoordelijkheid. Met deze sieraden kunnen klanten een stijlvolle en verfijnde look creëren, terwijl ze tegelijkertijd investeren in sieraden die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu.

Solstice-collectie van Brilliant Earth

Sieradentypes:

 • Kettingen: De kettingen in de Solstice-collectie zijn ontworpen met oog voor detail en vakmanschap. Ze bevatten ingewikkelde patronen en settingen van ronde, markies- en peervormige diamanten die een gevoel van elegantie en verfijning uitstralen. Een voorbeeld is de 18-karaats witgouden diamanten ketting met een totaal van 75 karaat, die een opvallend stuk is voor speciale gelegenheden.
 • Armbanden: De armbanden in deze collectie zijn voorzien van prachtige diamanten in verschillende vormen en maten, zorgvuldig geplaatst in ingewikkelde ontwerpen. Een voorbeeld is de 18-karaats witgouden armband met ronde, markies- en peervormige diamanten, die perfect past bij de eerder genoemde ketting.
 • Oorbellen: De oorbellen in de Solstice-collectie zijn ontworpen om de aandacht te trekken met hun unieke en elegante stijl. Een voorbeeld is het paar opvallende oorbellen, waarbij diamanten van verschillende vormen lijken te zweven binnen de 18-karaats witgouden dauwdruppel-frames.
 • Ringen: De ringen in deze collectie variëren van verfijnde verlovingsringen tot extravagante cocktailringen, allemaal met de kenmerkende Solstice-stijl. Ze zijn versierd met prachtige diamanten en edelstenen, die een gevoel van luxe en verfijning uitstralen.
 • Hangers: De hangers in de Solstice-collectie zijn zowel subtiel als opvallend, met ontwerpen die de schoonheid van de gebruikte diamanten benadrukken. Ze kunnen worden gedragen aan kettingen van verschillende lengtes en stijlen, waardoor ze veelzijdig en aanpasbaar zijn aan de smaak van de drager.
 • Broches: De broches in deze collectie zijn een combinatie van kunst en vakmanschap. Ze zijn versierd met prachtige diamanten en edelstenen in unieke, winterse ontwerpen, waardoor ze een elegant en opvallend accessoire vormen voor elke outfit.
   

Materialen en edelmetalen:

 • 18-karaats witgoud
 • 18-karaats geelgoud
 • 18-karaats roségoud
 • Platina

Edelstenen en diamanten:

 • Ronde, markies- en peervormige diamanten
 • Laboratoriumgekweekte diamanten, geproduceerd met een CVD-proces (chemische dampafzetting)
 • Natuurlijke 'Beyond Conflict Free' diamanten van ethische en milieuvriendelijke oorsprong

Ontwerpelementen:

 • Geïnspireerd door winterse wonderlanden, ijsclusters en vers gevallen sneeuw
 • Micropavé- en meleediamanten
 • Sterzettingen
 • Complexe patronen voor een gedurfd effect

Kleuren:

 • De kleuren worden voornamelijk bepaald door de gebruikte edelmetalen (witgoud, geelgoud, roségoud en platina) en de helderheid van de diamanten.

Afmetingen:

 • De afmetingen van elk sieraad variëren afhankelijk van het specifieke ontwerp en de gebruikte materialen. Brilliant Earth biedt gedetailleerde informatie over de afmetingen en het gewicht van elk stuk op hun website.

Collecties:

 • De Solstice-collectie is een van de vele collecties die Brilliant Earth aanbiedt. Andere collecties omvatten onder andere de Signature-collectie, de Delicate-collectie en de Vintage-collectie.


De Solstice-collectie van Brilliant Earth biedt een breed scala aan sieraden die elegantie, luxe en ethische verantwoordelijkheid combineren. Met zoveel verschillende opties om uit te kiezen, kunnen klanten de perfecte sieraden vinden die passen bij hun persoonlijke stijl en waarden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...