Louis Vuitton opent nieuwe tentoonstelling en café in het hoofdkantoor in Parijs

Louis Vuitton, het iconische Franse modehuis, bekend om zijn luxe lederwaren, heeft aangekondigd dat het zijn hoofdkantoor in Parijs verfraait met een spraakmakende nieuwe tentoonstelling die de focus legt op bijzondere samenwerkingen met kunstenaars. Deze aanvulling heeft iets speciaals in petto voor bezoekers: de LV Dream-ruimte, die op 16 november zijn deuren zal openen voor een periode van één jaar.

LV Dream zal een plek zijn waar mode en kunst samenkomen in een dynamisch samenspel. Gevestigd in hetzelfde pand als het Louis Vuitton hoofdkwartier, neemt deze commerciële ruimte zijn intrek waar voorheen een meubelwinkel van Conforama was en waar vorig jaar nog een pop-upwinkel van Louis Vuitton te vinden was met exclusieve items ontworpen door Virgil Abloh.

Het unieke aan deze tentoonstelling is dat het over meer gaat dan alleen het bewonderen van kunstwerken. LV Dream zal bestaan uit negen verschillende kamers waar bezoekers interactieve ervaringen kunnen meemaken. Deze ruimtes zullen een diepe duik bieden in de wereld van partnerships die Louis Vuitton is aangegaan met bekende kunstenaars, architecten en designers zoals Richard Prince, Jeff Koons, Takashi Murakami en Yayoi Kusama. Deze ruimtes belichten niet alleen de esthetiek van Louis Vuitton maar nodigen ook uit tot het ervaren van de brand op een manier die meer meeslepend is dan ooit tevoren.

Bijzonder is dat toegang tot deze tentoonstelling geheel gratis is, al dienen bezoekers wel vooraf een plaats te reserveren via de website van Louis Vuitton om van dit aanbod gebruik te maken. Nog steeds, ook zonder reservering, kan men genieten van de andere faciliteiten die de LV Dream heeft te bieden. Bij het café – dat geen voorafgaande boeking vereist – kan men zich laten verrassen door een selectie van gebakjes en zoetigheden gedecoreerd met de iconische motieven van Louis Vuitton, gecreëerd door niemand minder dan Maxime Frédéric, gerangschikt door Gault & Millau en hoofdbanketbakker van het naastgelegen hotel Cheval Blanc.

Niet alleen de smaakpapillen worden verwend, ook voor chocoladeliefhebbers is er een chocoladewinkel waar de lekkernijen zijn geïnspireerd op de kenmerkende stijl van het huis Vuitton. Om de ervaring compleet te maken is er een cadeauwinkel waar men exclusieve LV Dream-logo producten kan verkrijgen, maar ook een assortiment van kleine lederwaren, accessoires, parfums en boeken die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen bij de Louis Vuitton aficionado’s.

Het is een nieuwe stap in de richting van gastvrijheid die Louis Vuitton het afgelopen jaar al vaker heeft gezet, met onder meer een tijdelijk restaurant in hun vlaggenschipwinkel in Seoul en een zomerrestaurant in Saint-Tropez. Het prestigieuze merk heeft al eetgelegenheden gevestigd in Osaka en Tokio, beide eveneens beroemd en gerenommeerd.

Maar LV Dream is niet de enige plek waar men de wereld van Louis Vuitton kan ervaren. De rijke geschiedenis van het merk wordt eveneens tentoongesteld in La Galerie, een permanente tentoonstellingsruimte die sinds 2015 geopend is in Asnières-sur-Seine, waar ook de historische familiewoning en de ateliers gevestigd zijn waar nog steeds de meest exclusieve op maat gemaakte producten van Louis Vuitton worden geproduceerd.

En alsof dat nog niet genoeg is, beheert LVMH ook de Fondation Louis Vuitton, waar regelmatig indrukwekkende tentoonstellingen worden georganiseerd. Deze culturele onderneming weerspiegelt de toewijding van het merk om de kunsten te ondersteunen en biedt een podium voor historische en hedendaagse werken.

Louis Vuitton blijft zo de wereld verrassen met innovatieve manieren om hun merk te beleven, hetzij in de vorm van een tentoonstelling, een gastronomische ervaring of een wandeling door de geschiedenis van dit tijdloze modemerk. Het nieuwe project LV Dream in Parijs is wederom een bewijs van hun vermogen om luxe, creativiteit en cultuur op een prachtige manier met elkaar te verbinden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...