Louis Vuitton opent nieuwe tentoonstelling en café in het hoofdkantoor in Parijs

Louis Vuitton verfraait zijn hoofdkantoor in Parijs met een tentoonstelling waarin de samenwerking met kunstenaars wordt belicht. De LV Dream-ruimte wordt geopend op 16 november voor een periode van een jaar en omvat ook een cadeauwinkel, evenals een café en een chocoladewinkel die worden gerund door Maxime Frédéric, de hoofdbanketbakker van het naburige hotel Cheval Blanc in Parijs dat, net als Vuitton, behoort tot het luxe conglomeraat LVMH maakt deel uit van de voortdurende revitalisering van het commerciële district, dat een radicale transformatie heeft ondergaan sinds LVMH vorig jaar het gerenoveerde warenhuis La Samaritaine en het Cheval Blanc-hotel onthulde en de eerste Parijse vestiging van de Italiaanse banketbakkerij Cova opende.

LV Dream zal een commerciële ruimte innemen, gevestigd in hetzelfde gebouw als het hoofdkantoor van Vuitton, waar vroeger een meubelwinkel van Conforama was gevestigd en vorig jaar een pop-upwinkel organiseerde met een selectie sneakers in beperkte oplage, sieraden en zonnebrillen ontworpen door Virgil Abloh, artistiek directeur voor mannen bij Louis Vuitton, voor zijn vroegtijdige dood.
De tentoonstellingslocatie is zeven dagen per week geopend en wordt opgedeeld in negen kamers die interactieve ervaringen bieden en een diepe duik in de partnerschappen van het merk met kunstenaars, architecten en ontwerpers. Vuitton heeft samengewerkt met onder meer Richard Prince, Jeff Koons, Takashi Murakami en Yayoi Kusama. Bezoeken zijn gratis, maar moeten vooraf worden geboekt op de website van Vuitton.

Voor toegang tot het café, de chocoladewinkel en de cadeauwinkel is geen reservering vereist. Het eetcafé, met een tropische tuindecoratie, biedt een selectie gebakjes versierd met de kenmerkende motieven van het merk, speciaal gemaakt door Maxime Frédéric (gerangschikt door Gault & Millau). Chocolade zal ook geïnspireerd zijn op huiscodes, terwijl de cadeauwinkel producten zal aanbieden met een exclusief LV Dream-logo, evenals een selectie kleine lederwaren, accessoires, parfums en boeken.

Het is de nieuwste gastvrijheidsonderneming voor Vuitton, dat het afgelopen jaar een pop-uprestaurant heeft geopend op zijn vlaggenschip in de wijk Gangnam in Seoul en een zomerrestaurant in Saint-Tropez met de bruisende chef-kok Mory Sacko. Het heeft ook een restaurant en café in de belangrijkste boetiek in Osaka en een café in het zeven verdiepingen tellende Ginza Namiki-gebouw in Tokio, beide gerund door de beroemde Japanse chef-kok Yosuke Suga. Vuitton heeft zijn creaties eerder tentoongesteld in La Galerie, een permanente tentoonstellingsruimte die in 2015 werd geopend op het historische Louis Vuitton-terrein in de noordelijke Parijse voorstad Asnières-sur-Seine, waar ook het voormalige familiehuis en de ateliers zijn gevestigd waar het luxemerk nog steeds het meest produceert exclusieve artikelen die op bestelling worden gemaakt.

LVMH beheert ook een privékunstmuseum, de monumentale door Frank Gehry ontworpen Fondation Louis Vuitton aan de westelijke rand van Parijs. Het organiseert regelmatig succesvolle tentoonstellingen zoals „The Morozov Collection, Icons of Modern Art”, die tussen september 2021 en april 2022 1,25 miljoen bezoekers trokken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...