Briljant gele Soleil d Or-diamant keert terug naar Parijse juwelier FRED na jaren van verborgenheid in privécollecties

De Soleil d'Or-diamant, een van 'swerelds zeldzaamste stenen met meer dan 100 karaat, is onlangs teruggekeerd naar de Parijse juwelier FRED. Het kostbare juweel werd onthuld in het Le Crillon Hotel in Parijs, waar het huis aankondigde dat het in het najaar van 2023 zijn allereerste retrospectieve ooit zal houden in het Palais de Tokyo in Parijs.

FRED, een modern juweliershuis, opende tijdens de recente wereldtentoonstelling in de Golfstaat zijn nieuwe vlaggenschip in de Dubai Mall, terwijl het druk bezig is met het upgraden van zijn e-commerce site. Het belangrijkste vlaggenschip bevindt zich nog steeds op Rue de la Paix, de belangrijkste verkeersader naar het Place Vendôme in Parijs, dat bekend staat als 'swerelds belangrijkste juweliersplein.

De Soleil d'Or-diamant heeft een unieke geschiedenis die teruggaat naar de zomer van 1977. De zoon van de oprichter van FRED, Henri Samuel, ontdekte bij toeval het bestaan ​​van deze prachtige gele diamant met een gewicht van 105,54 karaat en een zonnebloemtint die bekend staat als 'fancy geel'. Samuel was zo gefascineerd door de steen dat hij hem onmiddellijk kocht en de naam Golden Sun gaf vanwege de intense kleur die de glans van de ster van de dag lijkt te hebben gevangen.

In oktober 1977 reisde Henri Samuel met de Concorde terug naar Parijs, waar de Soleil d'Or-diamant meteen werd verkocht en nooit op een sieraad werd gemonteerd. Het juweel bleef daardoor jarenlang verborgen in geheime privécollecties.

De Soleil d'Or-diamant is een van de zeldzaamste en meest waardevolle stenen ter wereld, en zijn reis door de geschiedenis is net zo uniek als zijn kenmerken. Oorspronkelijk ontdekt door Henri Samuel, de zoon van de oprichter van FRED, in 1977, werd de steen al snel verkocht en verdween hij uit het publieke oog. Het was pas recentelijk dat de Soleil d'Or terugkeerde naar de Parijse juwelier FRED, waar het nu te zien is voor het publiek.

Naast de terugkeer van de Soleil d'Or, heeft FRED ook aangekondigd dat het dit najaar zijn allereerste retrospectieve zal houden in het Palais de Tokyo in Parijs. Het evenement zal de geschiedenis van het huis en de creaties van de afgelopen 80 jaar presenteren. Het huis heeft ook onlangs zijn nieuwe vlaggenschip geopend in de Dubai Mall en is druk bezig met het upgraden van zijn e-commerce site.

De Rue de la Paix, waar het belangrijkste vlaggenschip van FRED zich bevindt, is de belangrijkste verkeersader naar het Place Vendôme in Parijs, het meest prestigieuze juweliersplein ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat FRED, een merk met een rijke geschiedenis en een reputatie voor vakmanschap en kwaliteit, hier gevestigd is.

De Soleil d'Or is echter niet de enige opmerkelijke steen die door FRED is verworven. Het huis heeft ook de Blue Moon of Josephine, een 12,03-karaats blauwe diamant, in zijn collectie. Deze diamant was de grootste ooit geveild en bracht meer dan $48 miljoen op bij zijn verkoop in 2015.

FRED is dus niet alleen een juwelier met een indrukwekkende geschiedenis en collectie, maar ook een merk dat zich blijft ontwikkelen en innoveren in de moderne tijd. De terugkeer van de Soleil d'Or is een bewijs van de voortdurende relevantie en impact van het merk op de wereld van juwelen en mode.

FRED is een gerenommeerd juweliershuis dat zich toelegt op het creëren van elegante en verfijnde sieraden en accessoires. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke producten en collecties die worden aangeboden:

  • Ringen: FRED biedt een breed scala aan ringen, variërend van klassieke solitaire verlovingsringen tot opvallende cocktailringen. De ringen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, zoals 18 karaat geelgoud, witgoud en roségoud, en zijn vaak voorzien van prachtige edelstenen zoals diamanten, saffieren en smaragden.
  • Armbanden: De collectie armbanden van FRED omvat zowel delicate, verfijnde ontwerpen als meer opvallende statement pieces. Deze armbanden zijn gemaakt van luxe materialen zoals 18 karaat goud en zijn vaak bezet met diamanten, parels of andere edelstenen.
  • Kettingen: FRED biedt een gevarieerde collectie kettingen, van eenvoudige, subtiele ontwerpen tot meer uitgesproken statement pieces. De kettingen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals 18 karaat goud, en zijn vaak bezet met prachtige edelstenen zoals diamanten, saffieren en parels.
  • Oorbellen: De oorbellen van FRED zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van eenvoudige studs tot opvallende bungelende ontwerpen. De oorbellen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals 18 karaat goud en platina en zijn vaak bezet met diamanten, parels en andere edelstenen.
  • Horloges: FRED biedt een prachtige collectie horloges, die zowel elegant als functioneel zijn. Deze horloges zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder klassieke ronde ontwerpen en opvallende vierkante modellen. De horloges zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, 18 karaat goud en diamanten.
  • Manchetknopen: Voor heren biedt FRED een mooie collectie manchetknopen. Deze zijn gemaakt van luxe materialen zoals 18 karaat goud en platina en zijn vaak bezet met diamanten en andere edelstenen. De manchetknopen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan ontwerpen, van klassieke ronde vormen tot meer onderscheidende ontwerpen.
  • Parfums: Naast sieraden biedt FRED ook een selectie van parfums aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, van frisse en lichte geuren tot rijke, kruidige aroma s.
  • Leren accessoires: Tot slot biedt FRED ook een assortiment van lederen accessoires, waaronder portemonnees, etuis en sleutelhangers. Deze accessoires zijn vervaardigd uit hoogwaardig leer en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen om aan elke smaak te voldoen.


Collecties:

  • Force 10: een iconische collectie die het merk in de jaren '60 beroemd maakte. De collectie bestaat uit armbanden en ringen gemaakt van touw en gouden sluitingen.
  • Pain de Sucre: een moderne collectie van ringen en oorbellen, geïnspireerd op de vorm van de suikerbroodberg in Rio de Janeiro.
  • Success: een collectie van gouden armbanden en ringen versierd met diamanten.
  • 8°0: een collectie van kettingen, oorbellen en armbanden met een eigentijdse uitstraling, gemaakt van goud en witte diamanten.


Materialen:

  • Goud (geel, wit en roze)
  • Diamanten (wit en gekleurd)
  • Edelstenen (saffier, robijn, smaragd, enz.)
  • Parelmoer
  • Touw (voor de Force 10 collectie)
  • Leder (voor de leren accessoires)


Kleuren:

  • Geel goud
  • Wit goud
  • Roze goud
  • Witte diamanten
  • Gekleurde diamanten (zoals gele en roze diamanten)
  • Edelstenen in verschillende kleuren (zoals blauwe saffieren, rode robijnen, groene smaragden, enz.)
  • Zwart en wit parelmoer


Afmetingen: De afmetingen van de producten variëren afhankelijk van het ontwerp. De sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleinere maten voor fijne sieraden tot grotere maten voor statement sieraden.


Types: FRED biedt verschillende soorten sieraden aan, waaronder:

  • Ringen (solitaire ringen, verlovingsringen, alliantieringen, enz.)
  • Armbanden (open armbanden, bangle armbanden, enz.)
  • Kettingen (halskettingen, chokers, enz.)
  • Oorbellen (knopjes, hangers, enz.)
  • Horloges (voor mannen en vrouwen)
  • Manchetknopen
  • Parfums
  • Leren accessoires (portefeuilles, etuis, enz.)

 

Helaas zijn er geen FRED Boutiques in België. De dichtstbijzijnde FRED Boutique bevindt zich in Parijs, Frankrijk

Enkele FRED boetieks wereldwijd:

  • FRED Flagship Boutique Paris Adres: 14, Rue Royale, 75008 Paris, Frankrijk Telefoon: +33 1 40 17 25 55 Omschrijving: Deze boetiek is gelegen aan de prestigieuze Rue Royale, in het hart van Parijs, en is de grootste FRED boetiek ter wereld. Hier vindt u de meest uitgebreide collectie van FRED juwelen en accessoires, evenals de unieke en exclusieve haute joaillerie collectie.

  • FRED Boutique Paris Vendôme: Adres: 14 Rue de la Paix, 75002 Paris, Frankrijk Telefoon: +33 1 42 61 26 55 Omschrijving: Gelegen in het hart van Parijs, op de Rue de la Paix, biedt de FRED Boutique Paris Vendôme een uitgebreide collectie van de meest iconische juwelen van het merk. De winkel heeft een verfijnde en elegante sfeer en is ontworpen om de schoonheid van de FRED-collecties te benadrukken.

  • FRED Boutique Paris Marbeuf: Adres: 24 Rue Marbeuf, 75008 Paris, Frankrijk Telefoon: +33 1 53 93 93 30 Omschrijving: Gelegen in het prestigieuze 8e arrondissement van Parijs, biedt de FRED Boutique Paris Marbeuf een exclusieve collectie van juwelen en horloges van het merk. De winkel heeft een moderne en verfijnde sfeer en is ontworpen om de luxueuze uitstraling van de FRED-collecties te weerspiegelen.

  • FRED Boutique Printemps Haussmann: Adres: 64 Boulevard Haussmann, 75009 Paris, Frankrijk Telefoon: +33 1 42 82 63 06 Omschrijving: Gelegen in het beroemde warenhuis Printemps Haussmann, biedt de FRED Boutique een exclusieve collectie van juwelen en horloges van het merk. De winkel heeft een moderne en eigentijdse sfeer en is ontworpen om de jeugdige uitstraling van de FRED-collecties te benadrukken.

  • FRED Flagship Boutique New York Adres: 773 Madison Avenue, New York, NY 10065, Verenigde Staten Telefoon: +1 212-288-1872 Omschrijving: Deze boetiek is gelegen op Madison Avenue, in het hart van de Upper East Side in New York City. Het is de enige FRED boetiek in de Verenigde Staten en biedt een brede selectie van FRED juwelen en accessoires.

  • FRED Flagship Boutique Geneva Adres: Rue du Rhône 40, 1204 Genève, Zwitserland Telefoon: +41 22 310 03 20 Omschrijving: Gelegen in het hart van het centrum van Genève, biedt deze boetiek een uitgebreide selectie van FRED juwelen en horloges, evenals exclusieve en zeldzame stukken uit de haute joaillerie collectie.

  • FRED Flagship Boutique Hong Kong Adres: Shop 1032, Podium Level 1, IFC Mall, 8 Finance Street, Central, Hong Kong Telefoon: +852 2234 7388 Omschrijving: Deze boetiek is gelegen in de prestigieuze IFC Mall in het hart van Hong Kong'sfinanciële district en biedt een uitgebreide selectie van FRED juwelen en accessoires.

  • FRED Flagship Boutique London Adres: 14 Old Bond Street, Mayfair, Londen W1S 4PP, Verenigd Koninkrijk Telefoon: +44 20 7493 1396 Omschrijving: Gelegen in het hart van het Londense Mayfair, biedt deze boetiek een uitgebreide selectie van FRED juwelen en horloges, evenals exclusieve en zeldzame stukken uit de haute joaillerie collectie.

  • FRED Boutique Cannes Adres: 77 La Croisette, 06400 Cannes, Frankrijk Telefoon: +33 4 93 94 34 55 Omschrijving: Gelegen in het hart van de beroemde La Croisette boulevard in Cannes, biedt deze boetiek een uitgebreide selectie van FRED juwelen en horloges, evenals exclusieve en zeldzame stukken uit de haute joaillerie collectie.

  • FRED Boutique - Tokyo Address: 3F, Hankyu Men'sTokyo, 2-5-1 Yurakucho, Chiyoda-ku, Tokyo, Japan Phone: +81 3 3539 6311 Description: The FRED Tokyo boutique is located in the upscale Hankyu Men'sdepartment store in Tokyo'sbustling Yurakucho district. This luxurious boutique offers a wide range of high-quality jewelry pieces, including engagement rings, wedding bands, watches, and accessories. The knowledgeable staff can help you find the perfect piece to suit your style and occasion.

  • FRED Boutique - Beverly Hills Address: 259 North Rodeo Drive, Beverly Hills, CA 90210, United States Phone: +1 310 273 1988 Description: This elegant boutique is located on the famous Rodeo Drive in Beverly Hills, a destination known for its luxurious shopping experience. The FRED Beverly Hills boutique offers a wide selection of fine jewelry pieces, including engagement rings, wedding bands, watches, and accessories. The knowledgeable staff can help you find the perfect piece to suit your style and occasion.

  • FRED Boutique - Madrid Address: Calle de Serrano, 42, 28001 Madrid, Spain Phone: +34 91 577 52 09 Description: The FRED Madrid boutique is located on the prestigious Calle de Serrano in the heart of Madrid'sluxury shopping district. This elegant boutique offers a wide range of high-quality jewelry pieces, including engagement rings, wedding bands, watches, and accessories. The knowledgeable staff can help you find the perfect piece to suit your style and occasion.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...