Aston Martin en Formitalia hebben een luxueuze samenwerking voor een exclusieve meubelcollectie

Formitalia Luxury Group en het luxueuze automerk Aston Martin hebben samengewerkt om een bijzondere, eigentijdse en tijdloze meubelcollectie te creëren. Deze collectie weerspiegelt de traditie en het vakmanschap van de sportwagens van Aston Martin. De volledige collectie wordt met de hand vervaardigd in Italië en maakt gebruik van luxe materialen. Elk stuk is beschikbaar in diverse kleuren en prikkelt alle zintuigen.

De Aston Martin Home Collection is ontwikkeld door de Italiaanse meubelspecialisten van Formitalia en geïnspireerd op de 'Art of Living' filosofie van Aston Martin. De collectie combineert design en luxe en wordt gemaakt met de fijnste Italiaanse tradities en materialen. De meubels belichamen de gedeelde waarden van het Britse icoon en Formitalia, met een ongeëvenaarde aandacht voor detail. De collectie werd geïntroduceerd op de Milan Design Week in 2015.

De meubelcollectie is ontworpen voor gebruik in zowel woon-, kantoor- als bedrijfsomgevingen en is populair bij diverse klanten. De invloed van Formitalia strekt zich uit tot luxe villa's, hotelontwikkelingen en culturele bestemmingen wereldwijd.

De collectie bevat onder andere:

  • Een kenmerkende bank gemaakt van stof, leer, hout en metaal, met een tijdschriftenrek en bijzettafel
  • Luxe banken met een 'cuoio' lederen omhulsel en keuze uit verschillende stoffen voor de zitting
  • Stijlvolle salontafels van Sahara Noir of Breccia Medicea marmer en gerookt of helder glas
  • Een elegant bed met een futon-achtig matras en twee met kasjmier beklede kussens
  • Klassiek mooie bijzetkasten gemaakt van Canaletto walnoot en leer
  • Opvallende fauteuils met zachte leren of stoffen zittingen en metalen of walnoot poten


De collectie wordt gekenmerkt door een consistente ontwerptaal tussen Aston Martin-auto's, showrooms en meubels, wat bijdraagt aan een gevoel van luxe door de nadruk op kwaliteit en gedetailleerde afwerking. Formitalia, opgericht door de broers David en Gianni Overi, is een belangrijke internationale groep die naast meubelmerken ook prestigieuze collecties omvat die zijn gebaseerd op het idee van een totaalconcept voor thuis, kantoor en persoonlijke accessoires.

Het verhaal van Formitalia begon in 1968 met de oprichting van de FORMITALIA Group door Graziano Overi. De eerste designcollectie, Boutique Collection, werd in 1991 gecreëerd en blijft een succesvol onderdeel van Formitalia'sproductaanbod. De collectie wordt gekenmerkt door prints en details die de wereld van paarden oproepen, met zijden prints van Arabische paarden en door Florentijnse ambachtslieden vervaardigde metalen en lederen details.

Het succes van Formitalia is te danken aan de diepgaande kennis van leder en de selectie van de meest waardevolle looiprocessen, waarbij krokodil- en struisvogelprints worden gebruikt om het unieke karakter van het merk te benadrukken. Alle producten worden voornamelijk vervaardigd in de Toscaanse regio, in de steden Florence, Prato, Pistoia en Pisa.

Formitalia zet sterk in op leer en de vele toepassingen ervan, van de woonkamer tot de grote en verfijnde slaapkamers. De Formitalia-stijl zorgt voor een unieke, kostbare, kosmopolitische, elegante, warme en gezellige sfeer in huis. Door de jaren heen heeft de samenwerking met luxemerken Formitalia de expertise opgeleverd die nodig is om de 'Art of Living' filosofie van Aston Martin te communiceren.

De commerciële groei van het Formitalia-merk en haar gelicentieerde merken heeft geleid tot een strategie voor distributie via een netwerk van boetieks met de merken Formitalia en Tonino Lamborghini. Deze boetieks zijn gevestigd in luxe centra in meer dan 50 landen wereldwijd.

Vandaag de dag is Formitalia Luxury Group een belangrijke internationale speler met meubelmerken en prestigieuze collecties die zich richten op totaaloplossingen voor thuis, kantoor en persoonlijke accessoires. De samenwerking tussen Aston Martin en Formitalia is een perfect voorbeeld van hoe twee luxe merken samen kunnen werken om een unieke en hoogwaardige meubelcollectie te creëren, waarbij design, technologie en stijl naadloos samenkomen.

Formitalia Luxury Group blijft haar aanwezigheid op de internationale markt uitbreiden, met een toenemende focus op het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsverbanden en het creëren van innovatieve productlijnen die zowel functioneel als stijlvol zijn. De samenwerking met gerenommeerde ontwerpers en architecten draagt bij aan de creatie van meubelstukken die niet alleen de essentie van luxe uitstralen, maar ook een tijdloos en verfijnd design bieden dat past bij de levensstijl van veeleisende klanten over de hele wereld.

Onder de meest recente samenwerkingen en projecten bevindt zich de lancering van een exclusieve outdoorcollectie, die de expertise van Formitalia op het gebied van meubeldesign combineert met hoogwaardige materialen en innovatieve productietechnieken om een nieuwe standaard te zetten voor luxe buitenmeubilair.

Daarnaast blijft Formitalia investeren in duurzaamheid en milieuvriendelijke productieprocessen, met een groeiende nadruk op het gebruik van gerecyclede materialen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van haar producten. Dit weerspiegelt de toenemende vraag van consumenten naar verantwoordelijk geproduceerde luxe goederen die niet alleen mooi en van hoge kwaliteit zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Formitalia Luxury Group blijft haar portfolio van meubelmerken en collecties uitbreiden om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en wensen van haar klanten, en om nieuwe markten en segmenten te betreden. Door voortdurend te innoveren en te streven naar uitmuntendheid in design, kwaliteit en vakmanschap, zal Formitalia haar positie als toonaangevend merk in de wereld van luxe meubeldesign verder versterken en haar klanten blijven inspireren met unieke en onderscheidende producten die een ongeëvenaarde levensstijl-ervaring bieden.

Naast het uitbreiden van hun meubelcollecties, zet Formitalia Luxury Group zich in voor het creëren van een volledige lifestyle-ervaring, met de introductie van luxe accessoires en decoratieve items die perfect aansluiten bij hun meubelstukken. Dit omvat een breed scala aan producten, zoals verlichting, vloerkleden, kunstwerken en andere decoratieve elementen die het mogelijk maken om een harmonieuze en samenhangende woonomgeving te creëren die de unieke stijl en elegantie van Formitalia weerspiegelt.

Formitalia blijft ook investeren in geavanceerde technologieën en digitale hulpmiddelen om hun klanten een naadloze en gepersonaliseerde ervaring te bieden. Dit omvat de ontwikkeling van een interactieve website en mobiele applicaties die klanten in staat stellen om hun favoriete meubelstukken en accessoires eenvoudig te ontdekken, te configureren en te bestellen. Met behulp van augmented reality en 3D-visualisatie kunnen klanten hun gewenste meubelstukken in hun eigen woonruimte plaatsen, waardoor ze een beter beeld krijgen van hoe de producten in hun interieur zullen passen.

Bovendien zet Formitalia zich in om de klantenservice en ondersteuning naar een hoger niveau te tillen, met een toegewijd team van interieurontwerpers en specialisten die klanten kunnen helpen bij het creëren van hun ideale woonruimte en het selecteren van de perfecte meubelstukken en accessoires die passen bij hun persoonlijke smaak en levensstijl.

De Formitalia Luxury Group streeft ernaar om een wereldwijd netwerk van exclusieve showrooms en verkooppunten op te bouwen om hun klanten een ongeëvenaarde winkelervaring te bieden. In samenwerking met lokale partners en distributeurs zullen deze verkooppunten niet alleen de nieuwste collecties en producten presenteren, maar ook als ontmoetingsplaatsen dienen voor designliefhebbers, architecten en interieurontwerpers om ideeën, inspiratie en passie voor luxe meubeldesign te delen.

Door te blijven innoveren, nieuwe markten te verkennen en in te spelen op de wensen van haar klanten, zal Formitalia Luxury Group haar positie als leider in de wereld van luxe meubeldesign verder versterken en de toon zetten voor de toekomst van exclusief interieurontwerp.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...