65.000 fladderende horloge-hoofdplaten vormen een spectaculaire installatie genaamd - Light is Time

In een indrukwekkende samenwerking tussen de beroemde Japanse horlogemaker Citizen en de gerenommeerde Parijse architect Tsuyoshi Tane van DGT, is de adembenemende installatie genaamd "Light is Time" tot leven gekomen. Deze verbluffende opstelling bestaat uit maar liefst 65.000 fladderende horloge-hoofdplaten, die elk aan metalen draden zijn opgehangen aan het plafond van de Spiral-galerij in Tokio.

Het concept van "Light is Time" werd voor het eerst tentoongesteld tijdens de Milan Design Week, waarbij maar liefst 80.000 hoofdplaten werden gebruikt. Bezoekers kregen de unieke kans om door dit betoverende kunstwerk te wandelen en zich te koesteren in zijn glinsterende schoonheid. Het was een ervaring die mensen deed stilstaan bij de relatie tussen licht en tijd, waarbij het verband tussen licht en het meten van tijd op een bijzondere manier werd benadrukt.

De installatie is niet alleen een visueel spektakel, maar heeft ook diepere filosofische en artistieke implicaties. Het doel van "Light is Time" is om mensen bewust te maken van de betekenisvolle connectie tussen licht en tijd, en hoe deze twee elementen elkaar beïnvloeden. Het kunstwerk nodigt de toeschouwers uit om de poëtische aard van tijdwaarneming te ervaren en te overdenken.

De Spiral-galerij in Tokio vormt een perfecte setting voor deze buitengewone installatie, die de grenzen van kunst, design en tijd verkent. Het is een eerbetoon aan zowel de technische precisie van horloges als aan de abstracte concepten van tijd en licht. "Light is Time" wekt verwondering op en laat een diepe indruk achter op iedereen die het beleeft.

Deze ongekende installatie is een ware viering van creativiteit en innovatie, waarbij de grenzen van wat mogelijk is worden verlegd. Het herinnert ons eraan dat kunst niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook de kracht heeft om ons te verbinden met diepere ideeën en emoties. "Light is Time" is een meesterwerk dat bezoekers betovert en inspireert, en blijft een mijlpaal in de wereld van hedendaagse kunst en design.

De impact van "Light is Time" heeft ook de aandacht getrokken van andere internationale kunstinstellingen en galerieën. De installatie heeft de mogelijkheid gekregen om op tournee te gaan naar verschillende wereldsteden, waaronder Parijs, New York en Londen. Hierdoor krijgen nog meer mensen de gelegenheid om deze bijzondere kunstervaring te beleven.

Naast de opvallende horloge-hoofdplaten heeft de installatie ook een interactief element gekregen. Bezoekers kunnen nu deelnemen aan workshops waarin ze hun eigen kleine horloge-hoofdplaat kunnen maken en deze toevoegen aan de installatie. Dit creëert een gevoel van gemeenschap en betrokkenheid, waarbij mensen de kans krijgen om hun eigen creatieve bijdrage te leveren aan het kunstwerk.

Als erkenning voor zijn artistieke en conceptuele waarde heeft "Light is Time" ook verschillende prestigieuze prijzen en onderscheidingen ontvangen. Het heeft de aandacht getrokken van de internationale kunstgemeenschap en heeft de reputatie gekregen als een grensverleggend en baanbrekend kunstwerk dat de relatie tussen licht, tijd en perceptie onderzoekt.

Met elke nieuwe locatie en interactieve toevoeging evolueert "Light is Time" voortdurend en blijft het nieuwe perspectieven bieden op de manier waarop we tijd waarnemen en ervaren. Het inspireert mensen om na te denken over de betekenis van tijd in hun eigen leven en om bewust te zijn van de waarde van elk kostbaar moment.

De installatie heeft ook een blijvende erfenis achtergelaten op het gebied van kunst en design. Het heeft andere kunstenaars en ontwerpers geïnspireerd om te experimenteren met de relatie tussen licht, tijd en ruimte, waardoor nieuwe en innovatieve kunstwerken tot stand zijn gekomen.

"Light is Time" blijft een onvergetelijke en betoverende ervaring voor iedereen die het beleeft. Het nodigt ons uit om even stil te staan in de hectiek van het moderne leven en ons te verwonderen over de schoonheid en complexiteit van tijd. Het herinnert ons eraan om elk moment te waarderen en te koesteren, terwijl we ons laten meevoeren in de fladderende dans van het leven.

Over Tsuyoshi Tane

Tsuyoshi Tane is een vooraanstaande architect die internationaal bekendheid heeft verworven door zijn innovatieve ontwerpen en creatieve visie. Geboren in Japan en gevestigd in Parijs, heeft Tane een indrukwekkend portfolio opgebouwd met projecten variërend van architectuur en interieurontwerp tot tentoonstellingsontwerp en kunstinstallaties.

Met zijn multidisciplinaire achtergrond en passie voor het verkennen van de relatie tussen mensen, ruimte en tijd, heeft Tane naam gemaakt als een visionair architect. Hij streeft ernaar om betekenisvolle ervaringen te creëren door middel van zijn ontwerpen, waarbij hij zich richt op de interactie tussen licht, materialen en de omgeving.

Tane is medeoprichter van het gerenommeerde architectenbureau DGT (Dorell.Ghotmeh.Tane / Architects), dat bekend staat om zijn baanbrekende benadering van architectuur en design. Het bureau heeft wereldwijd erkenning gekregen voor zijn innovatieve projecten, waaronder culturele instellingen, openbare ruimtes, tentoonstellingsruimtes en residentiële gebouwen.

Een van de opvallende projecten waar Tane aan heeft bijgedragen, is de installatie "Light is Time" in samenwerking met Citizen. Met deze installatie heeft Tane de grenzen van kunst en tijd verkend, waarbij hij een verband heeft gelegd tussen licht, tijdwaarneming en menselijke perceptie.

Naast zijn werk als architect en ontwerper is Tane ook actief als docent en spreker. Hij deelt graag zijn kennis en inzichten met anderen, en heeft lezingen gegeven op gerenommeerde universiteiten en designevenementen over de hele wereld.

Tsuyoshi Tane blijft een invloedrijke figuur in de wereld van architectuur en design, wiens creatieve visie en innovatieve benadering inspiratie bieden voor anderen. Zijn werk blijft mensen verrassen en uitdagen, terwijl hij blijft bijdragen aan de evolutie van de architecturale en artistieke landschappen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...