Asprey opent Asprey Studio Gallery in Londen

Asprey, het gerenommeerde Britse luxe huis bekend om zijn fijne juwelen en zilverwerk, staat op het punt om de kunst- en luxewereld te veroveren met de opening van de Asprey Studio-galerij in het hart van Londen'sMayfair volgende maand. Deze nieuwe galerijruimte is gevestigd op de eerste verdieping en belooft een unieke fusie van luxe, kunst en cutting-edge technologie te worden, waarbij web 3-technologieën zoals de blockchain en NFT's(niet-vervangbare tokens) een belangrijke rol spelen.

De Asprey Studio-galerij heeft als missie het transformeren van de traditionele galerie-ervaring. Door een innovatief businessmodel te hanteren, wil de galerij kunstenaars van over de hele wereld aantrekken en zich in het bijzonder richten op hen die uit achtergestelde milieus komen. De intentie is om een divers en inclusief platform te bieden dat kunst en luxe met elkaar verbindt op manieren die voorheen niet mogelijk waren.

Bijzonder aan het concept van de Asprey Studio-galerij is het idee van een zeer aanpasbare ruimte. Zo zal er onder meer een kamer ingericht worden als een metaverse , een virtuele wereld waarin bezoekers kunnen interageren met digitale kunstwerken en ervaringen. De ruimte zal dienen voor tal van praatjes, panelen, evenementen en discussies die allen gelieerd zijn aan de overlapping van de crypto-, kunst-, en luxewerelden.

Voor de leden van de Asprey Studio Club zal er een eigen sectie binnen de galerij zijn. Daarnaast krijgen houders van de exclusieve Asprey Bugatti items een speciale behandeling. Dit onderstreept het streven van Asprey om specifieke gemeenschappen binnen de luxe sector te bedienen en te erkennen.

Een van de meest verwachte hoogtepunten die de opening van de Asprey Studio-galerij met zich mee zal brengen, is de presentatie van het eerste meesterwerk gerezen uit de samenwerking tussen Asprey en Bugatti: de La Voiture Noire. Deze samenwerking viert de krachtenbundeling van twee historische merken, die door de jaren heen beide technologie hebben gebruikt om hun ambachtslieden meesterwerken te laten creëren.

Dit specifieke kunstwerk, geïnspireerd door de verloren vierde Bugatti Atlantic en de hedendaagse recreatie daarvan - de Bugatti La Voiture Noire hypersportwagen uit 2019 - is meer dan een eerbetoon aan het erfgoed. Het is een symbool van innovatie en vormt de brug tussen traditie en moderne technologie.

Met behulp van NFT-technologie kan het kunstwerk van Asprey Bugatti gekoppeld worden aan twee fysieke sculpturen, waarbij herkomst en authenticiteit gewaarborgd blijven in de blockchain. De digitale en fysieke wereld smelten zo samen in een uniek verhaal, en een moment in de geschiedenis voor Asprey en Bugatti, zoals Ali Walker, Chief Creative Officer van Asprey Studio, ons vertelt.

Wiebke Stahl, directeur van Bugatti International, voegt eraan toe dat dit soort samenwerkingen laat zien hoe Bugatti-klanten en -enthousiastelingen op nieuwe manieren van hun ontwerpwaarden kunnen genieten. Met de verkoop van een Bugatti-meesterwerk op een prestigieuze hedendaagse kunstveiling die gebruikmaakt van NFT-technologie, wordt de innovatieve geest van het automerk tot uiting gebracht.

De NFT maakt het mogelijk om twee fysieke sculpturen, vervaardigd door meester-zilversmeden in de Asprey London-workshop, te verzilveren; één in goud (inbegrepen bij de kavelprijs) en één in een exclusieve Noire uitvoering (als optie beschikbaar voor de koper).

Met deze stap positioneert Asprey zichzelf dan ook in de voorhoede van een nieuw tijdperk waarin luxe, kunst, en technologie elkaar ontmoeten. De Asprey Studio-galerij belooft een plek te worden waar liefhebbers van kunst en luxe kunnen samenkomen om te genieten van exclusiviteit, vakmanschap en de allernieuwste technologische innovaties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...