Chanel 11e Métiers Art-show is onlangs gehouden in Salzburg

Chanel, een naam die synoniem staat voor luxe in de modewereld, begrijpt dat ware schoonheid voortkomt uit het vakmanschap van getalenteerde ambachtslieden. Daarom organiseert het Franse couture-huis jaarlijks in december een bijzonder evenement, de Métiers d'Art-show, om hun werk te eren. Dit jaar vond de 11e editie plaats in het prachtige kasteel Leopoldskron in Salzburg.

Deze bijzondere collectie werd geleid door creatief genie Karl Lagerfeld, die zich liet inspireren door de kleding van liftoperators in het Mitterstill Hotel, waar Coco Chanel ooit door werd aangetrokken. Het hoogtepunt van de hele collectie was de iconische jas met vier zakken, die de uniforme uitstraling van de look versterkte. Ook de boxy jassen met wijd uitgesneden broeken waren een eerbetoon aan deze historische invloed.

Het succes van Chanel's creaties zou echter niet mogelijk zijn zonder de nauwe samenwerking met verschillende workshops en ambachtslieden. Maison Lesage, een gerenommeerd couture borduuratelier, Goossens, een meester in goud- en zilversmeedwerk, Massaro, een befaamde schoenmaker, Maison Michel, een hoedenmaker, Lemarié, een specialist in verenbewerking, Desrues, een expert in knopen, Guillet, een gerenommeerd bloemenhuis, en Causse, een bekwame handschoenmaker, zijn slechts enkele van de leveranciers waarmee Chanel samenwerkt.

Deze getalenteerde ambachtslieden brengen de visie van Chanel tot leven door middel van hun uitzonderlijke vaardigheden en vakmanschap. Ze voegen unieke details toe aan de creaties, zoals verfijnde borduursels, prachtige sieraden, perfect gevormde hoeden en delicate veren. Elk stuk draagt het stempel van vakmanschap en erfgoed.

Chanel's Métiers d'Art-show en de samenwerking met deze ambachtslieden benadrukken de toewijding van het merk aan excellentie en traditionele technieken. Het is een viering van vakmanschap en een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid die voortkomt uit hun gezamenlijke inspanningen.

Chanel's Métiers d'Art-show is niet alleen een eerbetoon aan vakmanschap, maar ook een platform om de bijzondere samenwerkingen met de ambachtslieden te benadrukken. Maison Lesage, opgericht in 1858, staat bekend om zijn verfijnde borduurwerk en levert prachtige handgestikte creaties voor Chanel. Goossens, opgericht in 1950, is gespecialiseerd in het maken van opvallende sieraden en metalen accessoires die de ontwerpen van Chanel verrijken.

Massaro, een gerenommeerde schoenmaker die al decennia samenwerkt met Chanel, creëert op maat gemaakte schoenen die perfect aansluiten bij de stijl en visie van het merk. Maison Michel, opgericht in 1936, is verantwoordelijk voor de kenmerkende hoeden van Chanel, met hun verfijnde vormen en verfijnde details.

Lemarié, opgericht in 1880, is gespecialiseerd in het bewerken van veren en levert delicate verenapplicaties en versieringen voor Chanel's creaties. Desrues, opgericht in 1929, is een knoopspecialist die prachtige handgemaakte knopen produceert die de ontwerpen van Chanel een extra vleugje elegantie geven.

Naast deze partners werkt Chanel ook samen met andere getalenteerde ambachtslieden, zoals bloemenhuis Guillet, dat zijden bloemen en decoraties levert, en handschoenmakers Causse, die zorgen voor perfect passende en verfijnde handschoenen.

Deze ambachtslieden dragen bij aan de unieke esthetiek en kwaliteit van Chanel's creaties. Hun expertise en toewijding aan vakmanschap worden gewaardeerd en gerespecteerd in de modewereld. Chanel's samenwerking met deze ambachtslieden is een essentieel onderdeel van de erfenis en het succes van het merk.

Elk stuk dat voortkomt uit deze samenwerkingen draagt niet alleen het kenmerk van Chanel's tijdloze stijl, maar ook het vakmanschap en de passie van de ambachtslieden die het tot leven brengen. Het is een eerbetoon aan traditie, excellentie en de schoonheid die voortkomt uit de handen van meesterambachtslieden.

Over de Métiers d'Art-show

De Métiers d'Art-show van Chanel is een jaarlijks evenement dat het vakmanschap en de ambachtelijke vaardigheden viert die centraal staan in het merk. Het is een eerbetoon aan de samenwerking tussen Chanel en de getalenteerde ambachtslieden die betrokken zijn bij het creëren van de unieke en verfijnde creaties van het merk.

De show dient als een platform om het werk van deze ambachtslieden te tonen en hun bijdrage aan de collecties van Chanel te benadrukken. Elk jaar worden de collecties gepresenteerd op verschillende locaties die een speciale betekenis hebben voor het merk. Deze locaties dienen als inspiratiebron voor de ontwerpen en versterken de verbinding tussen het erfgoed en de creatieve visie van Chanel.

Tijdens de Métiers d'Art-show worden de verschillende ambachtslieden en hun workshops in de schijnwerpers gezet. Maison Lesage, Goossens, Massaro, Maison Michel, Lemarié, Desrues, Guillet en Causse zijn slechts enkele van de workshops die betrokken zijn bij de creaties van Chanel. Deze workshops hebben een rijke geschiedenis en staan bekend om hun vakmanschap en expertise op hun respectievelijke gebieden.

De Métiers d'Art-collecties worden gekenmerkt door de verfijnde details, handgemaakte elementen en ambachtelijke technieken die ze tot leven brengen. Borduurwerk, edelsmeedwerk, schoenmaken, hoeden maken, verenbewerking, knoopproductie, bloemendecoratie en handschoenmakerij zijn enkele van de ambachtelijke disciplines die worden geïntegreerd in de creaties van Chanel.

Deze samenwerking tussen Chanel en de ambachtslieden benadrukt het belang van traditie, vakmanschap en het behoud van ambachtelijke technieken. Het is een viering van het verfijnde handwerk en de passie voor excellentie die in elk stuk van Chanel tot uiting komt.

De Métiers d'Art-show is een hoogtepunt voor zowel Chanel als de ambachtslieden. Het belicht de symbiotische relatie tussen creativiteit en vakmanschap, en versterkt de positie van Chanel als een toonaangevend merk dat het erfgoed en de traditie van de ambachtelijke kunsten koestert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...