Café Society Chanel's hommage aan de Roaring Twenties

Café Society, de nieuwe haute joaillerie-collectie van Chanel, is een prachtige lijn die de durf en vrijheid van de brullende jaren 1920 viert. Geïnspireerd door de abstracte, geometrische lijnen van de Art Deco-stijl, vertegenwoordigt de collectie een verschuiving van de gebruikelijke Chanel-thema's en -codes (dingen als de leeuw, de camelia of de veer), enigszins vergelijkbaar met de manier waarop Coco Chanel zelf de regels overtrad, vrouwen bevrijdde van het korset en een bohemien leefde leven in Parijs.
De collectie bestaat uit 87 prachtige sieraden gegroepeerd in sets rond verschillende thema's zoals „Broadway” (elegante vierkanten, rechthoeken en diamantvormen in onyx), „Charleston” (een afwisselende reeks vierkante medaillons en franjes van diamanten), „Bubbles” (onyxvierkanten verspreid over cirkelvormig composities van briljant geslepen diamanten), of „Symphony” (vijf rijen diamanten geïnspireerd op bladmuziek).
Het hoogtepunt van de collectie is waarschijnlijk „Morning in Vendôme”, een ketting met een smaragd geslepen 12-karaats gele diamant omringd door briljant geslepen diamanten (met een gewicht van 31,6 karaat) en briljant geslepen gele diamanten (met een gewicht van 4,4 karaat) in een compositie die doet denken aan de geometrische vorm van de beroemde Place Vendome gemarkeerd door gebeeldhouwde onyx. De Café Society haute joaillerie collectie van Chanel wordt tentoongesteld tijdens de Biënnale van Parijs in september.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...