'Forever is Now' een moderne kunst tentoonstelling bij de piramides van Gizeh

De tentoonstelling met de titel 'Forever is Now' is een revolutionair en avant-garde kunstevenement dat plaatsvindt in een adembenemende setting, niets minder dan de historische piramides van Gizeh, een van de zeven wonderen van de wereld. Dit buitengewone evenement markeert een mijlpaal in de kunstwereld; het is namelijk de eerste keer dat een hedendaagse kunsttentoonstelling wordt gehouden in dit millennia-oude archeologische terrein.

Het idee achter 'Forever is Now' is het creëren van een dialoog tussen verleden, heden en toekomst. Het combineert op harmonieuze wijze de tijdloze schoonheid van het oude Egypte met de dynamiek van hedendaagse kunst. Door deze unieke interactie biedt de tentoonstelling een verfrissend perspectief op hoe we tegen heden en toekomst aankijken, terwijl we reflecteren op het verleden.

Het evenement presenteert werken van tien internationaal erkende kunstenaars uit verschillende delen van de wereld. Zij worden uitgedaagd om na te denken over de betekenis van tijd en ruimte en hoe deze concepten in relatie staan tot de creatieve expressie. De kunstwerken variëren van grootschalige installaties tot film- en geluidswerken, die allemaal zijn ontworpen om zowel de fysieke als de metafysische aspecten van de Gizeh piramiden te verkennen.

'Forever is Now' zal op zijn beurt ook bijdragen aan de bescherming en het behoud van de piramides. Een deel van de opbrengsten van de tentoonstelling zal worden geïnvesteerd in het behoud van deze ongelooflijke historische site. Dit initiatief bekrachtigt de synergie tussen kunst, cultuur en behoud, en biedt een nieuwe dimensie aan het toerisme in Egypte.

'Forever is Now' biedt niet alleen een verrijkende culturele ervaring, maar werpt ook licht op de noodzaak om de grootsheid van onze gedeelde menselijke geschiedenis te koesteren. Het onderstreept het belang van het bewaren van ons erfgoed en maakt duidelijk hoe kunst kan dienen als een bindmiddel dat verschillende culturen, tijdperken en ideologieën met elkaar verweeft.

De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding omdat het een antieke plek ontsluit voor moderne artistieke expressie. Door zich te nestelen in de schaduw van de eeuwenoude piramides, vertegenwoordigt 'Forever is Now' een krachtig symbool van culturele continuïteit en innovatie.

 

• Wat is het doel van de 'Forever is Now' tentoonstelling? Het doel van de tentoonstelling is om een dialoog te creëren tussen verleden, heden en toekomst door de tijdloze schoonheid van het oude Egypte te combineren met hedendaagse kunst.
• Van welke soorten kunstwerken kunnen bezoekers genieten bij 'Forever is Now'? Bezoekers kunnen genieten van een scala aan kunstwerken, variërend van grootschalige installaties tot film- en geluidswerken.
• Hoe draagt 'Forever is Now' bij aan het behoud van de piramides van Gizeh? Een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in het behoud van de prachtige historische site van de piramides.
• Hoeveel kunstenaars tonen hun werk op de tentoonstelling? Werken van in totaal tien internationaal erkende kunstenaars worden op de tentoonstelling getoond.
• Wat is uniek aan de locatie van 'Forever is Now'? Het is de eerste keer dat een hedendaagse kunsttentoonstelling plaatsvindt bij de millennia-oude piramides van Gizeh.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...