Nieuwe Vacheron Constantin Boutique viert opening met exclusieve horloges

Vacheron Constantin, een gevierde Zwitserse producent van luxe horloges, heeft onlangs de deuren geopend van een nieuwe boetiek in Moskou. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, heeft het bedrijf vier unieke limited edition uurwerken gelanceerd, elk met ongeëvenaarde vakmanschap en elegantie.

Het eerste uurwerk in deze exclusieve collectie is de Traditionnelle Calibre 2253, gehuisvest in een 44mm platina kast met een onyx zwarte wijzerplaat. Dit meesterwerk van horlogetechniek onderscheidt zich door zijn tourbillon, een 14-daagse gangreserve, een eeuwigdurende kalender, een vergelijkingstijd en zonsopgang- en zonsondergangtijden specifiek voor Moskou. Met slechts één exemplaar gemaakt, is de exclusiviteit van dit horloge ongeëvenaard.

De tweede in de reeks is de Patrimony Perpetual Calendar, een ultradun uurwerk in een beperkte oplage van 30 stuks. Het horloge komt in een 41 mm 18-karaats witgouden kast, met een elegante zwarte opaline koepelvormige wijzerplaat en is aangedreven door het automatische Calibre 1120QP.

De Patrimony Retrograde Day and Date is het derde uurwerk, gekenmerkt door twee retrograde indicaties: één centraal voor de datum en één op de 6-uur positie voor de dag. Dit horloge heeft ook een 18-karaats witgouden kast en een zwarte opaline wijzerplaat, en is gelimiteerd tot twintig exemplaren.

Als afsluiting van de collectie is de Traditionnelle, die uitkomt als een gelimiteerde serie van 30 stuks, gehuisvest in een 41 mm 18-karaats witgouden kast. Het heeft een met de hand gegraveerde leisteengrijze wijzerplaat met een fijn patroon dat doet denken aan het Kremlin, een subtiele verwijzing naar de stad waar de nieuwe boetiek zich bevindt.

Deze limited edition uurwerken van Vacheron Constantin zijn een viering van vakmanschap en horlogetraditie, terwijl ze een eerbetoon brengen aan de rijke cultuur en geschiedenis van Moskou.

Traditionnelle Calibre 2253

  • Uitzonderlijk vakmanschap: Deze collectie van Vacheron Constantin is een toonbeeld van exceptioneel horlogemakersvakmanschap. Elk horloge is zorgvuldig met de hand vervaardigd door de meest getalenteerde ambachtslieden van het bedrijf.

  • Calibre 2253: Dit kenmerkende uurwerk van Vacheron Constantin heeft een eeuwigdurende kalender, een complicatie die automatisch rekening houdt met variaties in de maandlengte en schrikkeljaren. Het bevat ook een tourbillon, een mechanisme dat de effecten van zwaartekracht minimaliseert voor meer precisie.

  • Equation of Time: De Calibre 2253 bevat ook de zeldzame 'Equation of Time'-complicatie, die het verschil toont tussen de 'ware' (zonnetijd) en de 'gemiddelde' tijd (onze standaard 24-uurs dag). Dit is een van de meest technisch uitdagende complicaties om in een uurwerk te implementeren.

  • Indrukwekkende Gangreserve: Deze collectie biedt een uitzonderlijke gangreserve van ongeveer 336 uur (14 dagen) dankzij de drie veertonnen in het uurwerk. Dit is veel langer dan de meeste mechanische horloges.

  • Luxe materialen: De Traditionnelle Calibre 2253-collectie heeft horloges met kasten van hoogwaardig 950 platina of 18K 5N roodgoud. De wijzerplaten zijn doorgaans voorzien van fijne details zoals guilloche of opaline, terwijl de banden zijn gemaakt van luxueus alligatorleer.

  • Beperkte beschikbaarheid: Vanwege de complexiteit en het vakmanschap dat nodig is om deze horloges te produceren, zijn ze in zeer beperkte oplage beschikbaar, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit en allure.

  • Aandacht voor detail: Van de gepolijste afwerkingen tot de ingewikkelde gravures, elk detail van een Traditionnelle Calibre 2253 horloge toont de toewijding aan kwaliteit en vakmanschap die Vacheron Constantin kenmerkt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...