DIOR opent La Galerie Dior een levend museum van het merk in Parijs

DIOR opent La Galerie Dior, een levend museum van het merk, verspreid over 2.000 vierkante meter en 13 conceptruimtes, een unieke weergave van de geschiedenis, het erfgoed en het DNA van het legendarische luxe merk. Men komt binnen via 11bis rue Francois 1er, om een gigantische kronkelende witte marmeren trap te ontdekken, in het midden van een atrium met een Diorama van 1.874 Dior-objecten. Te midden van hen 452 gewaadminiaturen of mini-jurken van de zeven officiële couturiers van het huis: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en Maria Grazia Chiuri. Het omvat 70 verschillende mini-jurken verspreid over zeven decennia, daterend uit de New Look-show van 12 februari 1947 tot vandaag. Terwijl de objecten of het nu Lady Di of zadeltassen zijn, J'Adore geurflessen, bijoux of Steven Jones meerdere baretten, ze zijn allemaal gemaakt met 3D-printen, wat toch meer dan 100.000 uur werk vereist.

La Galerie Dior is ook een eerbetoon aan de eerste roeping van Christian Dior als galerieeigenaar. Oude zwart-witfoto'slaten hem zien met vrienden Salvador Dali, Christian Bérard en Jean Cocteau. Ontworpen als verhalende scenografie door Nathalie Crinière, de stercurator van Dior retrospectieven, onthult La Galerie subtiel de kostbare archieven van het Huis, van couture tot geuren. Filmshorts tonen de scores van sterren gekleed in Dior in klassieke films, soms naast de eigenlijke jurk.

Van honderden tijdschriftomslagen tot displays van een groot aantal parfumflacons. Galerie 1 is bijzonder inspirerend, een elegant tentoongestelde geschiedenis van Monsieur Dior met foto'sen documenten en zijn geschiedenis. Deze omvatten de kaart die zijn geboorte aankondigde in 1905, beelden van zijn gecharmeerde jeugd in een villa aan zee, en de officiële aankondiging van 1935 van de verkoop van de inhoud van dat geliefde ouderlijk huis aan de kustlijn van Normandië, Les Rumbs, toen de Grote Depressie het gezin een faillisement mee maakte. En natuurlijk een barjack, zij het een kopie, uit de New Look-collectie van 12 februari 1947, die de mode voor altijd zou veranderen.

Meerdere foto'svan die volle show, met tientallen mensen die op de trap van Avenue Montaigne 30 zaten, leggen de pure opwinding vast. Een show die Dior in perspectief bracht en Parijs herstelde als het centrum van het mode-universum. Op een bepaald ogenblik, na het passeren van Monsieur'seigen bureau, ontdekken bezoekers een glazen vloer waarmee ze de originele cabine kunnen bekijken waar modellen zijn gemaakt in Avenue Montaigne 30. Hoeden en hoedendozen, toiletten en handschoenen, kralen, parels, naald en draad, voor last-minute aanpassingen.

Over La Galerie Dior

La Galerie Dior is een culturele ruimte die is geopend door het luxe modehuis Dior in Parijs, Frankrijk. De galerie is gevestigd aan de prestigieuze Avenue Montaigne, in het hart van de modewijk van de stad. La Galerie Dior organiseert diverse tentoonstellingen en evenementen gerelateerd aan de geschiedenis en cultuur van het Dior-merk, waaronder displays van iconische ontwerpen en samenwerkingen met kunstenaars en culturele instellingen. De ruimte omvat ook een boekwinkel en een café.

De galerie maakt deel uit van een breder initiatief van Dior om zijn erfgoed te vieren en betrokkenheid te tonen bij het bredere publiek. Dit omvat de oprichting van de Christian Dior Heritage-afdeling, die de archieven en collecties van het merk beheert, en de publicatie van boeken en ander materiaal waarin de geschiedenis van het merk wordt gedocumenteerd. Over het algemeen is La Galerie Dior een must-visit bestemming voor fans van mode en cultuur, die een unieke en meeslepende ervaring biedt van een van 'swerelds meest iconische luxe merken.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...