Lunaz geeft klassieke luxe auto s een toekomstbestendige upgrade met elektrificatie

Een trend naar strengere emissiegrenswaarden in veel landen en steden wereldwijd zou kunnen leiden tot het verdwijnen van klassieke luxe auto's van de weg. Echter, het Britse ingenieursbureau Lunaz heeft aangekondigd dat het zich richt op de restauratie en elektrificatie van high-end klassieke auto's uit de jaren 50 en 60, om ze zo toekomstbestendig te maken met behulp van deskundig vakmanschap en geavanceerde technologie.

Elke auto zal voorzien worden van op maat gemaakte, volledig elektrische aandrijflijnen die tot op de millimeter nauwkeurig worden aangepast om de rijeigenschappen van elk voertuig aan te vullen. De elektrificatie wordt intern ontworpen en gebouwd op het hoofdkantoor van het bedrijf in Silverstone, VK. De auto's zullen eerst worden teruggestript naar hun metalen buitenkant en vervolgens zal er een 3D-scanner worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de elektrische aandrijflijn perfect in het frame past.

De gerestaureerde klassiekers zullen toekomstbestendig zijn met snellaad- en regeneratieve remtechnologieën, tractie- en cruisecontrol en moderne opties in de cockpit, zoals navigatiesystemen, entertainment en verwarmings- en airconditioningsystemen. Het team van Lunaz kan zelfs de originele dashboardwijzerplaten aanpassen aan de nieuwe elektrische aandrijflijn van de auto.

Dankzij het modulaire ontwerp van de batterijen worden de meeste auto's geleverd met twee stoelen met batterijpakketten, één in de motorruimte en één onder de vloer van de kofferbak. De elektrische aandrijflijnen bieden tussen de 135 pk en 590 pk, afhankelijk van het voertuigtype en de voorkeuren van de eigenaar.

Het batterijbereik wordt naar verwachting erg goed, met meer dan 250 mijl per lading. Lunaz heeft al drie klassieke auto-conversies uitgevoerd, waaronder een Rolls Royce Phantom V uit 1961 met een indrukwekkend 120 kwh batterijpakket, een Jaguar XK120 uit 1953 met een 80 kwh pakket en binnenkort zal ook een Rolls Royce Silver Cloud uit 1956 met een powerpack onthuld worden.

Deze innovatieve benadering van Lunaz biedt eigenaren van klassieke luxe auto's een duurzaam alternatief om hun waardevolle voertuigen op de weg te houden, terwijl ze toch voldoen aan de steeds strengere emissieregels en tegelijkertijd genieten van moderne technologieën. De elektrische ombouw kan ook de waarde van de auto's verhogen, aangezien de eigenaren kunnen profiteren van lagere emissies en het verbeterde rijbereik.

Bovendien zet Lunaz zich in voor duurzaamheid en circulaire economie, aangezien ze ook gebruikmaken van gerecyclede materialen en een minimum aan nieuwe componenten inbouwen in hun elektrische ombouwprojecten. Deze benadering draagt ​​bij aan het verminderen van de impact van de autorestauratie-industrie op het milieu en het verminderen van de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door autorestauratie.

Al met al zet Lunaz met zijn restauratie- en elektrificatieprojecten een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en toekomstbestendigheid in de auto-industrie. Door de combinatie van vakmanschap, moderne technologieën en duurzaamheid biedt het bedrijf eigenaren van klassieke luxe auto's een nieuwe manier om te genieten van hun geliefde auto's en tegelijkertijd bij te dragen aan een schonere toekomst.

Lunaz'selektrificatieprojecten omvatten:

  • Aangepaste, volledig elektrische aandrijflijnen - elke auto is voorzien van een op maat gemaakte elektrische aandrijflijn die zorgvuldig wordt aangepast om de rijeigenschappen van het voertuig aan te vullen.

  • Intern ontworpen en gebouwd - de elektrificatie van de auto's wordt intern ontworpen en gebouwd op het hoofdkantoor van het bedrijf in Silverstone, VK.

  • Teruggestript naar metalen buitenkant - de auto's worden eerst teruggestript naar hun metalen buitenkant voordat ze worden geëlektrificeerd.

  • 3D-scanner - er wordt een 3D-scanner gebruikt om ervoor te zorgen dat de elektrische aandrijflijn perfect in het frame past.

  • Snellaad- en regeneratieve remtechnologieën - de auto's zijn toekomstbestendig gemaakt met snellaad- en regeneratieve remtechnologieën.

  • Tractie- en cruisecontrol - de auto's zijn voorzien van tractie- en cruisecontrol.

  • Moderne opties in de cockpit - de cockpit is uitgerust met moderne opties zoals navigatiesystemen, entertainment en verwarmings- en airconditioningsystemen.

  • Aangepaste dashboardwijzerplaten - het team van Lunaz kan de originele dashboardwijzerplaten aanpassen aan de nieuwe elektrische aandrijflijn van de auto.

  • Modulair batterijontwerp - het batterijontwerp is modulair en de meeste auto's worden geleverd met twee stoelen met batterijpakketten, één in de motorruimte en één onder de vloer van de kofferbak.

  • Variërend vermogen - de elektrische aandrijflijnen bieden tussen de 135 pk en 590 pk, afhankelijk van het voertuigtype en de voorkeuren van de eigenaar.

  • Batterijbereik - het batterijbereik wordt verwacht erg goed te zijn, met meer dan 250 mijl per lading.

  • Eerdere projecten - Lunaz heeft al drie klassieke auto-conversies uitgevoerd, waaronder een Rolls Royce Phantom V uit 1961 met een 120 kwh batterijpakket, een Jaguar XK120 uit 1953 met een 80 kwh pakket en binnenkort zal ook een Rolls Royce Silver Cloud uit 1956 met een powerpack onthuld worden.

Deze technische en mechanische informatie laat zien hoe Lunaz gebruikmaakt van geavanceerde technologieën en vakmanschap om klassieke luxe auto's te transformeren naar toekomstbestendige voertuigen met moderne functies en prestaties, terwijl ze ook bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...