Renovo Motors onthult de Renovo Coupe - een indrukwekkend elektrisch voertuig

Elektrische voertuigen winnen wereldwijd aan populariteit en worden vooral in milieuvriendelijke en technologisch geavanceerde plaatsen zoals Californië steeds meer gebruikt. Renovo Motors is een start-up die afkomstig is uit deze regio en heeft een elektrisch voertuig gebouwd dat de naam Renovo Coupe draagt. Het voertuig is gebouwd op een aangepast chassis van de Shelby-vervolgserie en heeft een vermogen van 500 pk en een koppel van 1.000 lbs-ft.

De Renovo Coupe heeft zijn kracht te danken aan twee sequentiële axiale fluxmotoren, die worden opgeslagen in het HVP 740-volt lithium-ionbatterijpakket van het voertuig. Het voertuig is uitgerust met verstelbare dempers, serieuze veren en A-armen van ongelijke lengte, evenals driedelige wielen gewikkeld in Michelin Pilot Sport-banden.

Met de Renovo Coupe kan in slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u worden versneld, en heeft een geschat bereik van 100 mijl (ongeveer 161 km), wat indrukwekkend is voor een elektrisch voertuig. Wanneer de batterijen leeg zijn, kan de auto in vijf uur volledig worden opgeladen, terwijl een snelle lading slechts 30 minuten duurt.

De Renovo Coupe werd onlangs tentoongesteld op Pebble Beach en de leveringen worden verwacht te beginnen in 2015. Hoewel de prijs nog niet is vrijgegeven, wordt verwacht dat deze rond de €500.000 zal liggen. Dit prijskaartje kan worden gerechtvaardigd door het feit dat de Renovo Coupe een van de meest indrukwekkende elektrische voertuigen op de markt is, met een opmerkelijk vermogen en bereik.

Met zijn vermogen en koppel, geleverd door twee sequentiële axiale fluxmotoren die worden gevoed door een HVP 740-volt lithium-ionbatterijpakket, is de Renovo Coupe een indrukwekkend elektrisch voertuig dat de aandacht heeft getrokken van veel liefhebbers van supercars en groene technologie. Naast de krachtige aandrijflijn is de auto voorzien van geavanceerde ophanging, waaronder verstelbare dempers, serieuze veren en A-armen van ongelijke lengte. De auto rijdt op driedelige wielen die zijn omhuld met Michelin Pilot Sport-banden voor optimale prestaties en grip.

Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,4 seconden kan de Renovo Coupe zeker concurreren met andere supercars op de markt. Het geschatte bereik van de auto is 100 mijl, wat een respectabele afstand is voor een elektrisch voertuig. Als de batterijen leeg zijn, kan de auto in vijf uur volledig worden opgeladen, terwijl een snellere laadcyclus slechts 30 minuten duurt.

De Renovo Coupe werd voor het eerst onthuld op de Pebble Beach Concours d'Elegance en heeft sindsdien veel aandacht gekregen van autofanaten en milieubewuste consumenten. Hoewel de prijs nog niet is aangekondigd, wordt verwacht dat deze rond de €500.000 zal liggen, waardoor de Renovo Coupe een exclusief voertuig is voor degenen die op zoek zijn naar prestaties, stijl en milieuvriendelijkheid. De leveringen werden oorspronkelijk gepland om te beginnen in 2015, maar er zijn geen verdere updates gegeven over de status van de productie en verkoop van de Renovo Coupe.

De Renovo Coupe was ook ontworpen met veiligheid in gedachten en beschikt over een op maat gemaakt Brembo-remsysteem en zeszuigerremklauwen, evenals koolstof-keramische remmen voor extra stopkracht. Het voertuig heeft ook een geavanceerd veiligheids- en stabiliteitscontrolesysteem en is voorzien van een rolkooi van zes punten.

De oprichters van Renovo Motors, Christopher Heiser en Jason Stinson, hebben in het verleden gewerkt aan projecten voor de auto-industrie en de lucht- en ruimtevaartindustrie, en wilden hun kennis en ervaring combineren om een ​​uniek en indrukwekkend elektrisch voertuig te creëren.

De Renovo Coupe werd geprezen als een technisch hoogstandje en werd genomineerd voor verschillende onderscheidingen, waaronder de 2014 Innovation Award van de auto-industrie en de 2015 Luxury Green Car of the Year Award.

Het succes van de Renovo Coupe was een belangrijke stap vooruit voor elektrische voertuigen en liet zien dat deze voertuigen niet alleen milieuvriendelijk kunnen zijn, maar ook een uitstekende prestatie en rijervaring kunnen bieden.

Het is belangrijk op te merken dat de Renovo Coupe een zeer exclusief en prijzig voertuig was, en niet voor iedereen betaalbaar was. Echter, het liet zien wat er mogelijk was met elektrische voertuigen en stimuleerde de ontwikkeling van meer betaalbare en toegankelijke elektrische auto's die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn.

Technische specificaties van de Renovo Coupe:

  • Aangepast chassis van de Shelby-continuatielijn
  • Twee sequentiële axiale fluxmotoren
  • HVP 740-volt lithium-ion batterijpakket
  • Verstelbare dempers
  • Serieuze veren
  • A-armen van ongelijke lengte
  • Driedelige wielen gewikkeld in Michelin Pilot Sport-banden
  • 500 pk en 1.000 lbs-ft koppel
  • 0-100 km/u acceleratie in 3,4 seconden
  • Geschat bereik van 100 mijl
  • Vijf uur oplaadtijd voor een volledige lading
  • 30 minuten oplaadtijd voor een snelle lading


Het chassis van de Renovo Coupe is aangepast van de Shelby-continuatielijn en biedt een solide basis voor de prestaties van het voertuig. De twee sequentiële axiale fluxmotoren leveren een indrukwekkend vermogen van 500 pk en een koppel van 1.000 lbs-ft. Dit vermogen wordt geleverd door het HVP 740-volt lithium-ion batterijpakket van het voertuig.

De Renovo Coupe is voorzien van verstelbare dempers en serieuze veren om een soepele en responsieve rit te garanderen. De A-armen van ongelijke lengte en driedelige wielen gewikkeld in Michelin Pilot Sport-banden bieden extra stabiliteit en grip op de weg.

Met een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 3,4 seconden is de Renovo Coupe indrukwekkend snel voor een elektrisch voertuig. Het geschatte bereik van 100 mijl is ook behoorlijk goed voor een auto met deze kracht. Wanneer de batterijen leeg zijn, kan de auto in vijf uur volledig worden opgeladen, terwijl een snelle lading slechts 30 minuten duurt.

De technische specificaties van de Renovo Coupe maken het tot een opwindend en veelbelovend elektrisch voertuig met veel potentieel voor de toekomst van autotechnologie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...