De Polestar 5 Sedan gaat dan toch van sketch naar werkelijke productie

Polestar, de Zweedse autofabrikant die bekend staat om zijn duurzame en geavanceerde elektrische auto's, heeft onlangs de derde aflevering van zijn serie "Polestar Precept: From Concept to Car" uitgebracht, waarin de evolutie van de Precept (nu bekend als Polestar 5) van concept naar productie wordt gedocumenteerd. Het bedrijf onthulde de Precept in februari van dit jaar als een conceptauto met sportieve uitstraling, een duurzaam interieur en een Android-aangedreven softwaresysteem van Google. De serie geeft een diepgaande kijk op het proces van concept tot productie en biedt inzicht in de toekomst van het merk.

In de derde aflevering van de serie wordt het exterieurontwerp van de Polestar 5 belicht en wordt getoond hoe verschillende afdelingen binnen Polestar het design hebben beïnvloed. Het bedrijf heeft echter geweigerd om de meeste relevante specificaties vrij te geven, zoals de prijs, batterijgrootte, bereik en motorconfiguratie van de Polestar 5. Er wordt echter vermoed dat de auto een batterijpakket van 78 kWh heeft, waarmee een bereik van 291 mijl (470 kilometer) mogelijk is en een elektromotor van 408 pk, waardoor een tijd van 0-60 in minder dan vijf seconden mogelijk is.

Het duurzame interieur van de Polestar 5 is gemaakt van verschillende milieuvriendelijke materialen, zoals "composiet op basis van vlas" voor de interieurpanelen en rugleuningen, "3D-gebreide stoelen van gerecyclede PET-flessen", kussens en hoofdsteunen van gerecycled kurkvinyl en tapijten gemaakt van teruggewonnen visnetten. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat de Precept een diepere integratie van Android Automotive, het native infotainment-systeem van Google, zal hebben. De auto zal de bestuurder automatisch herkennen en zijn favoriete apps en instellingen gereed maken. Google Assistant zal meer talen en accenten herkennen en in staat zijn tot natuurlijkere gesprekken. Het bedrijf heeft ook geplaagd dat video-streaming een groter onderdeel zal worden van de auto-ervaring.

Hoewel er nog veel onbekend is over de Polestar 5, belooft de serie "Polestar Precept: From Concept to Car" een interessante blik te werpen op de evolutie van de auto van concept naar productie. De duurzame materialen en het geavanceerde softwaresysteem van Google beloven een spannende toekomst voor Polestar en de elektrische auto-industrie als geheel.

Het is duidelijk dat Polestar zich richt op het creëren van geavanceerde, duurzame auto's die de technologie van morgen omarmen. De Polestar 5 is slechts een voorbeeld van hoe het bedrijf streeft naar innovatie en duurzaamheid in de autowereld.

Polestar is in 2017 opgericht als een onafhankelijk merk onder de paraplu van Volvo Cars en heeft zich sindsdien gericht op het creëren van geavanceerde, duurzame elektrische auto's die de grenzen van de autotechnologie verleggen. Het bedrijf heeft al een aantal indrukwekkende modellen op de markt gebracht, waaronder de Polestar 1 en de Polestar 2, die beide bekend staan om hun uitstekende prestaties en milieuvriendelijke eigenschappen.

Met de Polestar 5 lijkt het bedrijf opnieuw te streven naar het creëren van een geavanceerde, duurzame auto die de technologie van morgen omarmt. De serie "Polestar Precept: From Concept to Car" biedt een kijkje achter de schermen van het ontwerpproces en de ontwikkeling van de auto, en belooft een spannende toekomst voor Polestar en de elektrische auto-industrie als geheel.

Het is duidelijk dat Polestar een belangrijke speler is in de wereld van elektrische auto's en blijft streven naar innovatie en duurzaamheid in de autowereld. De Polestar 5 is een veelbelovend model en we kijken ernaar uit om meer te weten te komen over de auto wanneer deze wordt gelanceerd.

Over Polestar

Polestar is een producent van elektrische auto's die gericht zijn op duurzaamheid en geavanceerde technologie. Het bedrijf biedt momenteel twee modellen aan: de Polestar 1 en de Polestar 2. Hieronder volgen korte beschrijvingen van elk model:

  • Polestar 1: De Polestar 1 is een hybride sportcoupé met een opvallend design. Het voertuig is uitgerust met een elektrische aandrijflijn en een benzinemotor en heeft een systeemvermogen van 609 pk. Het interieur is luxueus en biedt plaats aan vier passagiers. Het heeft een elektrische actieradius van 78 km en een brandstofverbruik van 2,2 l/100 km. De prijs van de Polestar 1 begint bij ongeveer € 155.000.

  • Polestar 2: De Polestar 2 is een volledig elektrische sedan met een sportief design. Het voertuig heeft een systeemvermogen van 300 kW en accelereert van 0 tot 100 km/u in minder dan 5 seconden. Het interieur is modern en minimalistisch en biedt plaats aan vijf passagiers. Het heeft een elektrische actieradius van 470 km en is uitgerust met een geavanceerd infotainmentsysteem op basis van Android Automotive. De prijs van de Polestar 2 begint bij ongeveer € 58.800.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...