Genesis Essentia Concept - een indrukwekkend sportieve GT-auto met een ultralichte koolstofvezel monocoque

Genesis onthulde onlangs hun eerste volledig elektrische conceptauto op de New York Auto Show en het is nu opgedoken op de 71e editie van het filmfestival van Cannes. De Genesis Essentia Concept is een sportieve GT-auto die is gebouwd rond een ultralichte monocoque van koolstofvezel en beschikt over een elektrische aandrijflijn met meerdere motoren en een op maat gemaakt interieur. Het is ontworpen om de toekomst van het bedrijf te voorspellen en biedt een combinatie van sportiviteit, sereniteit, helderheid en schoonheid in één indrukwekkend pakket.

Het retro-futuristische ontwerp van de Essentia Concept doet denken aan Italiaanse conceptauto's uit het verleden, met agressieve lijnen, quad-koplampen en achterlichten, een geëvolueerde grille en enorme ventilatieopeningen, slanke pilaren en een prachtig bubbeldak.

Maar de Essentia Concept biedt meer dan alleen prestaties. Het is uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals gezichtsherkenning, een vingerafdruksensor en een enorm breedbeeldinfotainmentscherm dat zich uitstrekt over de breedte van het dashboard. Andere opvallende kenmerken zijn de transparante motorkap, vlinderdeuren en bronzen legeringen geschoeid in Pirelli banden.

Hoewel Genesis geen officiële prestatiegegevens heeft vrijgegeven, belooft de Essentia Concept een indrukwekkende combinatie van sportiviteit, technologie en stijl. Het is een van de meest opwindende concepten die dit jaar zijn onthuld en we kunnen niet wachten om te zien hoe deze schoonheid zich op straat zal presenteren.

Genesis, het luxe dochterbedrijf van Hyundai, heeft onlangs de Essentia Concept onthuld op de New York Auto Show. Deze volledig elektrische conceptauto is ontworpen om de toekomst van het bedrijf te voorspellen en heeft een ultralichte monocoque van koolstofvezel en een elektrische aandrijflijn met meerdere motoren.

Het interieur is op maat gemaakt en zit vol met technologie, waaronder gezichtsherkenning, een vingerafdruksensor en een breedbeeldinfotainmentscherm dat zich uitstrekt over de breedte van het dashboard. De Essentia Concept heeft een topsnelheid van 269 km/u en een maximaal rijbereik van 373 km, aldus het zeer onthullende digitale instrumentenpaneel.

Met zijn agressieve lijnen, quad-koplampen en achterlichten, en enorme ventilatieopeningen heeft de Essentia Concept een retro-futuristische uitstraling, met een knipoog naar Italiaanse concepten uit het verleden. Het prachtige bubbeldak en de vlinderdeuren maken het plaatje compleet.

Hoewel Genesis geen prestatiecijfers heeft vrijgegeven, is het duidelijk dat de Essentia Concept bedoeld is als een sportieve GT-auto die ook sereniteit, helderheid en schoonheid biedt in één spannend pakket. Het is zonder twijfel een van de meest opwindende concepten die dit jaar zijn onthuld en we hopen dat we deze schoonheid binnenkort op straat zullen zien.

Genesis Essentia Concept

  • Ultralichte monocoque van koolstofvezel: Deze structuur biedt een laag gewicht en een hoge stijfheid, wat de prestaties en de handling ten goede kan komen.
  • Elektrische aandrijflijn met meerdere motoren: Het is niet duidelijk hoeveel motoren de Essentia heeft, maar Genesis heeft wel gezegd dat het een krachtige en responsieve aandrijflijn is.
  • Topsnelheid van 269 km/u: Volgens het digitale instrumentenpaneel in de auto heeft de Essentia een indrukwekkende topsnelheid van 269 km/u.
  • Maximaal rijbereik van 373 km: Het digitale instrumentenpaneel geeft ook aan dat de Essentia een rijbereik heeft van 373 km, wat goed is voor een elektrische auto van dit type.
  • Gezichtsherkenningsmogelijkheden en vingerafdruksensor: De Essentia is uitgerust met geavanceerde technologieën, waaronder gezichtsherkenning en een vingerafdruksensor, om de auto veiliger en gemakkelijker te maken om te gebruiken.
  • Breedbeeldinfotainmentscherm: Het dashboard van de Essentia heeft een breedbeeldinfotainmentscherm dat zich over de breedte van het dashboard uitstrekt. Dit scherm biedt toegang tot informatie en entertainment.
  • Transparante motorkap: De Essentia heeft een transparante motorkap waardoor de bestuurder een zicht op de elektrische aandrijflijn heeft.
  • Vlinderdeuren: De Essentia heeft opvallende vlinderdeuren die openen naar boven.
  • Bronzen legeringen geschoeid in Pirelli banden: De auto'staat op opvallende bronzen velgen met Pirelli-banden, wat een sportief accent geeft.


Let op dat de meeste van deze informatie gebaseerd is op de conceptversie van de auto en daarom niet noodzakelijk overeenkomt met wat uiteindelijk in de productieversie zal verschijnen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...