Automobili Pininfarina onthult s werelds eerste luxe elektrische hyperperformance GT - de Battista

Automobili Pininfarina heeft onlangs zijn nieuwste hypercar onthuld op de Autosalon van Genève. De Battista is een luxueuze elektrische hyperperformance GT die gebaseerd is op het ontwerp van verschillende andere Pininfarina-modellen, waaronder de ultra zeldzame Ferrari Sergio.

Het ontwerp van de Battista is elegant en sportief, met een stroomlijn die doet denken aan een waterdruppel. De LED-lichtstrip aan de voorkant van de auto is bijzonder indrukwekkend en nog niet eerder gezien. Maar de meest intrigerende esthetische concepten van de auto zijn de zwevende achterlichten.

Het interieur van de Battista is gericht op minimalisme en functionaliteit, maar biedt toch alle nodige comfort voor de bestuurder dankzij het gebruik van premium materialen zoals gewatteerd leer, aluminium en koolstofvezel. Het stuurwiel is gemaakt van koolstofvezel en het digitale instrumentenpaneel is minimaal, met twee grote schermen aan elke kant van het aandrijfwiel voor prestaties en navigatie/infotainment.

Maar wat de Battista echt onderscheidt, is wat er onder de motorkap zit. De auto heeft een 120 kWh batterijpakket van Rimac dat vier elektromotoren aandrijft, wat resulteert in een gecombineerd vermogen van maar liefst 1.874 pk. Hierdoor kan de Battista in minder dan twee seconden van 0 naar 100 km/u rijden.

De Pininfarina Battista is niet alleen een prachtige auto om naar te kijken, maar heeft ook indrukwekkende technische specificaties. Het batterijpakket van Rimac zorgt voor een rijbereik van 450 km, wat voldoende is voor een elektrische auto van dit kaliber. Met een vermogen van maar liefst 1.874 pk kan de Battista in minder dan twee seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, wat ongekend snel is.

De topsnelheid van de auto is 350 km/u, waarmee het een van de snelste elektrische auto's op de markt zal zijn. Het chassis is gemaakt van koolstofvezel en is ontworpen voor optimale aerodynamica en maximale stabiliteit bij hoge snelheden. Het koolstofkeramische remsysteem met zes zuigers zorgt voor optimale remprestaties, zelfs bij hoge snelheden.

Het interieur van de auto is net zo indrukwekkend als de buitenkant. Het minimalistische ontwerp biedt alle comfort voor de bestuurder en passagiers door het gebruik van premium materialen zoals gewatteerd leer, aluminium en koolstofvezel. Het stuurwiel is gemaakt van koolstofvezel en het instrumentenpaneel is digitaal. Er zijn twee grote schermen aan elke kant van het stuurwiel, een voor het meten van de prestaties van de auto en de andere voor navigatie en infotainment.

Er zullen slechts 150 exemplaren van de Pininfarina Battista worden geproduceerd en de prijs zal naar verwachting rond de €2 miljoen liggen. De auto is bedoeld voor een zeer exclusieve groep autoliefhebbers en verzamelaars, die op zoek zijn naar een combinatie van luxe, prestaties en duurzaamheid. Het is een van de meest opwindende en indrukwekkende elektrische auto's die ooit is gemaakt en zal ongetwijfeld een mijlpaal zijn in de geschiedenis van de auto-industrie.

Momenteel is er slechts één model van de Pininfarina Battista beschikbaar, maar er zijn verschillende uitvoeringen met verschillende ontwerp- en prestatiekenmerken gepland.

  • Pininfarina Battista 'Anniversario' De Anniversario is een gelimiteerde editie van 5 stuks om de 90ste verjaardag van Pininfarina te vieren. Het heeft een uniek exterieur- en interieurontwerp en biedt dezelfde krachtige prestaties als de standaard Battista.

  • Pininfarina Battista 'Iconica' De Iconica is een speciale editie van 10 stuks met een op maat gemaakt interieur en exterieur. Het is geïnspireerd op de rijke geschiedenis van Pininfarina en biedt een unieke rijervaring.

  • Pininfarina Battista 'Futura' De Futura is een conceptmodel van de Battista en biedt een voorproefje van de toekomstige ontwerptaal en technologieën van Pininfarina. Het heeft een geavanceerd aerodynamisch ontwerp en de nieuwste elektrische aandrijflijntechnologieën.

Alle modellen van de Pininfarina Battista hebben echter enkele gemeenschappelijke kenmerken, waaronder:

  • Elektrische aandrijflijn: de Battista wordt aangedreven door vier elektromotoren die samen 1.900 pk produceren, waardoor het een van de krachtigste auto's ter wereld is. Het 120 kWh-batterijpakket van Rimac biedt een bereik van maximaal 450 km.
  • Prestaties: de Battista kan in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

  • Ontwerp: de Battista heeft een opvallend en aerodynamisch ontwerp met een gestroomlijnde carrosserie en unieke kenmerken zoals de prachtige LED-lichtstrip, zwevende achterlichten en een luchtremfunctie achterop.

  • Interieur: het minimalistische interieur van de Battista is voorzien van premium materialen zoals gewatteerd leer, aluminium en koolstofvezel en is uitgerust met geavanceerde technologieën zoals het digitale instrumentenpaneel en het navigatie- en infotainmentsysteem.

De Pininfarina Battista is een krachtige, stijlvolle en geavanceerde hypercar die zowel opvallende prestaties als design biedt. Met verschillende uitvoeringen in de planning, heeft Pininfarina nog meer opwindende varianten in petto voor deze baanbrekende elektrische hypercar.

  • Motor: Elektrische motor met vier wielen
  • Batterijcapaciteit: 120 kWh
  • Vermogen: 1.900 pk (1.400 kW)
  • Koppel: 2.300 Nm
  • Acceleratie: 0-100 km/u in minder dan 2 seconden
  • Topsnelheid: 350 km/u
  • Bereik: 450 km (WLTP-cyclus)
  • Opladen: 80% in minder dan 40 minuten
  • Afmetingen: 4.830 mm (lengte) x 1.990 mm (breedte) x 1.205 mm (hoogte)
  • Gewicht: 1.950 kg
  • Remmen: Brembo-carbonkeramische remmen
  • Banden: Pirelli P-Zero Trofeo R-banden
  • Interieur: 2 stoelen, lederen bekleding, 3 schermen (digitaal dashboard en infotainmentsysteem)
  • Veiligheidsvoorzieningen: adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie, noodremassistentie, parkeersensoren


De Pininfarina Battista is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: Iconica en Anniversario. De Iconica-editie heeft een beperkte oplage van 50 stuks en de Anniversario-editie heeft een beperkte oplage van slechts 5 stuks.

Als een elektrische hypercar is de Pininfarina Battista gebouwd met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om de beste prestaties en veiligheid te bieden. De exacte materialen die worden gebruikt, zijn echter niet gespecificeerd.

De Battista zal volgend jaar in beperkte oplage van slechts 150 modellen op de weg komen en belooft een nieuwe standaard te zetten voor luxe en prestaties in de wereld van elektrische auto's.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...