Warhawk Limited Edition laat het verleden achter zich

Confederate Motors verandert van naam naar Curtiss Motorcycles en gaat zich volledig richten op de ontwikkeling van elektrische motorfietsen. Het bedrijf uit Alabama heeft besloten om afscheid te nemen van verbrandingsmotoren en zich te storten op de groeiende trend van elektrische voertuigen. De eerste elektrische motorfiets van het bedrijf, de Zeus, belooft veel goeds met zijn dubbele Zero-motoren en een vermogen van 170 pk en een topkoppel van 290 lbs-ft.

Hoewel deze verandering een risicovolle zakelijke zet is, kan het in de toekomst zeer succesvol blijken te zijn gezien de groeiende populariteit van elektrische voertuigen. Maar voor de fans van de Zuidelijke projecten heeft het bedrijf ook een limited edition-motorfiets uitgebracht, genaamd de Warhawk. Met slechts 36 exemplaren beschikbaar, wordt deze naakte machine aangedreven door een luchtgekoelde driedubbele nokkenas 2.163 cc motor die 150 pk ontwikkelt en een topsnelheid heeft van ongeveer 265 km/u. De Warhawk heeft een prijskaartje van €105.000 en kan gereserveerd worden met een aanbetaling van €5.000.

Na de productie van de Warhawk zal het bedrijf zich volledig gaan richten op de Zeus en de ontwikkeling van elektrische motorfietsen. De Zeus zal zijn vermogen halen uit dubbele Zero-motoren en een gemeenschappelijke as, verborgen onder een aluminium behuizing. Het bedrijf verwacht veel van deze elektrische motorfiets, die belooft een vermogen van 170 pk en een topkoppel van 290 lbs-ft te hebben.

De Warhawk van Confederate Motors, nu bekend als Curtiss-motorfietsen, is een eerbetoon aan het verleden van het bedrijf. Het is een mix van traditionele en moderne technologieën en heeft een uniek design dat zeker de aandacht zal trekken. Het frame is gemaakt van massief billet aluminium en is voorzien van hoogwaardige componenten zoals Beringer-remmen en Öhlins-schokdempers.

Hoewel het niet zo snel of krachtig is als de Zeus, biedt de Warhawk nog steeds veel prestaties en een opvallende stijl. Het is een motorfiets voor degenen die willen genieten van de pure sensatie van het rijden zonder de beperkingen van elektrische aandrijving.

Lijst van de Warhawk Limited Edition-modellen:

  • Warhawk F117 Land Speed Edition: deze motorfiets heeft een opvallend ontwerp, geïnspireerd op de Lockheed F-117 Nighthawk stealth-jager. Het heeft een matzwarte afwerking en een aerodynamische vorm die is ontworpen voor hoge snelheden. De motor is een luchtgekoelde 2,163 cc V-twin met een vermogen van 150 pk en een topsnelheid van ongeveer 265 km/u. Er worden slechts 36 exemplaren geproduceerd.

  • Warhawk P-51 Combat Fighter: deze motorfiets is geïnspireerd op de beroemde P-51 Mustang-jager uit de Tweede Wereldoorlog. Het heeft een gestroomlijnde, agressieve vorm en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zilver, zwart en koper. De motor is dezelfde luchtgekoelde V-twin als de F117 Land Speed Edition.

  • Warhawk Hellcat Speedster: deze motorfiets heeft een klassiek ontwerp, geïnspireerd op de beroemde F6F Hellcat-jager uit de Tweede Wereldoorlog. Het heeft een gestroomlijnde, gebogen tank en een laag zadel. De motor is dezelfde luchtgekoelde V-twin als de andere Warhawk-modellen.

Alle Warhawk Limited Edition-modellen worden met de hand gebouwd en zijn voorzien van hoogwaardige materialen zoals aluminium en koolstofvezel. Ze zijn ontworpen om zowel snelheid als stijl te bieden en zijn bedoeld voor verzamelaars en liefhebbers van exclusieve motorfietsen.

Het is niet duidelijk wat de toekomst zal brengen voor Curtiss-motorfietsen, maar één ding is zeker: de Warhawk zal een gewild verzamelobject blijven voor liefhebbers van motorfietsen en verzamelaars. Als je er een wilt bemachtigen, zul je snel moeten zijn, want met slechts 36 beschikbare exemplaren zal het niet lang duren voordat ze allemaal zijn uitverkocht.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...