De Rimac C_Two - een Adembenemende en Zelfrijdende Elektrische Hypercar

Rimac Concept_One is een elektrische sportwagen die de meesten van ons nog steeds herinneren, vooral na de dramatische crash van Richard Hammond tijdens het filmen van een aflevering van The Grand Tour. Maar nu is er een nieuw, verbeterd en zelfrijdend model: de Rimac C_Two. Deze hypercar is ontworpen om sneller, krachtiger en veelzijdiger te zijn dan zijn voorganger.

De Rimac C_Two is uitgerust met vier elektromotoren die in totaal 1.914 pk genereren, waardoor het een van de krachtigste elektrische auto's op de markt is. Om al die kracht aan te kunnen, heeft de auto vier versnellingsbakken: een enkele versnelling voor elk van de voorwielen en een paar versnellingsbakken met twee versnellingen aan de achterkant. Met deze kracht kan de C_Two in slechts 1,85 seconden van 0 tot 97 km/u accelereren en in slechts 11,8 seconden van stilstand naar 300 km/u.

Maar de Rimac C_Two is meer dan alleen snelheid en kracht. De hypercar is ook uitgerust met enorme remmen die stroom teruggenereren in de enkele lithium-mangaan-nikkelbatterij, waardoor hij een actieradius van 649 km heeft. Bovendien kan de batterij in slechts 30 minuten voor 80% worden opgeladen. Het zelfrijdende aspect van de auto is ook indrukwekkend, met acht camera's, een LIDAR-sensor, zes radars en twaalf ultrasone sensoren. Lane assist en automatische remtechnologie zijn standaard, maar de C_Two heeft ook gezichtsherkenning om te starten.

De Rimac C_Two is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een kunstwerk op wielen. Het ontwerp van de hypercar is prachtig, met een unieke uitstraling die aandacht trekt waar hij ook rijdt. Het interieur is net zo indrukwekkend, met hoogwaardige materialen en aandacht voor detail.

Kortom, de Rimac C_Two is een indrukwekkende hypercar die de grenzen van de elektrische auto verlegt. Het biedt snelheid, kracht, autonomie en stijl op een manier die we nog nooit eerder hebben gezien. Het is een statement van Rimac dat elektrische auto's niet alleen cool, maar ook snel en krachtig kunnen zijn.

De Rimac C_Two is ontworpen als een opvallende zelfrijdende hypercar die niet alleen sneller en krachtiger is dan zijn voorganger, de Concept_One, maar ook geschikt is voor langere cruises. Met een totaal vermogen van 1.914 pk dankzij vier elektromotoren, zal deze hypercar de meeste mensen verbazen. Om al die kracht, snelheid en adembenemende acceleratie aan te kunnen, is de C_Two uitgerust met enorme remmen, die ook stroom teruggenereren in de enkele lithium-mangaan-nikkelbatterij, waardoor dit beest een actieradius van 649 km kan scoren.

De Rimac C_Two heeft ook vier versnellingsbakken, één enkele versnelling voor elk van de voorwielen en een paar versnellingsbakken met twee versnellingen aan de achterkant. Dit geeft het de mogelijkheid om van 0 tot 97 km/u te gaan in slechts 1,85 seconden en van stilstand naar 300 km/u te gaan in slechts 11,8 seconden - een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de Concept_One.

Maar de Rimac C_Two heeft niet alleen brute kracht en snelheid; het beschikt ook over geavanceerde autonome rijtechnologie. De gelukkige eigenaren van een van deze hypercars zullen profiteren van autonomie van niveau vier, dankzij de acht camera's, een LIDAR-sensor, zes radars en twaalf ultrasone sensoren. Het heeft ook lane assist en automatische remtechnologie, die niet bepaald nieuw zijn, maar het nieuwe hypercar van Rimac zal een speciaal systeem hebben dat gezichtsherkenning gebruikt om te starten.

Hoewel de Rimac C_Two momenteel alleen beschikbaar is voor pre-ordering, is het een opwindend vooruitzicht voor autoliefhebbers. En voor degenen die zich afvragen wat er met de Concept_One is gebeurd nadat Richard Hammond ermee crashte, heeft Rimac hem volledig herbouwd en nu is hij terug op de weg.

Rimac C_Two

 • Aandrijving: elektrisch
 • Vermogen: 1.914 pk
 • Koppel: 2.300 Nm
 • Acceleratie (0-97 km/u): 1,85 seconden
 • Topsnelheid: 412 km/u
 • Actieradius: 649 km
 • Batterij: lithium-mangaan-nikkelbatterij
 • Laadtijd: 30 minuten voor 80% opladen
 • Remmen: grote remmen die ook stroom teruggenereren naar de batterij
 • Versnellingsbakken: vier versnellingsbakken (één voor elk van de voorwielen en een paar met twee versnellingen aan de achterkant)
 • Autonomie: niveau vier, dankzij acht camera's, een LIDAR-sensor, zes radars en twaalf ultrasone sensoren
 • Starten: gezichtsherkenningssysteem
 • Gewicht: 1.950 kg


De Rimac C_Two is voorzien van vier elektromotoren, die samen een indrukwekkend vermogen van 1.914 pk leveren, met een koppel van 2.300 Nm. Dit is mogelijk dankzij de lithium-mangaan-nikkelbatterij die het voertuig van energie voorziet. De hypercar beschikt over vier versnellingsbakken, één voor elk van de voorwielen en een paar met twee versnellingen aan de achterkant. De Rimac C_Two kan accelereren van 0 naar 97 km/u in slechts 1,85 seconden en heeft een topsnelheid van 412 km/u.

De batterij van de Rimac C_Two heeft een actieradius van 649 km en kan in slechts 30 minuten worden opgeladen tot 80% van zijn capaciteit. De remmen van de auto zijn groot en hebben de mogelijkheid om stroom terug te leveren aan de batterij tijdens het remmen.

Om te zorgen voor een hoog niveau van autonomie, heeft de Rimac C_Two acht camera's, een LIDAR-sensor, zes radars en twaalf ultrasone sensoren. Dit stelt de auto in staat om autonoom te rijden op niveau vier. De auto heeft ook een gezichtsherkenningssysteem om te kunnen starten.

Met een gewicht van 1.950 kg is de Rimac C_Two niet bepaald licht te noemen, maar het vermogen van de elektromotoren en het geavanceerde ontwerp zorgen voor een snelle en wendbare rijervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...