NIO EP9 - NextEV Elektrische Supercar die Records verbreekt

NextEV, het opkomende elektrische autobedrijf uit China dat ook betrokken is bij de Formule E, heeft besloten de wereld te veroveren met hun nieuwste project: de NIO EP9. Deze recordbrekende elektrische supercar heeft 1.360 PS, allemaal ontwikkeld door vier krachtige elektromotoren en vier afzonderlijke versnellingsbakken die samenwerken om deze schoonheid van stroom te voorzien. Het is het nieuwste project van NextEV, ontworpen om alle regels en records te breken en wil de komende jaren's werelds snelste elektrische supercar zijn, met serieuze technische en productiemogelijkheden en het ware potentieel van elektrische voertuigen.

Volgens het Chinese startende bedrijf zou dit verbluffende voertuig zogenaamd een ronde rond de Nurburgring doen in 7 minuten en 05,12 seconden, maar tot dat officieel is, sloeg de nieuwe EV het record op Circuit Paul Ricard, in Frankrijk, met een verbluffende tijd van slechts 1 minuut en 52,78 seconden.

De 777 V volledig elektrische aandrijflijn van de supercar betekent 0 tot 100 km/u in 2,7 seconden, een tijd van 0 tot 200 km/u van slechts 7,1 seconden en mogelijk een topsnelheid van 313 km/u. Het opladen duurt ongeveer 45 minuten, waarbij de bestuurder ongeveer 427 km kan genieten op één lading.

Esthetisch gezien is de NIO EP9 een echte knaller, met een vloerdiffuser over de volledige lengte, een verstelbare splitter aan de voorkant en een actieve achtervleugel die verwijst naar de mogelijkheden van NextEV's NIO EP9. Het is een combinatie van schoonheid en kracht.

NextEV heeft met de NIO EP9 hun technologische en productiecapaciteit laten zien. Het ontwikkelen van een supercar die volledig elektrisch is, is een uitdagende taak geweest, maar het bedrijf heeft bewezen dat het mogelijk is om een krachtige en snelle auto te creëren die tegelijkertijd duurzaam en milieuvriendelijk is.

Het bedrijf heeft plannen om de productie van de NIO EP9 uit te breiden en tegelijkertijd andere elektrische auto's te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het is een strategische zet van NextEV om de concurrentie aan te gaan met andere grote namen in de auto-industrie die ook elektrische auto's produceren.

De NIO EP9 is niet alleen een technologische prestatie, maar ook een esthetisch hoogstandje. Het ontwerp van de auto is futuristisch en heeft een agressieve uitstraling die past bij zijn krachtige prestaties. De auto is ontworpen om zowel op de racebaan als op de openbare weg te rijden, en het is duidelijk dat het bedrijf rekening heeft gehouden met zowel de prestaties als de esthetiek van de auto.

Al met al heeft NextEV met de NIO EP9 een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van elektrische auto's en heeft het bedrijf bewezen dat het mogelijk is om een supercar te maken die volledig elektrisch is en tegelijkertijd indrukwekkende prestaties levert. Het is een stap in de richting van een schonere en duurzamere toekomst voor de auto-industrie.

 • Vier elektromotoren die samen 1 MegaWatt aan vermogen leveren (equivalent aan 1.360 pk)
 • 6.334 Nm (4.671 lb-ft) direct koppel
 • Topsnelheid van 313 km/u (194 mph)
 • Acceleratie van 0 tot 100 km/u (62 mph) in 2,7 seconden
 • Acceleratie van 0 tot 200 km/u (124 mph) in 7,1 seconden
 • 777 V volledig elektrische aandrijflijn
 • Bereik van ongeveer 427 km (265 mijl) op één lading
 • Oplaadtijd van ongeveer 45 minuten
 • Vloerdiffuser over de volledige lengte
 • Verstelbare splitter aan de voorkant
 • Actieve achtervleugel
 • Carbon fibre monocoque chassis


Dit zijn indrukwekkende technische specificaties die de NIO EP9 een van de snelste en krachtigste elektrische supercars ter wereld maken. Het feit dat de auto volledig elektrisch is, toont de vooruitgang aan die wordt geboekt in de ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke auto's. 

Naast de technische specificaties is ook het ontwerp van de NIO EP9 indrukwekkend. Het is een strakke en aerodynamische supercar die is gebouwd op een carbon fibre monocoque chassis. Dit chassis is niet alleen sterk en licht, maar biedt ook uitstekende bescherming aan de bestuurder.

De vloerdiffuser over de volledige lengte, verstelbare splitter aan de voorkant en actieve achtervleugel zorgen niet alleen voor een agressieve uitstraling, maar helpen ook bij de aerodynamica van de auto. Dit is belangrijk omdat de NIO EP9 enorme snelheden kan bereiken en een goede aerodynamica nodig heeft om op de weg te blijven en stabiel te blijven bij hoge snelheden.

Naast de prestaties van de auto heeft NextEV ook veel aandacht besteed aan de productie van de NIO EP9. Ze hebben nieuwe technologieën ontwikkeld en toegepast om de productie te optimaliseren en het productieproces te versnellen. Dit is belangrijk omdat de productie van elektrische auto's doorgaans duurder is dan die van traditionele benzineauto's.

De NIO EP9 is ook betrokken bij de Formule E, een raceklasse voor volledig elektrische auto's. Dit toont aan dat de auto niet alleen is ontworpen om snel te zijn op de openbare weg, maar ook op het circuit. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van elektrische auto's, omdat het laat zien dat ze niet alleen geschikt zijn voor dagelijks gebruik, maar ook voor sportieve activiteiten zoals autoracen.

De NIO EP9 is een indrukwekkende elektrische supercar met ongelooflijke prestaties en een opvallend ontwerp. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van elektrische auto's en toont aan dat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook krachtig en spannend om te rijden.

Over NextEV

NextEV is een Chinees technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van elektrische auto's en andere mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 2014 door William Li, een ondernemer en voormalig eigenaar van een succesvolle internetbeveiligingsfirma.

Sinds de oprichting heeft NextEV grote vooruitgang geboekt op het gebied van elektrische auto's. Naast de NIO EP9 hebben ze ook de NIO ES8 SUV en de NIO ET7 sedan uitgebracht, beide volledig elektrische voertuigen die zich richten op de premium automarkt.

NextEV is ook betrokken bij de Formule E, waar het raceteam het kampioenschap won in het debuutseizoen van 2014-2015. Het bedrijf heeft aangegeven dat de ervaring in de Formule E hen heeft geholpen bij de ontwikkeling van hun straatauto's, en dat ze van plan zijn om in de toekomst meer elektrische sportauto's uit te brengen.

Het bedrijf heeft grote plannen om de wereld te veroveren met hun elektrische auto's en richt zich met name op de Chinese en Amerikaanse markten. Ze hebben geïnvesteerd in nieuwe technologieën en productieprocessen om hun auto's efficiënter en goedkoper te maken, en hebben ook samenwerkingsverbanden opgezet met andere technologiebedrijven om hun aanbod van mobiliteitsoplossingen uit te breiden.

Al met al is NextEV een opwindend bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve en krachtige elektrische auto's en mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf heeft in korte tijd indrukwekkende resultaten behaald en heeft veelbelovende plannen voor de toekomst.

Bezoek Website
De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...