Dit is de Porsche 911 Turbo S TR 800 van Manhart

Voor autoliefhebbers geldt de Porsche 911 Turbo S als een symbool van technische perfectie en tijdloze stijl. Met zijn gestroomlijnde voorkomen en krachtige prestaties, is deze supercar een droom die voor velen helaas geen werkelijkheid wordt. Maar wat als we je vertellen dat er nu een niveau van exclusiviteit en vermogen bestaat dat nog verder gaat dan de reeds indrukwekkende Turbo S? Maak kennis met de Porsche 911 Turbo S TR 800 van Manhart Performance, een voertuig dat snelheid en esthetiek herdefinieert en de harten van snelheidsduivels ongetwijfeld sneller zal doen kloppen.

Als je naar het hart kijkt van deze mechanische krachtpatser, vind je daar een 3,8-liter zescilinder boxermotor, welbekend bij de bewonderaars van het Duitse merk. Echter heeft Manhart zich niet ingehouden en heeft het standaard model een significant krachtinjectie gegeven. Gloednieuwe turbocompressoren, een verbeterde intercooler en een van roestvrijstaal gemaakte, speciaal ontworpen uitlaatsysteem tillen de TR 800 naar een ongekende 822 pk. Ter vergelijking: de originele 640 pk van de fabrieksversie lijkt bijna bescheiden. Deze upgrade leidt tot een auto die niet alleen op papier maar ook in de realiteit een adembenemende snelheid en kracht uitstraalt.

De wijzigingen doorgevoerd door Manhart beperken zich echter niet alleen tot het motorblok. De TR 800 is ook uitgevoerd met diverse aanpassingen die zowel functioneel als esthetisch de wagen naar een hoger plan tillen. Met grotere luchtinlaten en strak gesneden bumpers, naast een opvallende diffuser en een ambitieuze achtervleugel, staat de TR 800 garant voor aandacht op de weg. Het dynamische uiterlijk wordt extra benadrukt door de kleurencombinatie van het lavaoranje en satijnzwart, die terug te vinden is op zowel het exterieur als de speciaal ontworpen gesmede 21 en 22 inch velgen. De oranje remklauwen vormen een brug tussen het agressieve design en de sportieve aspiraties van de TR 800.

Het interieur van de TR 800 is een domein van pure luxe. Als bestuurder word je verwelkomd in een cockpit die is overladen met zwart-oranje leer, voorzien van contraststiksel en ondersteunende sportstoelen die zowel comfort als houvast bieden. De vloermatten bedekt met suède zorgen ervoor dat het kleurenschema doorgetrokken wordt tot in de kleinste details.

Hoewel de prijs van de TR 800 van Manhart Performance is omhuld met een sluier van mysterie, kunnen we ervan uitgaan dat deze aanzienlijk hoger zal liggen dan de standaard 911 Turbo S, mede dankzij de uitgebreide aanpassingen. Toch biedt Manhart klanten de flexibiliteit om individuele componenten aan te schaffen, dus liefhebbers hebben de mogelijkheid om hun eigen 911 Turbo S stap voor stap om te vormen tot hun persoonlijke droomauto.

Samenvattend is de Porsche 911 Turbo S TR 800 van Manhart een sensationeel voertuig dat de conventionele definitie van een sportwagen tart. Het representeert een combinatie van brute kracht, opvallende looks en een verfijnd interieur dat samenkomt tot een rijervaring die onvergetelijk is. Voor de autokenner is deze bijzondere uitvoering meer dan een middel van transport; het is een verlengstuk van de persoonlijkheid, een verkeerskunstwerk, een technisch meesterwerk dat de dromen van velen vertegenwoordigt, maar slechts een handvol zal bezitten. De Porsche 911 Turbo S TR 800 van Manhart is de incarnatie van automotive evolution en spreekt tot de verbeelding van een ieder die snelheid, lifestyle en luxueuze wagens hoog in het vaandel draagt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...