Dit is de Bentley Bentayga Speed Space Edition

Wanneer men denkt aan hoge snelheden en verfijnde luxe in de auto-industrie, komt Bentley vaak naar voren als een van de topmerken die deze kwaliteiten belichaamt. Met de Bentley Bentayga Speed Space Edition tilt Bentley deze ervaring naar een hoger niveau. Deze bijzondere editie is niet alleen geïnspireerd door snelheid, maar ook door de ruimte, en voegt daarmee een fascinerende twist toe aan luxe autorijden.

Het Britse merk Bentley staat alom bekend om zijn voorname klasse en hoge prestatieniveaus. Niet verwonderlijk dat zij met de Bentayga een luxe sport utility vehicle (SUV) hebben gecreëerd die indruk maakt. De Bentley Bentayga wordt sinds 2016 geproduceerd en zet de standaard voor wat mogelijk is binnen het segment van high-end SUV s. Het is niet alleen het snelste SUV productiemodel ooit bij zijn introductie, maar ook de duurste.

De naam Bentayga komt voort uit een samenspel van Bentley en Taiga, de naam van een grote transcontinentale sneeuwvlakte, evenals de Roque Bentayga, een indrukwekkende bergpiek op Gran Canaria. Hiermee benadrukt Bentley de kracht en robustheid die het voertuig uitstraalt. Dit komt tot uiting in de prestaties: een topsnelheid van 301 km/u, die elektronisch is begrensd, en de machtige aanwezigheid van dit voertuig op de weg.

Terug naar de Bentayga Speed Space Edition, die werd besteld door Bentley Orlando voor een welgestelde klant, is het resultaat van Mulliner’s maatwerk. De auto combineert een astronomisch thema met subtiele elegantie en krachtige prestaties. De buitenkant is bedekt met een donkergrijs metallic met groene accenten, genaamd Cypress verf, en wordt geaccentueerd met glanzende zwarte en oranje details die doen denken aan het vuur en de levendigheid van een lancering in de ruimtevaart.

Het interieur is niet minder spectaculair; bij het instappen valt meteen de verlichting op, geïnspireerd door een zonnestelsel met planeten in banen, een detail dat de kosmische ambities van de auto benadrukt. Oranje stiksels op het stuurwiel, de versnellingspook en rond de donkergrijze Galaxy Stone panelen bieden een prachtig contrast met de donkere lederen bekleding. De zorgvuldig uitgekozen details, zoals oranje microbiesjes op de zittingranden en vloermatten en de satijnzwarte luidsprekerroosters van het Naim audiosysteem, complementeren de onmiskenbaar luxueuze ervaring.

Onder de motorkap bevindt zich een krachtige 6,0-liter W12-motor met dubbele turbo die 626 pk en 900 Nm koppel produceert. Deze motorische kracht stelt de Bentayga Speed Space Edition in staat om in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren en een topsnelheid van 306 km/u te bereiken.

Aan boord van de Bentayga Speed Space Edition vinden we de nieuwste technologieën voor comfort en veiligheid, waaronder een 10,9-inch infotainmentscherm, smartphone-integratie met draadloos opladen, achteruitkijkcamera met top view, adaptieve cruise control en verschillende rijhulpsystemen. De ruime bagageruimte van 484 liter en het royale interieur bieden plaats aan vijf passagiers, terwijl de royale afmetingen van het voertuig zorgen voor een imposante aanwezigheid op de weg.

Met slechts 15 exemplaren die geproduceerd worden, vertegenwoordigt de Bentley Bentayga Speed Space Edition de exclusiviteit en het maatwerk waar Bentley'sMulliner-divisie om bekend staat. Het is meer dan een auto; het is een statement van persoonlijke smaak en geeft uiting aan een passie voor luxe en het buitenaardse.

Kortom, de Bentley Bentayga Speed Space Edition is een voertuig dat zowel de essentie van luxe touring als een eerbetoon aan menselijke prestaties in ruimtevaart omvat. Het toont de unieke capaciteiten van Bentley om persoonlijke dromen om te zetten in rijdende realiteit, en blijft daarmee een symbool van prestige en innovatie in de automobielindustrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...