Aston Martin's Exclusieve DBS Superleggera Concorde-editie is een eerbetoon aan snelheid en luchtvaart

Aston Martin en luxe sportwagens in speciale edities vormen een onverslaanbaar duo. De iconische Britse autofabrikant heeft onlangs de DBS Superleggera Concorde-editie onthuld, een gelimiteerde grand tourer die snelheid, luchtvaart en het legendarische supersonische vliegtuig Concorde viert, dat zestien jaar geleden zijn laatste vlucht maakte.

In opdracht van Aston Martin Bristol worden er slechts tien exemplaren van de DBS Superleggera Concorde-editie gebouwd. Deze wagens eren zowel de 50ste verjaardag van de eerste Concorde-vlucht als de 100ste verjaardag van British Airways, een van de twee Concorde-operators.

Deze op maat gemaakte auto's worden gecreëerd door Q by Aston Martin en zijn voorzien van een speciale British Airways-kleurstelling op het dak, aero-blad en de achterste diffuser, evenals een prachtig zwart koolstofvezeldak met daarop het unieke silhouet van de Concorde. Elk voertuig heeft ook het beroemde 'Speedmarque'-logo van British Airways op de voorvleugels in chroom, een klein Concorde-silhouet aan de zijkanten en een uniek vleugelbadge.

Het interieur is een eerbetoon aan British Airways en Concorde. De auto's zijn voorzien van blauwe bekleding die doet denken aan het kenmerkende cabineontwerp van de luchtvaartmaatschappij, met Concorde-logo's op de voorstoelen. Unieke elementen zijn onder andere een Alcantara-hemelbekleding met een 'sonic boom'-afbeelding, een Mach Meter-afbeelding geborduurd op de zonneklep van de bestuurder en op maat gemaakte paddle-shifters gemaakt van titanium afkomstig van Concorde-compressorbladen.

De Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition heeft ook een zwart vliegtuigidentificatienummer van de Civil Aviation Authority op de carrosserie en op maat gemaakte inspectieplaquettes die zijn ondertekend door Aston Martin CEO Andy Palmer en British Airways-voorzitter Álex Cruz. Onder de motorkap bevindt zich de krachtige 5,2-liter twin-turbo V12 uit de standaard DBS Superleggera.

Hoewel ze niet zo snel zijn als de Concorde, kunnen deze wagens met 715 pk en 900 Nm koppel een topsnelheid van 340 km/u bereiken en accelereren van 0 tot 100 km/u in slechts 3,4 seconden.

Hoewel de Aston Martin DBS Superleggera Concorde-editie slechts in een beperkte oplage van tien exemplaren wordt geproduceerd, is de exclusiviteit van deze wagens een belangrijk verkoopargument. De combinatie van prestaties, luxe en het historische eerbetoon aan de Concorde maken deze speciale editie tot een gewild verzamelobject voor autoliefhebbers en luchtvaartenthousiastelingen.

De DBS Superleggera Concorde-editie beschikt over geavanceerde technologieën, zoals een adaptief dempingssysteem, koolstof-keramische remmen en een geavanceerd aerodynamisch ontwerp, om een optimale rijervaring te bieden. Het op maat gemaakte interieur en de unieke details, zoals de Concorde-logo's en de op maat gemaakte paddle-shifters, zorgen voor een rijervaring die zowel luxueus als onvergetelijk is.

De samenwerking tussen Aston Martin en British Airways, twee iconische Britse merken, benadrukt het belang van innovatie en vooruitstrevend denken in zowel de auto- als luchtvaartindustrie. Het feit dat deze speciale editie zowel de 50ste verjaardag van de eerste Concorde-vlucht als de 100ste verjaardag van British Airways viert, is een bewijs van hun blijvende erfenis en impact op de wereld van vervoer en luxe.

De DBS Superleggera Concorde-editie is een eerbetoon aan het verleden en een blik op de toekomst van luxe en prestaties. Het is een perfecte combinatie van snelheid, design en technologische innovatie die de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van luxe sportwagens en luchtvaart blijft verleggen. Met slechts tien exemplaren beschikbaar, is de DBS Superleggera Concorde-editie een zeldzaam en begeerlijk bezit, bestemd voor een selecte groep liefhebbers die het belang van snelheid, luchtvaart en de erfenis van de iconische Concorde kunnen waarderen.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde-editie

Motor:

 • Type: 5,2-liter V12 biturbo
 • Vermogen: 715 pk
 • Koppel: 900 Nm (664 lb-ft)


Prestaties:

 • Topsnelheid: 340 km/u (211 mph)
 • Acceleratie (0-100 km/u of 0-62 mph): 3,4 seconden


Transmissie:

 • Type: 8-traps automatische versnellingsbak
 • Op maat gemaakte titanium paddle-shifters, gemaakt van Concorde-compressorbladen
 • Ophanging en remmen:

  • Adaptief dempingssysteem
  • Koolstof-keramische remmen
 • Aerodynamica:

  • Geavanceerd aerodynamisch ontwerp, geïnspireerd door de Concorde
 • Exterieurdetails:

  • British Airways-kleurenschema op de dakstrake, aero-blad en achterste diffuser
  • Zwart getint koolstofvezeldak met Concorde-silhouet
  • "Speedmarque"-logo van British Airways op de voorvleugels in chroom
  • Concorde-silhouet aan de zijkanten en unieke vleugelbadge
 • Interieurdetails:

  • Blauwe bekleding geïnspireerd op het kenmerkende cabineontwerp van British Airways
  • Concorde-logo's op de voorstoelen
  • Unieke bedrukte Alcantara-hemelbekleding met "sonic boom"-afbeelding
  • Mach Meter-afbeelding geborduurd op de zonneklep van de bestuurder
  • Zwart geverfd vliegtuigidentificatienummer van de Civil Aviation Authority onder de huid
  • Op maat gemaakte inspectieplaquettes, ondertekend door Aston Martin CEO Andy Palmer en British Airways-voorzitter Álex Cruz


De Aston Martin DBS Superleggera Concorde-editie combineert indrukwekkende prestaties met luxe details en een eerbetoon aan de iconische Concorde. Deze speciale editie onderscheidt zich door zijn unieke uiterlijk, interieurafwerking en exclusieve details die verwijzen naar de Concorde en British Airways, waardoor het een zeldzaam en begeerlijk bezit is voor liefhebbers van sportwagens en luchtvaart.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...