De Range Rover Evoque NW8

Land Rover, de toonaangevende fabrikant van luxe SUV s, heeft haar nieuwste creatie geïntroduceerd: de Range Rover Evoque NW8. Dit model is een eerbetoon aan Groot-Brittannië en meer specifiek aan de iconische Londense wijk Noordwest-Londen, met zijn beroemde postcode NW8 waar de legendarische Abbey Road Studios zich bevinden. De plek die zonder twijfel op de wereldkaart werd gezet door de Beatles en hun onvergetelijke zebra-crossing cover.

Uitgedost in het kenmerkende Fuji White, trekt de Range Rover Evoque NW8 direct de aandacht met zijn stijlvolle Firenze Red-dak en bijpassende zijspiegelkappen, wat een stoer contrast biedt tegen de sneeuwwitte exterieurafwerking. Het opvallende rood herhaalt zich in de letters op de motorkap, waardoor deze speciale uitvoering meteen herkenbaar is. De Range Rover Evoque NW8 staat majestueus op 20-inch Narvik Black lichtmetalen velgen, en wordt verder geaccentueerd door verduisterde koplampen en mistlampen, heldere achterlichten, Santorini Black luchtuitlaten en grille, en zwart uitgevoerde bumperdelen. Deze designelementen vormen een harmonieuze combinatie die de Evoque NW8 een dynamische uitstraling geeft.

Binnenin de wagen gaat de stijlvolle lijn verder. De Ebony stoelen zijn bekleed met exclusief Taurus-leer en voorzien van geborduurde hoofdsteunen die getuigen van een oog voor detail en luxe. Verder accentueren de geanodiseerde rode draaiknop van de driver selector en een witte versnellingspook met rode graphics het unieke karakter van deze auto.

Over de prijsstelling van de Range Rover Evoque NW8 is nog niets bekend, maar het is duidelijk dat Land Rover een exclusief meesterwerk heeft gecreëerd. Met slechts 1.000 exemplaren van deze speciale editie op de markt, wordt het bezit ervan een privilege voor een selecte groep liefhebbers.

Technische superioriteit is eveneens gegarandeerd met een krachtige 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor, goed voor een solide 240 pk en een koppel van 340 Nm. Deze machine katapulteert de Evoque NW8 van 0 naar 100 km/u in slechts 7,6 seconden, met een adembenemende topsnelheid van 217 km/u.

Gekoppeld aan een soepele 9-traps automatische transmissie, biedt het voertuig een verfijnde rijervaring, terwijl de vierwielaandrijving en het Terrain Response-systeem met vijf rijmodi ervoor zorgen dat de Evoque zich op elk type ondergrond thuis voelt. Of je nu door modderige trails navigeert of elegante stadsstraten, de Evoque NW8 blijft indrukwekkend presteren.

Het gemiddelde brandstofverbruik van 7,8 L/100 km en de CO2-uitstoot van 181 g/km zijn redelijk voor een voertuig in deze klasse, vooral als je bedenkt de prestaties en luxe die de Evoque NW8 te bieden heeft.

Qua afmetingen biedt de Evoque NW8 een comfortabele cabine binnen een lengte van 4.371 mm, breedte (inclusief zijspiegels) van 2.100 mm en een hoogte van 1.635 mm. De wielbasis van 2.660 mm verzekert een stabiele wegligging, terwijl de bodemvrijheid van 212 mm de off-road capaciteiten benadrukt.

Daarnaast is de Evoque NW8 uitgerust met een reeks premium voorzieningen, waaronder het Torque Vectoring by Braking-systeem voor geoptimaliseerde stabiliteit in bochten, het Adaptive Dynamics-systeem voor een optimale rijbeleving, en een ultramodern Meridian audiosysteem met 10 luidsprekers voor ultiem luistergenot.

Met een unieke styling die hint naar de Londense flair, en uitgerust met moderne technologieën en comfort, is de Range Rover Evoque NW8 een ware uiting van moderne Britse raffinement. Dit rijdend symbool van elegantie maakt de Range Rover Evoque NW8 niet alleen een auto, maar ook een statement van exclusiviteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...