Energica Eva is de adembenemende elektrische motorfiets van Italië

Energica, de Italiaanse fabrikant van elektrische motorfietsen, heeft een van de beste elektrische fietsen ter wereld ontworpen en ontwikkeld: de Eva. Dit unieke voertuig, de eerste supersportmotorfiets in zijn soort, is snel en gemakkelijk te hanteren. Met een permanente magneet AC, oliegekoelde motor en een vermogen van 95 pk en 125 ft lb koppel, levert de Eva onmiddellijke kracht en opwinding op het moment dat u het gaspedaal aanraakt.

De motor heeft vier rijmodi: Urban, Eco, Rain en Sport, afhankelijk van de stemming van de rijder, en kan tot 125 mijl afleggen in Eco-modus met één keer opladen. De topsnelheid van de fiets zou 125 km/u moeten zijn in de sportmodus, maar het is de snelle acceleratie die indrukwekkend is. Energica heeft ook een snellaadsysteem geïntegreerd dat compatibel is met commerciële laadstations en tot 85% van de batterij in slechts 30 minuten kan opladen.

De Eva heeft een stalen buisvormig latwerkframe, een gegoten aluminium swingarm en een stijlvolle wigvormige carrosserie, wat resulteert in een werkelijk indrukwekkend voorbeeld van Italiaans design. Deze snelle, veilige en milieuvriendelijke motorfiets begint bij €34.000 en is een must-have voor elke rijder die op zoek is naar een unieke, adembenemende ervaring op de weg.

De Energica Eva is ontworpen met de rijder in gedachten. Het is een zeer responsieve machine die de rijder de controle geeft die nodig is om de weg met vertrouwen te verkennen. De vier rijmodi zorgen ervoor dat de motorfiets aan verschillende situaties kan worden aangepast. De Eco-modus is perfect voor het dagelijkse woon-werkverkeer en zorgt voor een maximaal bereik van de batterij. De Sport-modus is daarentegen meer geschikt voor een sportieve rijstijl en levert het maximale vermogen van de motor.

Naast de technische specificaties is de Energica Eva ook ergonomisch ontworpen voor comfort. De zithoogte is laag genoeg om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren in het stadsverkeer, terwijl de wigvormige carrosserie zorgt voor een gestroomlijnde look en minimale windweerstand. Het digitale dashboard geeft de rijder alle informatie die nodig is, waaronder snelheid, bereik en batterijniveau.

Het is vermeldenswaard dat de Energica Eva niet alleen indrukwekkend is op technisch en esthetisch vlak, maar ook op milieuvlak. Deze elektrische motorfiets stoot geen schadelijke stoffen uit en draagt bij aan een schonere lucht. Het is een investering voor de toekomst en zal op de lange termijn kostenbesparend zijn, aangezien elektrische motoren minder onderhoud en minder brandstof nodig hebben dan traditionele motorfietsen.

De Energica Eva is een unieke, adembenemende elektrische motorfiets met een reeks indrukwekkende technische specificaties en een stijlvol Italiaans ontwerp. Het is een fantastische keuze voor rijders die op zoek zijn naar een hoogwaardige en comfortabele rijervaring, terwijl ze ook bijdragen aan een beter milieu.

Energica Eva

 • Motor: Permanent magnet AC, oliegekoeld
 • Vermogen: 95 pk
 • Koppel: 125 ft lb
 • Topsnelheid: 125 km/u in de Sport-modus
 • Acceleratie: snelle acceleratie dankzij het hoge koppel van de motor
 • Batterij: Lithium-polymeerbatterij, capaciteit van 21,5 kWh
 • Bereik: tot 125 mijl in de Eco-modus
 • Koelsysteem: vloeistofkoeling voor de motor en batterij
 • Gewicht: 260 kg
 • Frame: stalen buisvormig latwerkframe
 • Vering: verstelbare voorvork en achterschokdemper
 • Remmen: dubbele remschijven aan de voorkant en een enkele remschijf aan de achterkant, voorzien van ABS
 • Wielen: gegoten aluminium velgen met Pirelli Diablo Rosso III banden
 • Dashboard: volledig digitaal dashboard met meerdere functies en informatie, zoals snelheid, bereik, batterijniveau, rijmodus enz.
 • Rijmodi: vier rijmodi - Urban, Eco, Rain en Sport - die de motorfiets aan verschillende situaties aanpassen
 • Laadtijd: 3,5 uur voor een volledige oplading van de batterij met een standaardlader en 30 minuten om 85% op te laden met een snellader
 • Gewichtsverdeling: 49/51 gewichtsverdeling tussen voor- en achterwielen voor betere stabiliteit en handling
 • Carrosserie: wigvormige carrosserie voor een gestroomlijnd uiterlijk en minimale windweerstand
 • Ergonomie: lage zithoogte en comfortabele zithouding voor een betere controle en handling van de motor


De Energica Eva is ontworpen om zowel snel als comfortabel te zijn. De permanente magneet AC-motor levert veel vermogen en koppel, wat resulteert in een snelle acceleratie. De vier rijmodi bieden verschillende instellingen voor rijders, afhankelijk van hun behoeften en rijomstandigheden. Het chassis en de vering zijn ontworpen voor een betere stabiliteit en handling van de motor.

Het koelsysteem van de Energica Eva is een belangrijk kenmerk, aangezien het vloeistofkoeling biedt voor zowel de motor als de batterij, wat de prestaties en de levensduur van de motor en de batterij verbetert. Het digitale dashboard geeft de rijder alle informatie die nodig is om de prestaties van de motor te optimaliseren en de rit comfortabeler te maken. De batterij heeft een lange levensduur en kan worden opgeladen met een standaardlader of een snellader.

De Energica Eva is een elektrische motorfiets die snelheid, comfort en milieuvriendelijkheid combineert. Het is een investering in de toekomst en biedt een duurzame en kosteneffectieve manier van rijden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...