Bentley viert 90 jaar Le Mans met exclusieve speciale edities Bentley Continental GT & Mulsanne Le Mans Editions

Bentley, de beroemde Britse luxewagenproducent, viert de 90ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans-race met de introductie van twee speciale edities van hun modellen: de Bentley Mulsanne Le Mans en de Bentley Continental GT Le Mans.

De Bentley Mulsanne Le Mans onderscheidt zich met zijn diamantgewatteerde lederen stoelen, geboorde lichtmetalen pedalen en verlichte dorpelplaten met het 'Le Mans Edition' logo. Dit model is tevens uitgerust met een 4-uitlaatsysteem, 5-spaaks lichtmetalen velgen in een donkere tint en een sportief afgestelde ophanging.

Ook de Bentley Continental GT Le Mans heeft diamantgewatteerde stoelen, geborduurde hoofdsteunen en vergelijkbare dorpelplaten als die van de Mulsanne. Deze uitvoering wordt verder uitgerust met een nieuwe set 21-inch wielen en een indrukwekkende Breitling Le Mans Edition klok.

Bentley zal slechts 48 exemplaren van deze twee modellen produceren, elk beschikbaar in een speciale configuratie ter ere van een van de zes coureurs. De unieke ontwerpkleurenschema'sen talloze versieringen zijn kenmerkend voor elke configuratie. Echter, de Le Mans Edition Bentleys zullen exclusief verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika en gaan dit jaar in de verkoop. Deze gelimiteerde oplage biedt liefhebbers een unieke kans om een stukje racegeschiedenis te bezitten.

Deze exclusieve Bentley Le Mans Edition-modellen zijn een eerbetoon aan het rijke erfgoed van Bentley in de autosport en de vele successen die het merk heeft behaald op het wereldberoemde Circuit de la Sarthe in Le Mans, Frankrijk. Het is een passende viering van een indrukwekkende mijlpaal in de geschiedenis van de 24 uur van Le Mans-race.

Naast de kenmerkende esthetische elementen van de Mulsanne en Continental GT Le Mans Editions, bieden deze modellen ook geavanceerde technologie en hoogwaardige prestaties die passen bij de reputatie van Bentley. Ze zijn uitgerust met krachtige motoren die zorgen voor een indrukwekkende acceleratie en een soepel rijgedrag, terwijl geavanceerde veiligheids- en infotainmentsystemen zorgen voor een comfortabele en plezierige rijervaring.

Eigenaren van deze zeldzame Bentley Le Mans Editions zullen ongetwijfeld genieten van het bezit van een uniek stukje Bentley-geschiedenis, terwijl ze de uitzonderlijke luxe en prestaties ervaren waar het merk bekend om staat. Bovendien zullen deze modellen ongetwijfeld een verzamelobject worden voor liefhebbers van Bentley en autosport, aangezien hun zeldzaamheid en historische betekenis hun waarde alleen maar zullen vergroten.

Met de release van de Mulsanne en Continental GT Le Mans Editions, bevestigt Bentley opnieuw zijn toewijding aan innovatie, erfgoed en vakmanschap, en toont het merk zijn diepe verbondenheid met de wereld van de autosport.

  • Bentley Mulsanne Le Mans Edition:

    • Motor: 6,75-liter V8 twin-turbo, met 505 pk en 1020 Nm koppel
    • Transmissie: 8-traps automatische versnellingsbak
    • 4-uitlaatsysteem voor verbeterde prestaties en geluid
    • Sportief afgestemde ophanging voor betere wegligging
    • 5-spaaks lichtmetalen velgen met donkere tint
    • Exclusieve Le Mans Edition exterieur- en interieurafwerking
  • Bentley Continental GT Le Mans Edition:

    • Motor: 4,0-liter V8 twin-turbo, met 521 pk en 680 Nm koppel (V8 S-variant) of 6,0-liter W12, met 626 pk en 900 Nm koppel (Speed-variant)
    • Transmissie: 8-traps automatische versnellingsbak
    • Exclusieve 21-inch lichtmetalen wielen
    • Breitling Le Mans Edition klok in het interieur
    • Speciale Le Mans Edition dorpelplaten, geborduurde hoofdsteunen en diamanten gewatteerde stoelen


Beide modellen:

  • Gelimiteerde oplage van slechts 48 eenheden per model
  • Beschikbaar in zes unieke configuraties ter ere van zes legendarische Bentley-coureurs
  • Geavanceerde veiligheids- en infotainmentsystemen
  • Luxueus interieur met hoogwaardige materialen en afwerking


Over 90 jaar Le Mans

Een viering van snelheid, uithoudingsvermogen en innovatie

De 24 uur van Le Mans is een iconische autorace die sinds 1923 wordt gehouden in Le Mans, Frankrijk. Het is een van de meest prestigieuze autoraces ter wereld en maakt deel uit van het FIA World Endurance Championship. De race test de vaardigheden van coureurs en de betrouwbaarheid van auto's in een uitdagende 24-uursrace, waar snelheid, uithoudingsvermogen en technische innovatie van cruciaal belang zijn.

Gedurende de 90-jarige geschiedenis van Le Mans zijn er tal van memorabele momenten en prestaties geweest, waaronder:

  • De eerste editie van de race in 1923, gewonnen door André Lagache en René Léonard in een Chenard & Walcker.
  • Bentley'svroege successen, met vijf overwinningen tussen 1924 en 1930.
  • De dominantie van Jaguar in de jaren '50, met vijf overwinningen tussen 1951 en 1957.
  • De beroemde 'Ford vs. Ferrari' rivaliteit in de jaren '60, waarbij Ford vier opeenvolgende overwinningen behaalde van 1966 tot 1969.
  • Porsche'songekende succes in Le Mans, met 19 algemene overwinningen sinds hun eerste overwinning in 1970.
  • Audi'smoderne dominantie, met 13 overwinningen tussen 2000 en 2014.
  • Toyota'seerste overwinning in 2018, na vele jaren van ongrijpbare triomf.


Le Mans heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van baanbrekende autotechnologieën, zoals schijfremmen, aerodynamica, brandstofbesparing en hybride aandrijfsystemen. Veel van deze innovaties hebben hun weg gevonden naar productieauto's, waardoor de 24 uur van Le Mans niet alleen een race-evenement is, maar ook een proeftuin voor de auto-industrie.

Ter ere van 90 jaar Le Mans zijn er speciale evenementen, tentoonstellingen en limited edition voertuigen, zoals de eerdergenoemde Bentley Mulsanne en Continental GT Le Mans Editions, die het rijke erfgoed van deze legendarische race vieren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...