De nieuwe Porsche Macan Turbo 2020 - meer vermogen en opvallende kenmerken

Porsche heeft onlangs de langverwachte Macan-serie 2020 onthuld, en het goede nieuws is dat de Macan Turbo weer terug is na een jaar afwezigheid, met meer vermogen dan ooit tevoren. Hoewel het nieuwe model is uitgerust met een kleinere motor, presteert het beter dan zijn voorganger en biedt het een indrukwekkende rijervaring.

De 2020 Porsche Macan Turbo wordt aangedreven door een krachtige 2,9 liter V6-motor met dubbele turbo, die een indrukwekkend vermogen levert van 434 pk en een koppel van 550 Nm. Hierdoor kan deze compacte SUV van Porsche in slechts 4,3 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u, of zelfs in 4,1 seconden met het optionele Sport Chrono-pakket. Dit zijn indrukwekkende cijfers voor een SUV.

De topsnelheid van de Macan Turbo bedraagt maar liefst 269 km/u. Hoewel de vorige generatie slechts marginaal langzamer was, met een verschil van 0,3 seconden in de acceleratietijd en 3 km/u in de topsnelheid, zijn dit nog steeds aanzienlijke verbeteringen, vooral gezien het feit dat deze nieuwe Macan Turbo wordt aangedreven door een kleinere motor. Bovendien is de nieuwe Macan Turbo uitgerust met enkele opvallende functies, zoals de Porsche Surface Coated Brakes (PSCB) met wolfraamcarbide coating, een sportuitlaat, lichtgewicht 20' Macan Turbo-wielen en het Porsche Active Suspension Management (PASM)-systeem.

Optioneel kunnen kopers kiezen voor de Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB) en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+). Wat betreft het exterieurontwerp heeft de nieuwe Macan Turbo enkele opfrissingen gekregen, waaronder drie grote luchtinlaten, Sport Design-zijrokken en Sport Design-spiegels. De dakspoiler is opnieuw ontworpen en de voorkant is voorzien van nieuwe LED-mistlampen met dubbele strip en standaard Porsche Dynamic Light System (PDLS).

Het interieur van de Macan Turbo is luxueus en biedt standaard een alcantara-dakbedekking, 18-voudig verstelbare Adaptive Sport Seats met Memory Package en een krachtig Bose Surround Sound-systeem met 665 watt en 14 luidsprekers. De prijs van de nieuwe Porsche Macan Turbo begint vanaf ongeveer €100.000, afhankelijk van de gekozen opties en configuratie.

Met zijn verbeterde vermogen, opvallende kenmerken en luxueuze interieur, biedt de nieuwe Porsche Macan Turbo een buitengewone rijervaring voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar prestaties en comfort in een compacte SUV.

Naast de genoemde kenmerken zijn er nog enkele andere opvallende aspecten van de nieuwe Porsche Macan Turbo 2020 die het vermelden waard zijn.

De Macan Turbo is uitgerust met geavanceerde technologieën om de rijervaring te optimaliseren. Het beschikt over het Porsche Communication Management (PCM) met een 10,9-inch touchscreen-display, waarmee de bestuurder toegang heeft tot navigatie, entertainment en voertuiginstellingen. Daarnaast is er ook Apple CarPlay®-integratie en een WLAN-hotspot beschikbaar.

Veiligheid staat ook hoog in het vaandel bij Porsche. De Macan Turbo is uitgerust met een reeks geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie, verkeersbordenherkenning en een parkeerassistent met achteruitrijcamera.

Het design van de nieuwe Macan Turbo is dynamisch en aerodynamisch geoptimaliseerd. Het heeft strakke lijnen, een gestroomlijnde carrosserie en geprononceerde wielkasten die de sportieve uitstraling versterken. Bovendien zijn er verschillende lakkleuren beschikbaar om de auto verder te personaliseren.

Wat betreft de efficiëntie heeft de nieuwe Macan Turbo verbeteringen doorgevoerd. Het is uitgerust met een start-stopfunctie en een energieterugwinningssysteem, wat bijdraagt aan een verminderd brandstofverbruik en lagere emissies.

Als het gaat om de rijervaring, biedt de Macan Turbo een uitgebalanceerd en responsief rijgedrag. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) systeem zorgt voor een optimale wegligging, terwijl de Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+) technologie de rijdynamiek verbetert door het koppel naar de afzonderlijke wielen te sturen.

Al met al biedt de nieuwe Porsche Macan Turbo 2020 een combinatie van kracht, technologie, veiligheid en een opvallend design. Het is een compacte SUV die het rijplezier en de luxe kenmerken van een Porsche combineert, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een sportieve en veelzijdige auto.

  • Motor: 2,9 liter V6-motor met dubbele turbo
  • Vermogen: 434 pk
  • Koppel: 550 Nm
  • Acceleratie 0-100 km/u: 4,3 seconden (4,1 seconden met Sport Chrono-pakket)
  • Topsnelheid: 269 km/u
  • Remmen: Standaard Porsche Surface Coated Brakes (PSCB) met wolfraamcarbide coating
  • Uitlaatsysteem: Sportuitlaat
  • Wielen: Lichtgewicht 20' Macan Turbowielen
  • Ophanging: Porsche Active Suspension Management (PASM) systeem
  • Optionele upgrades: Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB) en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+)
  • Exterieur: Drie grote luchtinlaten, Sport Design-zijrokken, Sport Design-spiegels, herontworpen dakspoiler, LED-mistlampen met dubbele strip en Porsche Dynamic Light System (PDLS)
  • Interieur: Standaard alcantara-dakbedekking, 18-voudig verstelbare Adaptive Sport Seats met Memory Package, Bose Surround Sound-systeem van 665 watt met 14 luidsprekers
  • Technologie: Porsche Communication Management (PCM) met 10,9-inch touchscreen-display, Apple CarPlay®-integratie, WLAN-hotspot
  • Veiligheid: Adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie, verkeersbordenherkenning, parkeerassistent met achteruitrijcamera
  • Efficiëntie: Start-stopfunctie, energieterugwinningssysteem
  • Design: Dynamisch en aerodynamisch geoptimaliseerd, beschikbaar in verschillende lakkleuren


Porsche in België

Porsche is een bekend automerk dat wereldwijd bekend staat om zijn sportieve en luxueuze auto's. Het merk heeft ook een sterke aanwezigheid in België, waar het een gevestigde naam is onder autoliefhebbers.

Porsche heeft in België meerdere officiële dealers en servicecentra verspreid over het hele land. Deze locaties bieden een breed scala aan Porsche-modellen, waaronder de iconische 911, de sportieve Cayman en Boxster, de ruime en veelzijdige Macan en Cayenne, en de luxueuze Panamera.

België heeft een bloeiende autoscene, met liefhebbers die genieten van de prestaties, het vakmanschap en de unieke styling die Porsche te bieden heeft. Het merk wordt gewaardeerd om zijn uitstekende techniek, aandacht voor detail en het vermogen om een ongeëvenaarde rijervaring te leveren.

Naast het aanbieden van nieuwe auto's, biedt Porsche ook een uitgebreid aanbod aan gepersonaliseerde opties en accessoires, zodat klanten hun Porsche kunnen aanpassen aan hun eigen smaak en voorkeuren.

Porsche heeft ook een sterke betrokkenheid bij de autosport in België. Het merk heeft deelgenomen aan verschillende races en evenementen, waaronder de bekende 24 uur van Spa-Francorchamps en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Kortom, Porsche heeft een prominente aanwezigheid in België, waar autoliefhebbers kunnen genieten van de opwindende en luxueuze wereld van Porsche-auto's, ondersteund door een uitgebreid netwerk van dealers en servicecentra:

  • Porsche Centre Brussels: Gelegen in Brussel, biedt dit dealercentrum een breed scala aan nieuwe en gebruikte Porsche-modellen, evenals onderhouds- en reparatiediensten. Met hun uitgebreide showroom en deskundige service is Porsche Centre Brussels een betrouwbare bestemming voor autoliefhebbers.  www.porsche-brussels.be

  • Porsche Centre Antwerpen: Dit dealercentrum, gevestigd in Antwerpen, is een populaire bestemming voor Porsche-liefhebbers. Het biedt een uitgebreide selectie van Porsche-modellen en deskundige service. Bezoekers kunnen rekenen op een professioneel team dat klaarstaat om hen te begeleiden bij het vinden van hun ideale Porsche. www.porsche-antwerpen.be

  • Porsche Centre Sint-Martens-Latem (Gent): Gelegen in Sint-Martens-Latem, een gemeente in de regio van Latem in België, bedient dit dealercentrum klanten in de omgeving van Gent. Hier vinden autoliefhebbers een uitgebreide selectie van nieuwe Porsche-modellen en hoogwaardige service en onderhoudsdiensten. Porsche Centre Sint-Martens-Latem is een bekende bestemming waar bezoekers kunnen genieten van de luxe en sportieve kenmerken van Porsche-voertuigen. www.porsche-latembelgium.be

  • Porsche Centre Knokke: Gelegen in Knokke, is dit dealercentrum een favoriete bestemming voor autoliefhebbers aan de Belgische kust. Met een luxe showroom en de nieuwste Porsche-modellen biedt Porsche Centre Knokke een unieke ervaring voor bezoekers.  www.porsche-knokke.be

  • Porsche Centre Luik: Dit officiële dealercentrum is gevestigd in Luik, in de regio Wallonië. Het richt zich specifiek op het bedienen van klanten in deze regio en biedt een breed scala aan Porsche-voertuigen, zowel nieuw als gebruikt. Met een showroom vol met de nieuwste Porsche-modellen en professioneel advies, staat het team klaar om klanten te helpen bij het kiezen van hun droomauto. www.porsche-luik.be

  • Porsche Centre Ghislenghien: Gelegen in Ghislenghien, biedt dit dealercentrum Porsche-modellen en hoogwaardige service aan klanten in de regio Henegouwen. Bezoekers kunnen rekenen op de expertise en betrouwbaarheid van Porsche Centre Ghislenghien bij het vinden van de perfecte Porsche.  www.porsche-ghislenghien.be


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...