Curtiss Psyche is de nieuwe elektrische motorfiets die de Harley Davidson Livewire uitdaagt

Curtiss Motorcycles staat bekend om zijn iconische skeletontwerp en introduceert nu zijn nieuwste creatie, de Psyche. Dit is een revolutionaire elektrische fiets die de concurrentie zal aangaan met de Harley Davidson Livewire. Naar verwachting zal deze fiets, die gepland staat om uitgebracht te worden in het najaar van 2021, de meest betaalbare motorfiets van Curtiss zijn met een prijs die overeenkomt met de Livewire, die momenteel beschikbaar is voor €29.799.

Deze verbluffende motorfiets, die ook wel 'de minnaar' wordt genoemd, is vernoemd naar de Griekse godin van de liefde en heeft een minimalistisch skeletframe met lage proporties en een indrukwekkende houding. Hoewel er nog geen gedetailleerde specificaties beschikbaar zijn, weten we dat de Psyche zal worden geleverd met twee vermogensopties, 48 of 96 pk, en een gewicht van ongeveer 170 kg. Bovendien heeft de fiets een geschat bereik van 260 km per lading.

Curtiss Motorcycles gelooft in de marktniche van elektrische fietsen en wil de komende jaren de premium motormarkt veroveren, een segment dat momenteel nog voornamelijk gebaseerd is op benzinefietsen. De Psyche zal naar verwachting beschikbaar zijn in een breed scala aan kleuren, maar het zwart-witthema is simpelweg onweerstaanbaar.

De toekomst van elektrische motorfietsen ziet er veelbelovend uit, en we zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen in deze industrie. Met de komst van de Psyche laat Curtiss Motorcycles zien dat zij serieus de uitdaging aangaan om de premium motormarkt te transformeren.

Curtiss Motorcycles, gevestigd in Alabama, is van plan om de komende jaren de concurrentie aan te gaan met de grote namen in de motormarkt en het segment van de elektrische fietsen te domineren. De Psyche is slechts het begin van hun ambitieuze plannen.

Naast het bieden van een uniek ontwerp en betaalbare prijs, zal de Psyche ook een duurzame en milieuvriendelijke optie zijn voor motorrijders. De opkomst van elektrische motorfietsen zal naar verwachting de CO2-uitstoot en geluidsoverlast verminderen, terwijl het rijplezier en de prestaties behouden blijven.

Met een geschat bereik van 160 mijl per lading zal de Psyche geschikt zijn voor lange ritten en avontuurlijke tochten. Het vermogensopties van 48 of 96 pk zal de bestuurder de flexibiliteit geven om te kiezen voor een sportieve of meer ontspannen rijervaring.

De Curtiss Psyche is een elektrische fiets die veelbelovend is en de potentie heeft om de motormarkt te veranderen. Het unieke ontwerp, de betaalbare prijs en de duurzame aard zullen zeker aantrekkelijk zijn voor motorrijders die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en ervaring. We kijken er naar uit om meer te zien van deze opwindende ontwikkelingen in de wereld van elektrische motorfietsen.

Curtiss Psyche

  • Skeletontwerp: Curtiss Motorcycles staat bekend om zijn iconische skeletontwerp en de Psyche is hierop geen uitzondering. Dit minimalistische ontwerp geeft de motorfiets een unieke uitstraling.

  • Elektrische motor: De Psyche is een volledig elektrische motorfiets en zal naar verwachting twee vermogensopties hebben, 48 of 96 pk.

  • Gewicht: De Psyche zal naar verwachting ongeveer 170 kg (375 lb) wegen.

  • Bereik: De Psyche zal naar verwachting een indrukwekkend bereik hebben van 160 mijl (260 km) per lading.

  • Zitplaatsen: De Psyche is een eenzitsbank en heeft een lage proportie, wat bijdraagt aan de indrukwekkende houding van de motorfiets.

  • Prijs: Naar verwachting zal de Psyche de meest betaalbare motorfiets van Curtiss zijn, met een prijs die overeenkomt met die van de Harley Davidson Livewire, die momenteel beschikbaar is voor €29.799.

  • Kleur: De Psyche zal naar verwachting beschikbaar zijn in een breed scala aan kleuren, waaronder het onweerstaanbare zwart-witthema.

  • Duurzaamheid: De Psyche is een duurzame en milieuvriendelijke optie voor motorrijders, omdat het de CO2-uitstoot en geluidsoverlast vermindert.

  • Rijervaring: Met de keuze tussen 48 of 96 pk zal de Psyche rijders de flexibiliteit geven om te kiezen voor een sportieve of meer ontspannen rijervaring.

  • Verwachte releasedatum: De Psyche zal naar verwachting worden uitgebracht in het najaar van 2021.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...