Deze verrukkelijke Aston Martin Vantage V12 S 80 eert de Spitfire

Aston Martin maakt dit jaar wekelijks indruk met hun nieuwste creatie, de Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80. Deze speciale editie, ontworpen en ontwikkeld ter ere van de iconische Britse Spitfire-jachtvliegtuigen, wordt in beperkte oplage geproduceerd, met slechts 80 exemplaren ter viering van 80 jaar sinds de Spitfire voor het eerst de lucht in ging.

Net als de Spitfire wordt deze bijzondere Aston Martin aangedreven door een krachtige V12-motor, goed voor 565 pk en 620 Nm koppel. Deze opvallende auto is exclusief verkrijgbaar bij de Cambridge-dealer van Aston Martin, die eerder ook al de speciale V8 Vantage S 'Blades Edition' met luchtvaartthema introduceerde.

Hoewel er geen technische upgrades zijn, onderscheidt de V12 Vantage S Spitfire 80 zich door zijn verfijnde details. Zo zijn er satijnen koolstofvezel accenten en diverse componenten die doen denken aan de Spitfire, zoals de uitlaatuiteinden en een handgemaakte aluminium staaf in het interieur, vervaardigd door de experts van Duxford'sAircraft Restoration Company. Alle 80 exemplaren zijn uitgevoerd in de speciale Duxford-groene kleur, aangevuld met gele krijtstrepen.

Het luxueuze interieur is verrijkt met de persoonlijke touch van Q by Aston Martin, inclusief speciaal geborduurde logo'sop de hoofdsteunen en luchtvaartgerelateerde designelementen. De prijs voor deze speciale Aston Martin bedraagt €239.634. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in bijpassende accessoires geïnspireerd op de Spitfire, zijn er een speciaal Spitfire 80 Irvin-jack, een vlieghelm en -bril beschikbaar.

De Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80 is niet alleen een eerbetoon aan de Britse luchtvaartgeschiedenis, maar ook een combinatie van vakmanschap, prestaties en exclusiviteit. Met zijn gelimiteerde productie van slechts 80 eenheden is het bezit van deze bijzondere supercar een zeldzame en begeerlijke kans voor verzamelaars en liefhebbers van het merk.

Onder de motorkap ligt de krachtige 5.9-liter V12-motor, die in combinatie met een sportuitlaatsysteem zorgt voor een indrukwekkend geluid en snelle acceleratie. De Spitfire 80 bereikt een topsnelheid van ongeveer 330 km/u en kan in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten.

De Spitfire 80 beschikt over een adaptief dempingssysteem en Dynamic Stability Control, wat bijdraagt aan het rijcomfort en de wendbaarheid van deze indrukwekkende sportwagen. Bovendien zijn de remmen van deze speciale editie van hoge kwaliteit, met koolstof-keramische remschijven en high-performance remklauwen.

Het exterieur van de V12 Vantage S Spitfire 80 is voorzien van lichtgewicht gesmede aluminium wielen, carbon fiber accenten en een opvallende achterspoiler die zorgt voor extra neerwaartse druk en stabiliteit bij hoge snelheden. De exclusieve Duxford-groene lak en de opvallende gele krijtstrepen geven deze auto een unieke en onderscheidende uitstraling.

In het interieur vinden we luxueuze materialen zoals lederen bekleding, alcantara en koolstofvezel. Het dashboard is voorzien van een geavanceerd infotainmentsysteem met navigatie, Bluetooth-connectiviteit en een premium audiosysteem. Bovendien zijn er op maat gemaakte accenten, zoals Spitfire-geïnspireerde schakelpeddels en vloermatten met geborduurde logo s.

De Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80 is een unieke en indrukwekkende supercar die de rijke historie van zowel het automerk als de Britse luchtvaartindustrie viert. Met zijn beperkte oplage, krachtige prestaties en verfijnde details is dit een onvergetelijke toevoeging aan de collectie van elke autoliefhebber.

Motor:

  • 5.9-liter V12-benzinemotor
  • Vermogen: 565 pk
  • Koppel: 620 Nm


Transmissie:

  • 7-traps Sportshift III automatische transmissie met schakelpeddels


Prestaties:

  • Topsnelheid: 330 km/u
  • 0-100 km/u: 3,9 seconden


Ophanging en stuurinrichting:

  • Adaptief dempingssysteem met normale, sport- en track-modi
  • Onafhankelijke dubbele wishbone-ophanging met anti-roll bars


Remmen:

  • Koolstof-keramische remschijven
  • High-performance remklauwen


Wielen en banden:

  • Gesmede aluminium wielen
  • Voorbanden: 255/35 ZR19
  • Achterbanden: 295/30 ZR19


Exterieur:

  • Carbon fiber splitter, diffuser en achterspoiler
  • Duxford-groene lak met gele krijtstrepen


Interieur:

  • Lederen en alcantara bekleding
  • Koolstofvezel interieurdetails
  • Geavanceerd infotainmentsysteem met navigatie, Bluetooth-connectiviteit en premium audiosysteem
  • Spitfire-geïnspireerde schakelpeddels en vloermatten met geborduurde logo s


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...