Franse uitvinder Franky Zapata creëert nieuwe extreme sensatie met Hoverboard

Franky Zapata, de Franse jetski-kampioen die bekend staat om het uitvinden van het Flyboard, heeft een nieuw apparaat ontworpen dat het waterplezier naar een hoger niveau tilt: het Hoverboard. Het is weliswaar niet zo innovatief als het Flyboard uit 2011, maar het is zeker een sensationeel apparaat dat geschikt is voor adrenalinejunkies.

Het Hoverboard is ontworpen als een soort vliegende skateboard dat net boven het water zweeft. Het is uitgerust met een hydrojet die water uit de achterkant van het bord schiet en het bord voorwaarts stuwt met een snelheid van 23 mijl per uur. Daarnaast is het mogelijk om tot een hoogte van ongeveer 9 voet op te stijgen.

Hoewel het Hoverboard niet voor iedereen is weggelegd, biedt het wel een unieke ervaring voor mensen die van avontuurlijke watersporten houden en op zoek zijn naar een adrenalinekick. Als je denkt dat je je evenwicht kunt bewaren en klaar bent voor een nieuwe sensatie op het water, dan is het Hoverboard misschien wel het ideale speeltje voor deze zomer.

Het Hoverboard van Franky Zapata heeft de aandacht getrokken van watersportliefhebbers en adrenalinejunkies over de hele wereld. Het apparaat is voorzien van een hydrojet, die water uit de achterkant schiet en het naar voren stuwt met 23 mijl per uur, waardoor je boven het water kunt vliegen op een hoogte van ongeveer 9 voet. Het biedt een unieke en opwindende manier om te genieten van de zee en is een perfecte combinatie van watersport en vliegen.

Het Hoverboard is ontworpen met geavanceerde technologie en kan worden bediend met een draadloze afstandsbediening. Het apparaat is gemaakt van lichtgewicht materialen, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is en de gebruiker volledige controle heeft over zijn bewegingen. Het vereist enige oefening en ervaring om het apparaat onder controle te houden, maar zodra je het onder de knie hebt, zul je versteld staan van de snelheid en wendbaarheid van het apparaat.

Het Hoverboard is niet alleen bedoeld voor thrill-seekers, maar ook voor professionele stuntmannen en stuntvrouwen die het willen gebruiken in hun shows en performances. Het is al gebruikt in verschillende shows en evenementen, en heeft de aandacht getrokken van grote namen in de entertainmentindustrie.

Hoewel het apparaat niet goedkoop is, is het zeker de investering waard voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe en opwindende manier om van de zee te genieten. Het Hoverboard van Franky Zapata biedt een unieke en onvergetelijke ervaring en is een echte gamechanger in de wereld van watersporten en vliegen.

  • Hydrojet aandrijving: het Hoverboard is uitgerust met een hydrojet-aandrijvingssysteem dat water uit de achterkant van het bord schiet en het naar voren stuwt met een snelheid tot 23 mijl per uur.
  • Vlieghoogte: het Hoverboard kan tot een hoogte van ongeveer 9 voet vliegen.
  • Brandstof: het apparaat werkt op dieselbrandstof, die in een tank van 3 liter wordt opgeslagen.
  • Gewicht: het bord weegt ongeveer 30 kilogram, wat het relatief licht en draagbaar maakt.
  • Duur van de vlucht: het Hoverboard kan tot 10 minuten vliegen met een volle tank brandstof.
  • Afstandsbediening: het bord wordt bediend met een afstandsbediening die de snelheid, hoogte en richting van het apparaat regelt.
  • Veiligheidsmaatregelen: het Hoverboard is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, waaronder automatische uitschakeling bij problemen met de brandstoftoevoer en de mogelijkheid om op elk moment terug te keren naar de basis.
  • Materialen: het Hoverboard is gemaakt van koolstofvezel en aluminium, waardoor het licht en duurzaam is.
  • Opladen: het apparaat wordt opgeladen via een stopcontact en heeft ongeveer 6 uur nodig om volledig opgeladen te zijn.


Het Hoverboard is een indrukwekkende technologische prestatie en biedt gebruikers een opwindende manier om over het water te vliegen. Hoewel het zeker niet voor iedereen is weggelegd, biedt het een unieke ervaring voor adrenalinejunkies en watersportliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website