Hendo Hoverboard - Het langverwachte hoverboard is er eindelijk!

Het idee van een hoverboard, zoals in de film Back to the Future, is al lang een fantasie voor velen. Maar het Hendo Hoverboard is een Kickstarter-project dat werkelijkheid is geworden. Het bedrijf achter dit project gebruikt magnetische velden om het board te laten zweven boven een speciaal ontworpen oppervlak.

Hoewel het nog niet mogelijk is om op straat te rijden, werkt het bedrijf momenteel aan oplossingen om het hoverboard op meerdere oppervlakken te laten zweven. Het Hendo Hoverboard is een prachtig staaltje technologie en opent de deur naar nieuwe toepassingen van magnetische velden.

Het bedrijf streeft er niet alleen naar om recreatief gebruik te promoten, maar ook om de technologie te integreren in andere sectoren zoals transport en bouw. Zo zouden magnetische velden kunnen worden gebruikt om efficiëntere transportmethoden te ontwikkelen en het bouwen van gebouwen te vergemakkelijken.

Hendo is van plan om een volledig ontwikkelingsecosysteem rond deze technologie te creëren en werkt samen met creatieve individuen en bedrijven van over de hele wereld om het hoverboard naar zoveel mogelijk mensen te brengen. Met hun visie en innovatie wil het bedrijf ons doen geloven dat de toekomst van zwevende voertuigen en andere toepassingen van magnetische velden heel dichtbij is.

Het Hendo Hoverboard werkt door middel van magnetische velden die worden gecreëerd door vier krachtige elektromagneten die onder het bord zijn gemonteerd. Deze magneten genereren een magnetisch veld dat wordt opgevangen door een speciaal geprepareerd oppervlak. Het bord zweeft vervolgens boven dit oppervlak en kan worden bestuurd door de berijder zijn gewicht te verplaatsen.

Hoewel het Hendo Hoverboard nog niet klaar is voor algemeen gebruik, heeft het bedrijf een ontwikkelingskit uitgebracht voor ontwikkelaars en technologie-enthousiastelingen. De kit bevat alles wat nodig is om te beginnen met het experimenteren met magnetische levitatie, inclusief de elektromagneten, sensoren en software.

Het potentieel voor deze technologie gaat verder dan alleen recreatief gebruik. Het Hendo-team gelooft dat het hoverboard kan worden gebruikt voor alles, van bouw- en constructiewerkzaamheden tot openbaar vervoer en transport. Het bedrijf is van plan om een ecosysteem te creëren rondom de technologie en samen te werken met andere bedrijven en individuen om het gebruik van magnetische levitatie te stimuleren.

Het Hendo Hoverboard is niet het enige magnetische levitatie-apparaat dat momenteel in ontwikkeling is. Er zijn ook andere bedrijven die soortgelijke technologieën onderzoeken en ontwikkelen, zoals Lexus en Arx Pax. Het lijkt erop dat magnetische levitatie de toekomst kan zijn voor alles, van transport tot recreatie.

Technisch

Het Hendo Hoverboard werkt door middel van magnetische velden die worden gecreëerd door vier afzonderlijke magnetische hover-engines. Deze motoren werken door elektrische stroom door de koperen spoelen in de motoren te laten stromen, waardoor er een magnetisch veld wordt opgewekt dat het bord van de grond tilt.

Het hoverboard is gebouwd met een aluminium frame en is bekleed met koperfolie om de magnetische velden te kunnen geleiden. Het bord is uitgerust met een batterij die ongeveer 15 minuten rijtijd biedt, en kan worden opgeladen met een standaard stopcontact.

Om het hoverboard te laten werken, moet er een speciaal ontworpen oppervlak onder het bord zijn. Het oppervlak bevat koperen spoelen die een magnetisch veld genereren dat het bord omhoog tilt. Momenteel heeft Hendo een speciale magnetische vloer ontwikkeld die nodig is om het hoverboard te laten zweven, maar het bedrijf werkt aan manieren om de technologie in andere toepassingen te integreren.

Het hoverboard kan een gewicht tot 113 kilogram dragen en heeft een maximale snelheid van 16 km/u. Het board kan worden bestuurd door middel van het verplaatsen van het gewicht van de rijder en kan bochten maken door het gewicht te verplaatsen naar de gewenste richting.

Het bedrijf heeft ook een Kickstarter-campagne gelanceerd om hun technologie te financieren en hun producten te ontwikkelen. Ze hebben een heel ecosysteem rondom hun technologie gecreëerd, waaronder ontwikkelingskits, software en hardware tools en zelfs opleidingen voor geïnteresseerde ontwikkelaars en ingenieurs.

In de toekomst hoopt het bedrijf hun technologie te integreren in verschillende toepassingen, waaronder het creëren van zwevende gebouwen en het ontwikkelen van nieuwe transportmethoden.

Bezoek Website