5 Rolex horloges die elke man moet hebben

Elke goed geklede man zou op een bepaald moment in zijn leven minstens één Rolex moeten hebben. Ze zijn tijdloos. Ze zijn verfijnd. En in de meeste gevallen zijn ze zeer veelzijdig en de investering waard die nodig is om er een te bezitten. Het merk Rolex zelf produceert al tientallen jaren horloges en biedt meerdere zeer begeerde modellen. Hieronder staan onze top 5 keuzes voor de Rolex-horloges die elke man zou moeten hebben.

De Submariner staat bovenaan vele must-have lijsten, vooral vanwege het strakke ontwerp en de stoere buitenkant. Ontwikkeld in 1953 en formeel aangekondigd in 1954, was de Submariner het eerste officiële duikhorloge van het merk en heeft sindsdien een enorme aanhang gekregen onder verzamelaars van alle beroepen, niet alleen duikers. Naast een indrukwekkende diepteweerstand tot 1000 voet, heeft de Submariner ook de klassieke James Bond-stijl in de vorm van een robuuste kast met daarop een 60 minuten durende bezel en een wijzerplaat met een lichtgevend display. De Submariner is verkrijgbaar in roestvrij staal, edelmetaal of tweekleurige opties, waardoor het gemakkelijk is om een duiker te vinden die past bij uw horlogecollectie.

Elke horlogedoos heeft minstens één kledingreferentie nodig, en de Oyster Perpetual Datejust neemt de taart. De Datejust wordt al meer dan 70 jaar geproduceerd en is niet alleen een van de langst geproduceerde horloges van het merk, het is ook een van de meest gemakkelijk verkrijgbare horloges, waardoor het voor verzamelaars van alle budgetten gemakkelijk is om de perfecte referentie te vinden die past bij hun budget of stijl. In de afgelopen jaren heeft de Datejust meerdere upgrades gekregen, waardoor het een moderne facelift heeft gekregen en aantrekkelijk is voor een nieuwe generatie horlogeverzamelaars. Toch blijft de stijlvolle stijl behouden, waardoor de Datejust een must-have is.

Als je een fervent reiziger bent, of gewoon de technische bekwaamheid waardeert die nodig is om een horloge te maken dat meerdere tijdzones leest, dan kun je overwegen om het pilotenhorloge van het merk aan je collectie toe te voegen. Ontwikkeld in de jaren vijftig naast de Pan Am Company, had de GMT Master aanvankelijk dubbele tijdmogelijkheden en voegde later een derde tijdzone toe via de GMT Master II. Naast zijn uitzonderlijke tijdwaarnemingscapaciteiten, beschikt de GMT ook over een klassieke sporthorloge-stijl in de vorm van een kast van 40 mm, een draaibare bezel en een wijzerplaat met lume. De GMT Master II is ook verkrijgbaar in vele functiesets, waaronder verschillende metalen afwerkingen, armbandopties en wijzerplaat- en bezelkleuren, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte referentie te vinden die bij uw levensstijl past.

De Daytona is oorspronkelijk ontwikkeld voor ruimtevaart, vandaar de volledige naam de Cosmograph Daytona, en vond later zijn ware roeping in de wereld van het professionele racecarijden met legendes als Paul Newman en Sir Jackie Stewart die het hun go-to-piece noemden. De opmerkelijke geschiedenis van de Daytona, evenals zijn primaire functie als chronograaf, creëren een onweerstaanbaar sporthorloge dat verzamelaars willen bezitten. Net als bij de andere horloges op onze lijst, biedt de Daytona ook een functieset die past bij de meeste horlogesmaken, waarbij de Oystersteel- en Cerachrom-referentie 116500 een van de meest gewilde is.

De Milgauss is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde uurwerken in de Rolex-catalogus. In tegenstelling tot andere sportmodellen biedt het geen distributierand of robuuste Mercedes-wijzers en heeft het in plaats daarvan een stijl die meer vergelijkbaar is met een jurkreferentie met een slanke behuizing en bescheiden uurmarkeringen en wijzers. De Milgauss komt over als zowel een sport- als een kledingreferentie, waardoor het een essentiële aanvulling is op elke horlogedoos. Verzamelaars kunnen ook de professionele toepassing van de Milgauss waarderen als een zeer antimagnetisch uurwerk, een vaardigheid die op de wijzerplaat wordt vertaald via een opvallende bliksemschicht secondewijzer die beschikbaar is op de moderne 6-cijferige variaties van het model.

  1. Rolex Submariner: De Submariner is een van de meest iconische Rolex-horloges en is zeer geliefd bij horlogeliefhebbers en verzamelaars. Dit horloge is waterbestendig tot 300 meter, heeft een draaibare duikring en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.

  2. Rolex GMT-Master II: De GMT-Master II is een geweldig horloge voor reizigers en avonturiers. Het heeft een extra uurwijzer die de tijd in een andere tijdzone aangeeft en de mogelijkheid om de datum snel aan te passen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.

  3. Rolex Datejust: De Datejust is een klassiek en veelzijdig horloge dat past bij elke gelegenheid. Het heeft een tijdloos ontwerp met een datumweergave op 3 uur en is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en materialen.

  4. Rolex Daytona: De Daytona is een sportief horloge dat oorspronkelijk is ontworpen voor autocoureurs. Het heeft een tachymeterschaal en drie subdials voor chronograaffuncties. Het is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.

  5. Rolex Explorer II: De Explorer II is een robuust en duurzaam horloge dat geschikt is voor avontuurlijke activiteiten en extreme omstandigheden. Het heeft een 24-uurswijzer die kan worden gebruikt om dag en nacht te onderscheiden en een datumweergave op 3 uur. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website