5 beste herenschoenen om te dragen met jeans

Jeans zijn misschien wel de meest veelzijdige broeken die er zijn, omdat ze geschikt zijn voor vrijwel elke gelegenheid - van een avondje uit in de bar tot op kantoor en zelfs op een feestje. Hier zijn vijf manieren om je favoriete spijkerbroek te combineren met klassieke schoenen.

Laarzen zijn een uitstekende keuze om te dragen met jeans. Kies laarzen en jeans die passen bij jouw persoonlijke stijl. Voor een meer casual look kun je dikke wandelschoenen combineren met een lossere pasvorm. Een meer casual, maar slanke look creëer je door Chelsea-laarzen te dragen met een rechte jeans met strakke pijpen. Let bij het kiezen van laarzen en jeans op de kleur en textuur. Zwart leer geeft een meer verfijnde uitstraling, terwijl suède en bruin een meer ontspannen en ruige uitstraling hebben.

Er zijn drie manieren om je jeans met laarzen te dragen:

Loafers zijn niet alleen ongelooflijk comfortabel, maar geven ook een ontspannen uitstraling aan een anders geklede outfit. Deze luxe, maar relaxte uitstraling past perfect bij semi-formele of smart-casual situaties, zoals naar het werk gaan op een semi-formele werkplek. Probeer jeans met een effen of versleten kleur te combineren met leren penny loafers. Voor een nettere uitstraling kun je een stevige spijkerbroek met rechte pijpen en penny loafers combineren.

Voor een meer modieuze look kun je loafers met kwastjes of patronen dragen met jeans met een noodlijdende spijkerbroek. Bootschoenen geven je outfit een casual gevoel en zien er toch high fashion uit. Deze preppy stijl biedt comfort aan je outfit en is traditioneel gemaakt van leer met een antislipzool. Combineer ze met een spijkerbroek of jeans met rechte pijpen voor een effectieve combinatie, vooral tijdens dagelijkse evenementen.

Athleisure is een stijl die steeds terugkomt, net als klassieke sneakers. Als je op zoek bent naar een casual, maar comfortabele look, probeer dan eens klassieke sneakers met je jeans. Draag echter geen versleten basketbal- of hardloopschoenen. Kies in plaats daarvan voor originele Chuck Taylor All-Star Converse, authentieke Vans of tennisschoenen van merken als Hugo Boss of GANT wanneer je beslist welke schoenen je met jeans wilt dragen. De sneakers-met-jeanslook is een klassieke look die nooit uit de mode raakt.

Oxford-schoenen of een ander formeel paar nette schoenen zijn de perfecte combinatie voor jeans. Je kunt elke jeans omtoveren tot een chique en stijlvol ensemble met deze klassieke schoenstijl, waardoor een casual outfit onmiddellijk een upgrade krijgt. Blijf bij meer traditionele stijlen, zoals brogue-stijl in traditionele kleuren zoals bruin, bordeaux, grijs en zwart, wanneer je Oxfords combineert met jeans.

Suggesties voor het combineren van jeans met schoenen:

  1. Hakken: voor een meer vrouwelijke look kun je jeans combineren met hakken, zoals pumps of enkellaarsjes met hakken. Dit werkt vooral goed met slank gesneden jeans of skinny jeans, omdat de hakken je benen langer en slanker doen lijken.

  2. Sneakers met hoge top: als je een meer trendy, urban look wilt, probeer dan eens sneakers met hoge top te combineren met een loszittende, distressed jeans. Dit werkt vooral goed voor casual gelegenheden.

  3. Sandalen: voor de warmere maanden kun je jeans combineren met sandalen. Dit werkt vooral goed met rechte of wijde pijpen jeans en een eenvoudige top. Zorg ervoor dat je sandalen kiest die goed bij de stijl van de jeans passen en dat je tenen er netjes uitzien.

  4. Espadrilles: voor een casual, zomerse look kun je jeans combineren met espadrilles. Dit werkt vooral goed met lichte, wijdere jeans en een eenvoudige top. Espadrilles zijn comfortabel en geven een ontspannen, beachy vibe aan je outfit.

Onthoud dat het combineren van jeans met verschillende soorten schoenen afhangt van je persoonlijke stijl en de gelegenheid waarvoor je je kleedt. Probeer verschillende combinaties uit en vind degenen die het beste bij jou passen!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.