3 Interessante verzamelobjecten waarvan je niet wist dat je ze kon kopen

Als het gaat om verzamelobjecten, dingen als honkbalkaarten, munten, postzegels, horloges, actiefiguren en stripboeken zijn vrij standaard. Maar er is een hele wereld van verzamelen die veel unieker is. Hier is een overzicht van drie interessante, unieke en opmerkelijke verzamelniches: Fossielen en natuurlijke historische relikwieën zijn het toppunt van luxe verzamelen. Het zijn meer dan alleen fysieke items - ze stralen een rijke geschiedenis uit en vertellen verhalen over de wereld die we hebben achtergelaten. Fossielen zijn per definitie zeer zeldzaam. Je kunt ze echter in verschillende omgevingen te koop vinden, waaronder fossielenwinkels, online winkels en veilingen.

Ze zijn niet goedkoop en vereisen enige kennis en begrip van wetenschap en geschiedenis om te worden opgeleid over slimme aankopen. Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal echt opwindende kansen in deze niche. Fossil Realm is een van de wereldberoemde leiders in deze ruimte. Ze zijn een exclusieve leverancier van fossielen, fijne mineralen en zeldzame edelstenen - met een specialiteit in unieke, visueel verbluffende stukken die de aandacht trekken van veeleisende verzamelaars, galerijen en musea van wereldklasse. De eclectische collectie van Fossil Realm is samengesteld door Peter James Lovisek, een levenslange pleitbezorger van wetenschapsonderwijs en outreach.

Hij richtte het bedrijf op in 2002 met als doel zijn passie voor de natuurlijke wereld te delen. Fossil Realm is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde namen in de wereld van het verzamelen van natuurgeschiedenis. Terwijl hun showroom zich in Toronto, Ontario, Canada bevindt, kunnen veel items online worden bekeken. Hier is een overzicht van enkele van de meest intrigerende items die Fossil Realm momenteel beschikbaar heeft: Fossielen verzamelen is niet voor iedereen.

Het is een hobby voorbehouden aan mensen die een voorliefde hebben voor de fijnere dingen in het leven en de middelen om geschiedenis te verwerven. Maar voor degenen die het verlangen en de middelen hebben, is het misschien wel de meest lonende verzamelervaring van allemaal.

Handtekeningen zijn altijd een populair verzamelobject geweest, maar met één belangrijk probleem: vervalsingen. Vanwege de waarde van handtekeningen van atleten, muzikanten en beroemdheden, is het niet ongebruikelijk dat vervalsingen op de markt worden vrijgegeven en als echt worden verkocht. Om dit te bestrijden, wenden sommige verzamelaars zich tot de grootste waarborg in de branche: de geannuleerde cheque. Verwerkte bankcheques zijn van nature moeilijk te vervalsen of te vervalsen. Het zijn juridisch bindende documenten met een exacte transactiedatum, authenticatienummer en (meestal) extra handschrift ter ondersteuning van de handtekening. Ze komen ook met intrigerende achtergrondverhalen. (Wat kocht Elvis precies voor €100 op Valentijnsdag 1964?) Geannuleerde cheques kunnen ook duur worden, wat bijdraagt aan hun allure.

Het is niet ongebruikelijk dat cheques duizenden dollars kosten wanneer een vergelijkbare handtekening op een 3 × 5-notitiekaart voor slechts een paar honderd dollar zou worden verkocht. Oké, nu het rare gedeelte van dit artikel. Hoewel fossielen en geannuleerde cheques een vrij brede aantrekkingskracht hebben, is er een minder bekende niche waar mensen het haar verzamelen van beroemdheden en andere beroemde individuen. Paul Fraser, een van de grootste leveranciers van haar van beroemdheden ter wereld, verkoopt zowel trossen als enkele strengen. Volgens New York Post, „Zijn headliners omvatten sterren als Marilyn Monroe, Elvis Presley en Justin Bieber. Fraser heeft ook haar van historische figuren zoals JFK en John Adams. Onder zijn uitgebreide collectie bevinden zich strengen Monroe's haar verzameld slechts enkele uren voordat ze haar legendarische vertolking van 'Happy Birthday Mr. President' uitvoerde aan John F. Kennedy in Madison Square Garden.”

De meeste haarmonsters van beroemdheden kunnen voor slechts een paar honderd dollar worden gekocht, maar er zijn bepaalde die enorme prijskaartjes hebben. Het Monroe-monster kost bijvoorbeeld €331.233. Hoe vreemd het verzamelen van haar tegenwoordig ook lijkt, het is eigenlijk een heel gebruikelijke praktijk geweest gedurende het grootste deel van de geschiedenis. In de Victoriaanse tijd werd het bijvoorbeeld gezien als het equivalent van het verzamelen van handtekeningen. Het was ook een teken van genegenheid. Hoewel de meeste mensen er geen interesse in hebben om vast te houden aan het dure haar van iemand anders, is er een markt die groot genoeg is om deze industrie in de nabije toekomst booming te houden. Van buitenaf naar binnen kijkend, kan een verzamelaar een fanaticus lijken - iemand die te ver gaat. Maar de realiteit is dat verzamelen slechts een uitdrukking is van een gepassioneerde liefdesrelatie met een bepaald onderwerp, hobby, of interesse. Of het nu gaat om fossielen, geannuleerde cheques of zoiets eigenaardigs als haar van beroemdheden, het verzamelen is een daad van liefde. Het gaat erom je handen om een stuk van iets belangrijks en belangrijks te wikkelen.

Als je nog nooit de kans hebt gehad om verzamelaar te zijn, is er geen betere tijd dan het heden. Of het nu iets unieks is - zoals een van de categorieën die in dit artikel worden besproken - of alledaags - zoals postzegels of munten - u zult tijdens het verzamelen evenveel voldoening vinden als in de collectie zelf.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.