Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Zwitserse horlogemaker Franck Muller lanceert NFT collectie

Zwitserse horlogemaker Franck Muller lanceert NFT collectie

De Zwitserse horlogemaker Franck Muller heeft zojuist een collectie NFT's gelanceerd in samenwerking met Binance. De limited edition drop geeft eigenaren verschillende voordelen, waaronder de kans om de NFT in te wisselen voor een echt Franck Muller-uurwerk.

De collectie heet Mystery by Franck Muller en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit verschillende mysteriedozen, geslagen als niet-vervangbare tokens, die elk een verrassingsbeloning bevatten.

De beloning is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, uiteraard is het bedrag dat u betaalt er een van, maar geluk speelt ook een sleutelrol. Gelukkige eigenaren van de NFT kunnen metaverse wearables, Apple Watch-gezichten en toegang tot privé-evenementen van Franck Muller ontvangen. En er is meer, want als het je lukt om 10 of meer mystery boxes te krijgen, word je ook op de witte lijst gezet om vroeg toegang te krijgen tot Franck Muller's NFT-avatarrelease.

Om de lancering goed te vieren, heeft Franck Muller ook een eenmalig uurwerk gemaakt dat zal worden geveild op de NFT-marktplaats van Binance. Luxemerken wilden de afgelopen tijd buitengewoon graag op de NFT-kar springen, maar je moet de eer geven waar krediet verschuldigd is, want dit is niet de eerste rodeo van Franck Muller. In 2019 bracht het merk de Vanguard Encrypto uit, een polshorloge in beperkte oplage met een Bitcoin-portemonnee met een eigen Bitcoin-adres. De wijzerplaat is voorzien van een lasergeëtste QR-code, die u kunt scannen en gebruiken om BTC te storten en het saldo van uw portemonnee in realtime te controleren. Het horloge is eigenlijk programmeerbaar, dus dat betekent dat u het kunt instellen om de informatie van een andere Bitcoin-portemonnee die u mogelijk heeft op te nemen.

De kosten van de NFTS zijn nog niet aangekondigd, dit zal waarschijnlijk gebeuren op 27 juli wanneer de collectie daadwerkelijk daalt. Wat de Vanguard Encrypto betreft, er zijn een paar modellen beschikbaar op de tweedehands markt, geprijsd op ongeveer €20.000.